Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Κ. Γιαννόπουλος | Να τιμωρηθεί παραδειγματικά όποιος κάνει κάτι κακό στα παιδιά

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά και στις δομές φιλοξενίας παιδιών

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή τόνισε πως «οποιοι από αυτούς που προστατεύουν παιδιά κάνει κάτι κακό στα παιδιά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά». Παράλληλα αναφέρθηκε στους ελέγχους, αλλά και την εποπτεία που πρέπει να υπάρχει στις δομές που φιλοξενούν παιδιά.

Ερωτηθείς ο κ.Γιαννόπουλος από ποιους φορείς ελέγχονται οι δομές φιλοξενίας παιδιών τόνισε πως ελέγχονται από την Περιφέρεια. «Θα αποφύγω να μιλήσω για την Κιβωτό γιατί έχει παιδιά μέσα. Όποιοι από αυτούς που προστατεύουν παιδιά κάνει κάτι κακό στα παιδιά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά αλλά για μια ακόμη φορά αυτά τα παιδάκια που ζουν με ένα φόβο και μια κατάσταση ανασφάλειας καλούνται για μια ακόμη φορά να είναι ανασφαλή για το τι θα γίνει και που θα πάνε στα κρατικά ιδρύματα που υπολειτουργούν ή σε άλλες δομές;».

Δεχόμαστε σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα έλεγχο σε όλους τους χώρους μας

«Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε σχεδόν κάθε δεύτερη εβδομάδα έλεγχο σε όλους τους χώρους μας σε όλη την Ελλάδα. Ελέγχονται τα πάντα από τα κτηριακά, από τα ποινικά μητρώα, από τις διαδικασίες, από τα ιατρικά και με τα παιδιά προσπαθούν να καταλάβουν τι παίζεται.
Σε εμάς υπάρχει φροντίδα και νοιάξιμο και εποπτεία όχι για το αν τρώνε καλά ή δεν τρώνε καλά τα παιδιά, εποπτεία ως προς το αν τηρείται αυτή η φροντίδα μέσα στα σπίτια γιατί αν ένας εργαζόμενος δεν έχει αυτή τη νοοτροπία μπορεί να χαλάσει όλο αυτό το εγχείρημα. Άρα δεν είναι εύκολο πράγμα να μεγαλώνεις παιδιά με φροντίδα και νοιάξιμο, δεν είναι εύκολο πράγμα να προσπαθείς του κάθε παιδιού την ανάγκη να την κάνεις δύναμη και να ξεφύγει και να έχει ασφάλεια. Απόδειξη τα παιδιά που μεγαλώσαμε.

Δεν θα κατηγορήσω το χώρο ούτε θα ήθελα να κλείσει γιατί αυτό σημαίνει ότι 300 παιδιά θα πεταχτούν στον Καιάδα γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκτός από Καιάδα», τόνισε ο κ.Γιαννόπουλος.

Τι ισχύει με τις υιοθεσίες και την αναδοχή των παιδιών

«Στο Χαμόγελο του παιδιού έχουμε κάνει τις περισσότερες υιοθεσίες και αναδοχές που έχουν γίνει στην Ελλάδα μέσω του κρατικού συστήματος. Όμως η ευλογία που είναι η υιοθεσία και η αναδοχή καμιά φορά μπορεί να γίνει κατάρα γιατί αν δεν υπάρχουν στελεχωμένες υπηρεσίες όπως λεει η ΕΕ μέχρι το 2030 για να μπορείς να κάνεις από-ιδρυματοποίηση fast track δεν μπορείς να κάνεις με τίποτα. Τα 15-16-17χρονα ποιος θα τα πάρει; Τα αδέλφια τα 3, τα 4, τα 5 και τα 6 ποιος θα τα πάρει; Ποιος θα κρατήσει την αδερφική μεταξύ τους σχέση, ποιος θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να συνεχίσουν να επιβιώσουν όταν έχουν περάσει κακοποίηση; Επίσης το άλλο σημαντικό είναι ποιος θα δώσει σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να είναι κοντά στο οικογενειακό τους περιβάλλον το οποίο εάν υπάρχει κάποια δυνατότητα που να μην κινδυνεύουν σε αυτό να επιστρέφουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον όπως έχουμε κάνει πολλές φορές».

Ολοι όσοι ασχολούμαστε με παιδιά πρέπει να είμαστε κάτω από εποπτεία και έλεγχο

Παράλληλα ο κ.Γιαννόπουλος τόνισε την τεράστια σημασία που έχει όλες οι δομές που ασχολούνται με παιδιά να βρίσκονται κάτω από εποπτεία και διαρκή έλεγχο. «Όλοι όσοι ασχολούμαστε με παιδιά πρέπει να είμαστε κάτω από εποπτεία και έλεγχο και για αυτό το λόγο εμείς δεν πήγαμε ποτέ κατά του ελέγχου και της εποπτείας. Έχουμε το περισσότερο προσωπικό που έχει ένας φορέας σε όλη την Ελλάδα και εκτός από το επιστημονικό προσπαθούμε να έχουμε «φροντιστικό» προσωπικό και κάθε φορά που πάει να χαλάσει κάτι και να σας πω ένα παράδειγμα. Κάποια στιγμή μια μαγείρισσα έβαλε πιπέρι σε ένα-δύο παιδιά δεν είναι κακοποίηση αυτή; Εμείς την πήγαμε στον Εισαγγελέα, έχουμε την εξωστρέφεια να πηγαίνουμε εμείς στον Εισαγγελέα να μην έρχεται ο εισαγγελέας σε εμάς. Δεν δικάστηκε, απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και τελικά μου έκανε και μήνυση από πάνω. Θα πρέπει να είμαστε πολλά βήματα παραπέρα και θα πρέπει να υπάρχουν έλεγχοι μεν αλλά μπορεί να τους ξεφύγουν κάποια πράγματα και για αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχει μια εποπτεία η οποία να είναι από πολύ-επιστημονική ομάδα. Αυτό το έχουμε προτείνει μέσα στις προτάσεις που έχουμε κάνει για τη νομοθεσία»

iefimerida.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου στις Σέρρες | Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι στον 11χρονο από τις Σέρρες που σκοτώθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να συμπαρασταθεί στους γονείς και να αποχαιρετήσει τον 11χρονο Βασίλη. Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι.

 

Το τραγικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμπαράταξη Πολιτών | Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να πάρει άμεσα θέση για την απόφαση του ΣτΕ

Τελεσίδικα αντισυνταγματική αποτελεί η πολιτική λογική και πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση 2377/2022 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου τόσο για τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των δήμων, όσο και για τη μεταβίβαση σε αυτές αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.

Με τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 επιχειρήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά όργανα. Να διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων αλλά κυρίως να αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση, καθώς η συγκρότηση των οργάνων δεν έγιναν με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Πρόκειται για την πλήρη δικαίωση της Συμπαράταξης Πολιτών, η μόνη δημοτική παράταξη στο δήμο Καβάλας που είχε εξαρχής και με επιμονή καταγγείλει το “νόμο Θεοδωρικάκου”, όπως και κάθε άλλο νομοθετικό πόνημα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που είχε ως σκοπό να ανατρέψει τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι». Να υπενθυμίσουμε ότι ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» περιελάμβανε τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και μια σειρά από διατάξεις με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων και με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 η δημοτική μας παράταξη ζητούσε επανειλημμένως από τον δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μουριάδης με αλαζονικό και χλευαστικό ύφος, όπως συνηθίζει, όχι μόνο δεν ασκούσε κριτική στο νόμο Θεοδωρικάκου αλλά δήλωνε περιχαρής ότι τον επικροτεί!

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Μουριάδη, να πάρει άμεσα δημόσια θέση για την απόφαση του ΣτΕ. Να απολογηθεί για την απόλυτη και τυφλή στήριξη που παρείχε στο αντισυνταγματικό έκτρωμα -νόμο Θεοδωρικάκου- το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να επαναφέρει και να αποδώσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να αποκαταστήσει τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Ο καιρός της ασυδοσίας του τελείωσε και θα λογοδοτήσει στις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες για όσα έπραξε. Ο κ. Μουριάδης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, όλες τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για να ασκεί διοίκηση με αυταρχισμό, αδιαφάνεια, έπαρση και συγκεντρωτικό τρόπο. Με αποτέλεσμα να απαξιώσει και να υποβαθμίσει πλήρως το δημοτικό συμβούλιο και κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.

Ο «σύγχρονος δήμος» του κ. Μουριάδη αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ένα κακόγουστο αστείο που προσβάλει την ιστορία του τόπου μας και υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στο δήμο Καβάλας και να δώσουμε προοδευτική διέξοδο.

Η Συμπαράταξη Πολιτών μετά από 12 συνεχή χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και δίπλα στους συνδημότες μας είναι πιο έμπειρη και πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στο σκοπό αυτό. Οι πολίτες του δήμου Καβάλας, κάθε ηλικίας, αξίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής με όραμα και προοπτική για τον τόπο μας.

Θέλουμε ένα δήμο που να μας χωράει όλες και όλους.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την κινητοποίηση εξαφάνισης στο Παγγαίο – Συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου

Χθες (5-12-2022) το βράδυ, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας κατόπιν άμεσης κινητοποίησης και συνεργασίας αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και εθελοντών, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ανήλικο αγόρι τριών ετών, το οποίο είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα και αναζητούνταν από την ημεδαπή μητέρα του, με την οποία φέρεται να είχαν μεταβεί στην εν λόγω περιοχή πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας για λόγους αναψυχής.

Όπως εξακριβώθηκε το παιδί ήταν καλά στην υγεία του, πλην όμως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα του ανήλικου συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, καθώς σε προγενέστερο χρόνο είχε υποβληθεί σε βάρος της σχετική έγκληση από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος -σύμφωνα με σχετικές δικαστικές αποφάσεις-έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: