Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή | Πήρε το 9ο πτυχίο του και δίνει μαθήματα ανθρώπινης θέλησης

Τίποτα δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ζωή του κ. Αντώνη Γ. Μαυρίδη αφού αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που δείχνει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, αλλά και την όρεξη για γνώση ακόμα και σε μια «περασμένη» ηλικία.

Ο ίδιος υπηρέτησε κάποτε στις Ειδικές Δυνάμεις και εξαιτίας της ασθένειας του βυθού έχασε την όρασή του και μερικώς την ακοή του.

Αυτά όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να σπουδάσει, να μορφωθεί και να κατέχει συνολικά εννέα πτυχία προπτυχιακών προγραμμάτων. Στο πλευρό του στην απονομή του πτυχίου η νομικός Έλενα Ματινιάν.

 

«Η βοήθεια που υπάρχει είναι πενιχρότατη»

Χθες 31/10 παρέλαβε το πτυχίο του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ως άτομο με αναπηρία, προκειμένου να σπουδάσει.

«Δεν υπάρχει ουδεμία βοήθεια για ανθρώπους, οι οποίοι είναι είτε τετραπληγικοί, τυφλοί κτλ. Η βοήθεια που υπάρχει είναι πενιχρότατη. Έχω ήδη δύο προπτυχιακά διπλώματα από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα από τη Νομική και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και απλά “έφτυσα αίμα”» είπε χαρακτηριστικά.

 

9ο πτυχίο, πλώρη για το 10ο

 

Όπως έκανε γνωστό αυτό είναι το 9ο πτυχίο που παίρνει και μεταξύ άλλων είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Νομικής και Βιβλιοθηκονομίας. Ο ίδιος πλέον βάζει πλώρη για το πτυχίο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στην Κομοτηνή.

«Η γνώση δεν σταματάει ποτέ. Οτιδήποτε και να ξέρεις υπάρχουν δισεκατομμύρια λεπτομέρειες και γνώσεις, τις οποίες δεν γνωρίζεις και κατά συνέπεια ποτέ δεν είναι αρκετό το θέμα των σπουδών» δήλωσε.

Όσο για το τι θα μπορούσε να γίνει από πλευράς της Πολιτείας για να βελτιωθεί η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόνισε ότι πρότεινε «επανειλημμένως με μελέτες δικές μου προς αντιπρυτάνεις κτλ (για το τι μπορεί να γίνει), αλλά ποτέ κανείς δεν με κάλεσε να ακούσει την γνώμη μου».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων | Πότε ξεκινά

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ξεκινά το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα, με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Τις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου καθώς και τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Με αφορμή την ανακοίνωση του εορταστικού ωραρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Η σημαντικότερη περίοδος για το εμπόριο ξεκινά και στα στολισμένα καταστήματα στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες περιμένουν τους καταναλωτές, με ράφια γεμάτα προϊόντα και εξαιρετικές τιμές.

Ας ευχηθούμε οι ‘Αγιες μέρες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες και να υποδεχθούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Το ΚΚΕ Καβάλας για τον θάνατο 65χρονου στην Ελευθερούπολη

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ.

Ο θάνατος 65χρονου στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο οποίος έχασε τη ζωή του περιμένοντας ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Καβάλα, καθώς το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ελευθερούπολης βρισκόταν σε άλλο περιστατικό σε χωριό του Δήμου Παγγαίου, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τις αγωνίες και τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων που χθες και σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκορύφωμα την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών.  

Το ΚΚΕ επανειλημμένα με δημόσιες παρεμβάσεις και ερωτήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο έχει απαιτήσει την πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων υγειονομικών μονάδων της περιοχής, των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των αγροτικών και περιφερειακών ιατρείων, των ΤΟΜΥ και του ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα για τις διακομιδές των ασθενών και των επειγόντων περιστατικών έχουμε αναδείξει τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων για την απαράδεκτη  κατάσταση. Για το γεγονός ότι σε ολόκληρο το Δήμο Παγγαίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι βάρδιες, αλλά και η κάλυψη των βαρδιών να γίνεται μόνο με ένα ασθενοφόρο!

Σε μία από τις πολλές ερωτήσεις που καταθέσαμε στον υπουργό υγείας, το Νοέμβρη του 2021 υπογραμμίζαμε ότι «Το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης στην ΠΕ Καβάλας εξυπηρετεί ασθενείς του Δήμου Παγγαίου με πληθυσμό περίπου 32.000 που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης … η περιοχή εξυπηρετείται από το ΕΚΑΒ στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι ο Δήμος Παγγαίου εκτείνεται σε περίπου 700 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ορεινές και πεδινές περιοχές. Η μεταφορά για κάποιο επείγον περιστατικό μπορεί να απαιτεί ακόμα και περισσότερο από 1 ώρα».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας! Οι μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα δείχνουν το δρόμο για να μπει φρένο στον κατήφορο, για να μην καταρρεύσει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού, να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα μπροστά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2024, για να απαιτήσουμε να αυξηθούν οι δαπάνες, για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικη από χωριό των Σερρών κατήγγειλε πως τη βίασε 36χρονος

Σε καταγγελία για βιασμό από έναν 36χρονο προέβη μία ανήλικη κοπέλα σε χωριό των Σερρών.

Η σχετική καταγγελία υποβλήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Νέας Ζίχνης.

Τη σχετική είδηση μετέδωσε το infonews24.gr.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται από τις Αρχές.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: