Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | Παρέμβαση Στυλιανίδη στον διοικητή ΟΑΕΔ για τις εργατικές κατοικίες

Με πλήρη φάκελο στοιχειοθέτησης για την άθλια κατάσταση των Εργατικών Κατοικιών Κομοτηνής επισκέφθηκε τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.

Του παρουσίασε φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό και κυρίως στα επικίνδυνα κτήρια του Οργανισμού στην πλατεία. Του κατέθεσε εκθέσεις και υπομνήματα που συνυπέγραψαν όλοι οι κάτοικοι και εξήγησε ότι ο οικισμός αυτός στην Δυτική Κομοτηνή αλλά και ανατολικά είναι εγκαταλελειμμένοι εδώ και 40 χρόνια.

Με μια λάθος και σκανδαλώδη απόφαση της διοίκηση στη δεκαετία του 1980, τοποθετήθηκαν στην πλέον ακατάλληλη περιοχή, ανάμεσα στο σταθμό υψηλής τάσης της ΔΕΗ, στο βιολογικό καθαρισμό της πόλης και σε ιδιωτικά ακίνητα με αδειοδοτημένα φωτοβολταϊκά πάρκα που έγιναν πρόσφατα. Η κατάσταση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής είναι πολύ άσχημη, ενώ τα κεντρικά κτήρια που περιήλθαν στον ΟΑΕΔ βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη, σε βαθμό που καθίστανται επικίνδυνα ακόμα και για την υγεία ή τη ζωή των 100 περίπου οικογενειών που κατοικούν εκεί και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που συχνάζουν στο εγκαταλελειμμένο κτήριο.

Ο Ευριπιδης Στυλιανίδης σε σύσκεψη που προκάλεσε ο Διοικητης του ΟΑΕΔ παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων πίεσε για λύσεις. Έτσι αποφασίστηκε:

1  Η άμεση επίσκεψη κλιμακίου που βρίσκεται ήδη στη βόρειο Ελλάδα τις επόμενες μέρες σε όλους τους αντίστοιχους οικισμούς του Νομού Ροδόπης και η σύνταξη σχετικής έκθεσης.

2  Ο καθαρισμός και η προσωρινή περίφραξη του κεντρικού κτηρίου για λόγους ασφαλείας των παιδιών και των κατοίκων.

3  Η εξέταση της δυνατότητας εργολαβίας για την ανάπλαση των κτηρίων με στόχο να αξιοποιηθούν από δομές ή συλλόγους της περιοχής, ώστε πλέον να συντηρούνται, να είναι χρηστικά και να μην απαξιώνονται.

4  Παράλληλα ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την πλήρη αξιοποίηση των άλλων οικισμών της ανατολικής Κομοτηνής και της Ξυλαγανής.

5  Τέλος ο Ε. Στυλιανίδης ζήτησε ενημέρωση για τη συνέχιση των συμψηφισμών του 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης και ιδιαίτερα για αυτές που δεν είχαν οφειλές προς το δημόσιο, για να πάρει εγγυήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

Ο Διοικητής ανταποκρίθηκε θετικά στην παρέμβαση του πρώην Υπουργού για όλα τα θέματα και δεσμεύτηκε να τον τηρεί ενήμερο, ώσπου να αντιμετωπιστούν πλήρως. Ο Ευριπιδης Στυλιανίδης δήλωσε: «Ήταν απαράδεκτο και σκανδαλώδες τη δεκαετία του 1980 να χωροθετηθούν οι εργατικές κατοικίες στο πιο ακατάλληλο σημείο της Κομοτηνής για λόγους περίεργων συμφερόντων. Είναι επίσης άδικο αυτές οι 100 οικογένειες να αντιμετωπίζουν αυτή την αδιαφορία από την Πολιτεία και το Δήμο μετά από τόσα χρόνια. Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, όπως δεσμεύτηκε τουλάχιστον η διοίκηση του ΟΑΕΔ, εγώ δεν θα αφήσω το θέμα στη τύχη του. Το οφείλουμε στους ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά που ζουν εκεί»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Κομοτηνή | Η Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η εκδήλωση με θέμα “Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ” διοργανώθηκε τη (Δ.Ε.Ε.Π.) Ροδόπης, στη Λέσχη Κομοτηναίων, στις 1 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. Επίσης, παρευρέθηκαν οι κυρίες Μαρία Δημάση, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δημοκρίτειου της Θράκης, και Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, συμμετείχε η κα. Μαρία Καζάκου, δικηγόρος και υπεύθυνη του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Δ.Ε.Ε.Π Ροδόπης. Η συζήτηση συντονίστηκε από την κα. Λένα Χατζή, εκπαιδευτικό και πολιτεύτρια του κόμματος Νέα Δημοκρατία.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 από τα συνεργεία της εταιρίας “ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.”, οι εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας – Κουντουριώτου και Κουντουριώτου – Ερυθρού Σταυρού.

Συνοπτική περιγραφή

Η λειτουργία της οδού Κουντουριώτου, που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης της Καβάλας με την ανατολική επέκτασή της, έχει γίνει αρκετά προβληματική και απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις.

️Η λύση που επιλέχθηκε περιλαμβάνει:

 • Εγκατάσταση κυκλικού κόμβου στην συμβολή των οδών Κουντουριώτου, Ομονοίας, Πιπίνου και Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού
 • Διαμόρφωση της οδού Κουντουριώτου με μια λωρίδα πλάτους 3,75 μέτρων ανά κατεύθυνση, που θα διαχωρίζονται μεταξύ τους από νησίδα πλάτους 1,50 μέτρου
 • Κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων, ώστε, αφενός να εξυπηρετηθεί η ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και ΑμεΑ, και αφετέρου να φιλοξενηθεί εκατέρωθεν παρόδια στάθμευση πλάτους 2,00 μέτρων
 • Αναδιαμόρφωση του οδικού δικτύου στη συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την παραλιακή οδό Ερυθρού Σταυρού, με τη δημιουργία τριγωνικής νησίδας

Με την προτεινόμενη διαμόρφωση επιτυγχάνονται τα εξής:

 • Αποτροπή της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας της οδού, λόγω της αποτροπής της παράνομης στάθμευσης
 • Αύξηση της οδικής ασφάλειας τόσο για την μηχανοκίνητη κυκλοφορία όσο και για τους πεζούς. Η εγκατάσταση της νησίδας δίνει την δυνατότητα στους πεζούς να διασχίσουν την οδό σε δύο φάσεις, καθιστώντας ευκολότερη την διάβαση ακόμη και για τις περισσότερο ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.
 • Βελτίωση της αισθητικής της οδού.

Στόχος της παρέμβασης είναι, αφενός να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση και αφετέρου να διευκολύνονται οι κινήσεις των οχημάτων και, έτσι, να μεγιστοποιείται η κυκλοφοριακή ικανότητα και η οδική ασφάλεια.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις παρακάτω παρεμβάσεις:

 1. Κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδούς Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού
 2. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού

Στοιχεία έργου

 • Προϋπολογισμός: 3.070.000€
 • Χρηματοδότηση: Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
 • Χρόνος περαίωσης: 18 μήνες

πηγή: Δήμος Καβάλας

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Την Κυριακή 3 Μαρτίου η “Αλφαβητοπαρέλαση” στο κέντρο της πόλης

Η Αλφαβητοπαρέλαση στην Καβάλα φέτος, θα είναι μια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και διασκέδαση, με τη συμμετοχή τόσο μικρών όσο και μεγάλων καρναβαλιστών.

Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και να ολοκληρωθεί στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι. Φέτος, μια ενδιαφερουσα προσθήκη είναι η συμμετοχή μαθητών από τα Γυμνάσια της περιοχής, καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν θέματα που σχετίζονται με παροιμίες. Αυτό υπόσχεται μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη εκδήλωση, που θα προσφέρει διασκέδαση και εκπαιδευτική αξία για όλους τους συμμετέχοντες και τους θεατές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en