Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΚΚΕ Καβάλας: Σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον της «COSCO» για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας.

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η κινέζικη πολυεθνική « COSCO» επανέρχεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας.

Μάλιστα δύο παράγοντες συνεπικουρούν τις κινήσεις της:

  • τα τεχνικά έργα και η ολοκλήρωσή τους στο λιμάνι, ώστε να το «παραλάβουν» έτοιμο και
  •  η δημιουργία «Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου».

Με απλά ελληνικά καλοβλέπουν το εμπορικό λιμάνι ως λάφυρο που θα τους παραδοθεί για να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση έργων που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Η «Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου» αποτελεί το επιπλέον κερασάκι ώστε να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Καβάλας να απορρίψουν τα ψέματα που του λένε ότι δήθεν με την «COSCO» στο λιμάνι « θα έρθει η ανάπτυξη» και ότι «η χερσαία έκταση και οι εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν μεγάλη αξία».

Δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και για όσες πολιτικές δυνάμεις πίνουν νερό στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και τη ΕΕ υπάρχει και ο Πειραιάς, όπου η COSCO και το «νέο επενδυτικό κλίμα» αν έφερε, έκλεισε εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ παράλληλα δημιούργησε εργασιακά Νταχάου, με κακοπληρωμένη εργασία, με συμβάσεις της μίας μέρας(!), με απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» της ΕΕ, των μονοπωλίων και του κράτους τους. Προνόμια, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, κατάργηση όλων των περιορισμών για το μεγάλο κεφάλαιο και μεσαίωνας για τους εργαζόμενους.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε προσωπικό/φιλοξενούμενους του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου ότι τα τεστ κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους & το προσωπικό του «Κωνστάντειου» γηροκομείου Καβάλας είναι όλα αρνητικά.

Άρα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κρούσμα του ιού στο γηροκομείο εκτός από αυτό του 85χρονου, οποίος παραμένει σε δωμάτιο “καραντίνα” εντός του γηροκομείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ