Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Μεγάλη θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού ενώ τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα συνεχιστούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όπως δήλωσε – μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, που θα προβληθεί το πρωί του Σαββάτου (12.02.2022)

«Θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα πως από τον Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι μεγάλη: «Την 1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφόρα στην οπαδική βία ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα εισέρχονται μόνο θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ποινές χωρίς αναστολή και λέει ότι «οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο ,αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα,… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει» δεσμεύτηκε.

Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα | Πεθαίνει ο κλάδος των βενζινοπωλών στη Βόρεια Ελλάδα

Η ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων οδηγεί τους Έλληνες να αγοράζουν φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία και την Τουρκία

«Πεθαίνει ο κλάδος των βενζινοπωλών στη βόρεια Ελλάδα γιατί εκεί οι Έλληνες φεύγουν και περνάνε απέναντι σε Βουλγαρία και Τουρκία για να αγοράσουν φθηνή βενζίνη, γιατί σε αυτές τις χώρες είναι μικρός ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα», είπε στο ΕΡΤNEWS η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Έφευγε και φεύγει ελληνικό χρήμα από τα σύνορα και πεθαίνουν οι επαγγελματίες. Και οι πολίτες που το κάνουν έχουν δίκιο, αλλά και ο κλάδος πρέπει να ζήσει», συμπλήρωσε.

Η κυρία Ζάγκα πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει φτηνό καύσιμο, όταν το 60% της τιμής του είναι Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και επιπλέον έχει και τον ΦΠΑ, φόρο πάνω στο φόρο, δηλαδή παράλογο. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα;», αναρωτήθηκε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε πει πολλές φορές ότι το πετρέλαιο είναι χρηματιστηριακό είδος. Δυστυχώς η τιμή του παίζει ανάλογα των συμφερόντων των μεγάλων και την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι.

Όσο λοιπόν υπάρχουν δυσάρεστα διεθνή γεγονότα, τα καύσιμα που έρχονται σε εμάς, τους βενζινάδες, είναι με αυξημένη τιμή.

Ήδη βλέπω τις τιμές να ανεβαίνουν, τσιμπάνε το τελευταίο διάστημα, πάνω από μήνα και ήταν επόμενο οι τιμές της απλής αμόλυβδης στην Αττική να φθάσουν πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο.

Εμείς αλλάζουμε τις τιμές βάσει τιμολογίων. Ο καθένας από εμάς έχει μια εταιρεία από την οποία προμηθεύεται καύσιμα.

Έρχεται λοιπόν το τιμολόγιο όπου η εταιρεία έχει αγοράσει από ένα από τα δύο διυλιστήρια που έχουμε στη χώρα με νέα τιμή, εγώ είμαι υποχρεωμένη από τον νόμο, αλλιώς έχω πρόστιμο ή να ανεβάσω ή να κατεβάσω την τιμή πώλησης», υπογράμμισε.

Επισήμανε επίσης ότι «τώρα με τα νέα τιμολόγια δεν μπορεί να υπάρχει τιμή κάτω από 1,90 ευρώ/λίτρο και βλέπω τιμές με 1,73 ευρώ/λίτρο. Αυτά δεν τα βλέπει η κυβέρνηση;

Να γίνονται έλεγχοι εκεί που η τιμή είναι 2,40 και είμαι βέβαιη πως για να το βάλουν θα έχουν ανάλογα τιμολόγια οι άνθρωποι, αλλά να πάει ο έλεγχος και σε αυτούς που είναι δήθεν φτηνοί.

Πόσες φορές το έχω κάνει θέμα προσωπικά εγώ σαν πρόεδρος του κλάδου να λέω ότι είναι περίεργες αυτές οι φτηνές τιμές, δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί είναι τιμές λιανικής, κάτω από την χονδρική τιμή των διυλιστηρίων, άρα;

Είναι δυνατόν να αγοράζω 1,80 και να πουλάω 1,50; Δεν γίνεται αυτό, κάτι άλλο συμβαίνει», τονίζει.

«Ζητάμε να γίνει κάθαρση του χώρου, και για αυτό η κυβέρνηση ψήφισε νόμο, που όποιο μαγαζί πιάνουν να νοθεύει, να έχει πειραγμένες αντλίες ή να έχει λαθραίο πετρέλαιο για δύο χρόνια, το κλείνει», κατέληξε η κυρία Ζάγκα.

Πηγή: newsbomb.gr 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ώρα πληρωμής αύριο για τους δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ | Ποιοι πάνε ταμείο

Στο ταμείο πάνε αύριο οι δικαιούχοι επιδομάτων καθώς πιστώνονται τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τον ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, θα καταβληθούν επιδόματα, ύψους 282.240.214 ευρώ, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ειδικότερα, τα επιδόματα διανέμονται ως εξής:

  • Επίδομα Παιδιού: δικαιούχοι 512.214 – 97.111.315
  • Επίδομα Στέγασης: δικαιούχοι 241.446 – 29.392.016
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: δικαιούχοι 189.493 – 41.731.012
  • Αναπηρικά: δικαιούχοι 184.073 – 84.423.354
  • Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: δικαιούχοι 656 – 197.573
  • Επίδομα Ομογενών: δικαιούχοι 5.603 – 197.253
  • Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: δικαιούχοι 14.892 – 5.608.669

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: δικαιούχοι 18.422 – 8.458.517

Επιπλέον,

  • Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: δικαιούχοι 11.946 – 3.000.598
  • Έξοδα Κηδείας: δικαιούχοι 128 – 101.241
  • Επίδομα Γέννησης: δικαιούχοι 10.628 – 10.687.000
  • Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: δικαιούχοι 8 – 4800

Κόκκινα Δάνεια: δικαιούχοι 5.535 – 512.768

  • Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: δικαιούχοι 11 – 11.000
  • Πρόγραμμα Γέφυρα: δικαιούχοι 19 – 6.520
  •  Ευάλωτοι οφειλέτες: δικαιούχοι 148 – 15.667
  • Επίδομα Αναδοχής: δικαιούχοι 584 – 282.075

Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: δικαιούχοι 642 – 498.836

  • Σύνολο δικαιούχων: 1.196.448
  • Σύνολο καταβολών: 282.240.214

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών για τα POS | «Στις 30 Απριλίου η τελευταία παράταση»

Για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε το πρωί της Πέμπτης 28/3 ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος τονίζοντας πως η τελευταία παράταση για τις επιχειρήσεις είναι η τελευταία ημέρα του Απριλίου. «Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση» είπε.

«Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 135 χιλιάδες διασυνδέσεις σε όλη την Ελλάδα» ανάφερε ο Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» και συνέχισε λέγοντας «Ουσιαστικά έχουμε ξεπεράσει τα μέσα της διαδρομής εάν σκεφτούμε ότι το σύνολο των διασυνδέσεων που αναμένουμε μέχρι τέλος Απριλίου είναι 250 χιλιάδες περίπου».

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις και με τις τράπεζες και με τις εταιρείες των POS προκειμένου να καταλήξουμε έστω για μικρές συναλλαγές έως 10 ευρώ να υπάρξουν μειωμένες χρεώσεις σε σχέση με αυτές που υπάρχουν σήμερα. Η δεύτερη πρόνοια είναι ότι έχουμε θεσπίσει το σύστημα IRIS το οποίο είναι ένα σύστημα αμέσων πληρωμών χωρίς προμήθεια για τον πελάτη και με εξαιρετικά χαμηλότερες προμήθειες για τον επιχειρηματία.

Αν υιοθετήσει το σύστημα IRIS ο επιχειρηματίας θα δει μέχρι και 50% φθηνότερες προμήθειες σε σχέση με αυτές που επωμίζεται τώρα σε μια συναλλαγή με POS» συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en