Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Καραμανλής | Το 2022 σε ολη την Ελλάδα θα ανοίγουν και νέα εργοτάξια

Το 2021 ήταν πράγματι το έτος των υποδομών και το 2022 θα είναι το έτος που σε όλη την Ελλάδα θα ανοίγουν και νέα εργοτάξια, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: “Κεντρική Μακεδονία 2022: Έτος ανασυγκρότησης και δημιουργίας”.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι στην αντίστοιχη εκδήλωση πέρσι τέτοια εποχή, είχε τολμήσει έναν χαρακτηρισμό: ότι το 2021 θα είναι το έτος των υποδομών. “Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, ξέρουν πολύ καλά πόσο απεχθάνομαι τα μεγάλα λόγια και τις βαρύγδουπες εκφράσεις. Ξέρουν ότι η πολιτική σχολή που υπηρετώ, προτιμά τις πράξεις έναντι των λόγων”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Δείτε όμως πού βρισκόμαστε σήμερα… Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο έργων 13 δισ. ευρώ. Από αυτά, ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει πάνω από 3,2 δισ. ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμβασιοποιήσει μόλις 800εκ. σε 4,5 χρόνια. Και επιπλέον από αυτά τα 3,2, άλλα 6,5 δισ. έργα είναι σε προχωρημένη διαγωνιστική διαδικασία.”

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε το σχέδιο της Κυβέρνησης για τις Υποδομές σε τρία βήματα:

Βήμα Πρώτο: Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ενώ επιπλέον συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τις πρότυπες προτάσεις. “Ενώνουμε δυνάμεις με τον ιδιωτικό τομέα -όπως κάνουμε και με τα ΣΔΙΤ- για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα”, επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

Βήμα Δεύτερο: Εκπονήθηκε για πρώτη φορά ένας ενιαίος Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός Υποδομών. “Όλα τα έργα, πλέον, εντάσσονται σε ένα συνεκτικό σχέδιο. Δεν είναι αποσπασματικά”, σημείωσε.

Βήμα Τρίτο: Κοστολόγηση και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου.

Με αυτά τα τρία βήματα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατέστη εφικτό εμβληματικά έργα να ξεμπλοκάρουν μετά από χρόνια και νέα έργα να ξεκινούν. Αναφέρθηκε στην οριστική λύση στο ζήτημα του Μετρό της Θεσσαλονίκης, την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, τις επεκτάσεις της Γραμμής 3 προς Πειραιά, το Πατρών- Πύργου, το Βόρειο Τμήμα του Ε65 και την επιτάχυνση εργασιών του Νότιου Τμήματος, το Βόρειο Οδικό Άξονας Κρήτης, το Άκτιο- Αμβρακία. Αλλά και στα έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: Οδικός Άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Μπράλος- Άμφισσα, Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, Ανατολική Περιφερειακή Αλεξανδρούπολης, ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού.

Η νέα γενιά έργων αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε και στη νέα γενιά έργων που θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. “Τώρα που έχουν πάρει το δρόμο τους όλα τα αναγκαία μεγάλα οδικά έργα, σειρά έχει η ανάπτυξη επιτέλους του σιδηροδρομικού μας δικτύου. Τα σιδηροδρομικά είναι τα έργα του αύριο. Έχουν διπλό στόχο. Από τη μία αναβαθμίζουν την Ελλάδα στο χάρτη των εμπορευματικών μεταφορών. Γίνεται η Ελλάδα ένα logistic hub. Αλλά είναι και σε πλήρη αρμονία με την ατζέντα της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη. Γι’ αυτό και ανακοινώσαμε το μεγαλύτερο πακέτων σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ύψους 4 δισ. ευρώ, με τη διαδικασία της μελετοκασκευής. Ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρόγραμμα αναβάθμισης κι εξηλεκτρισμού του υφιστάμενου δικτύου του ΟΣΕ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ”, σημείωσε.

Εξήγησε ότι στόχος είναι να ενωθούν όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο σιδηροδρομικό δίκτυο. Και να δημιουργηθούν κοντά σε αυτά, σύγχρονα εμπορευματικά κέντρα. “Μόνο έτσι θα καταστεί η Ελλάδα κόμβος υποδομών και συνδυασμένων μεταφορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μόνο έτσι θα συμβάλλουμε στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και θα βγούμε επιτέλους από ένα φαύλο κύκλο αποεπένδυσης και έλλειψης ανταγωνιστικών υπηρεσιών, ειδικά στον τομέα των μεταφορών”, τόνισε, ενώ σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε άλλωστε ότι ο κατασκευαστικός κλάδος πρωτοστατεί πλέον στο brain gain και ταυτόχρονα οι κατασκευές ηγούνται της συνολικής προσπάθειας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Έναρξη Cosmopolis Festival με τους Terpsis Orchestra & DilecKoc

Έναρξη Cosmopolis Festival με τους Terpsis Orchestra & DilecKoc

To Cosmopolis Festival 2022 ξεκίνησε! Χθες, το κοινό της Καβάλας είχε την ευκαιρία να απολαύσει μια εξαιρετική μουσική βραδιά, αποθεώνοντας την 50μελή παραδοσιακή ορχήστρα TerpsisOrchestra, υπό την επιμέλεια των Ανδριάνα Αχιτζάνοβα και Μάκη Μπακλατζή, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια DilekKocκαι το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Σαν πας στα ξένα» ήταν ένα αφιέρωμα στα εκατό χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή, με τραγούδια και παραδοσιακούς σκοπούς και θεματολογία από τη ζωή στη Σμύρνη, την μεγάλη καταστροφή και την προσφυγιά. Μια μουσική εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών που ταξίδεψε τους θεατές στο χρόνο, ζωντάνεψε μνήμες, εικόνες και ήχους από τη Μικρά Ασία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Καταιγισμός» υποψηφίων από την Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

Ο Ιωάννης Νικήτας υποψήφιος στην Β’ Θεσσαλονίκης

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, του κου Ιωάννη Νικήτα, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.
Ο Ιωάννης Νικήτας είναι 46 ετών, πατέρας ενός παιδιού. Δραστηριοποιείται ως Επιθεωρητής Φορτίων Ανακύκλωσης. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών. Είναι μέλος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων.
Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 

Ο Δημήτρης Καραθάνος υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, του κου Δημήτρη Καραθάνου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Δημήτρης Καραθάνος γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Αγρίνιο. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ξυλουργός και επιχειρηματίας στο χώρο της ξυλείας. Τα τελευταία χρόνια είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ειδών υγιεινής – υδραυλικών – σιδηρικών. Ασχολείται με τα κοινά στα πλαίσια συλλόγων γονέων και στη διοίκηση του συλλόγου «Νέα Γη». Είναι έγγαμος με δύο τέκνα.
Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 


H Μαργαρίτα Αβραντίνη υποψήφια στην Β’ Πειραιά

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, της κας Μαργαρίτας Αβραντίνη, η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής στην Β’ εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.
Η Μαργαρίτα Αβραντίνη κατάγεται από το παράλιο Άστρος Κυνουρίας, είναι εγγονή του Πατήρ Γεωργίου και του Ευάγγελου Αβραντίνη, έχει ολοκληρώσει την Πυροσβεστική Ακαδημία, είναι αισθητικός -ποδολόγος, με σπουδές στο Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι άξια έγγαμη μητέρα δύο τέκνων.
Την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 

Ο Λάμπρος Κουτρουμπής υποψήφιος στην Εύβοια

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, του κου Λάμπρου Κουτρουμπή, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Εύβοιας.
Ο Λάμπρος Κουτρουμπής γεννήθηκε στο χωριό Στρόπωνες Ευβοίας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Χαλκίδας και εργάσθηκε για 8 χρονιά στο εργοστάσιο της Πειραικής Πατραϊκής στην Χαλκίδα. Από το 1994 είναι στέλεχος σε τοπική αλυσίδα υπερκαταστήματος τροφίμων, με πολλά υποκαταστήματα στην κεντρική και νησιωτική Ελλάδα. Μέσα από την τριβή του στην ζωή γνωρίζει τις δυσκολίες της εργασίας, της ανεργίας, αλλά και τα προβλήματα της κοινωνίας.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Προς την κατεύθυνση που χάραξε ο Προέδρος, θα άθελα να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να μπορέσει κάποτε αυτή η Χώρα να αποβάλλει το γκρίζο πρόσωπό της».
Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 


Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος υποψήφιος στην Κορινθία
Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της του κ. Χαράλαμπου Οικονομόπουλου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην Κορινθία.
Ο κ. Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κόρινθο, όπου και διαμένει. Κατατάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής και εισήλθε στην σχολή Αξιωματικών, όπου υπηρέτησε ως Διοικητής σε μάχιμες υπηρεσίες. Αποστρατεύτηκε το έτος 2012 με τον βαθμό του Ταξιάρχου. Είναι πατέρας τριών τέκνων.
Τον συγχαίρουμε, του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 


Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος υποψήφιος στο Κιλκίς

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, του κου Βασίλη Παρασκευόπουλου, ο οποίος θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής στην περιφέρεια του Κιλκίς.
Ο Βασίλειος Παρασκευόπουλος είναι Τεχνικός Γερανοφόρων. Εργάστηκε ως ναυτικός και κατόπιν στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Σήμερα, κατοικεί στο Κιλκίς.
Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

 

 

H Μαρίνα Κουρκλή υποψήφια στο Κιλκίς

Η Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με χαρά ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό της, της κας Μαρίνας Κουρκλή, η οποία θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια του Κιλκίς.
Η Μαρίνα Κουρκλή γεννήθηκε και έζησε στη Θεσσαλονίκη. Διακρίθηκε ως αθλήτρια του ΠΑΟΚ στον Στίβο. Είναι άξια μητέρα τριών τέκνων. Σήμερα κατοικεί στο Κιλκίς.
Την συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλό αγώνα και καλή επιτυχία.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς 05/07/22

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: