Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έστελναν παιδιά με κουτάκι σε κηδείες για λεφτά

Καταγγελία πως ο πατέρας Αντώνιος έστελνε παιδιά που έμεναν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου να μαζεύουν λεφτά σε κηδείες, από πρώην τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου.

«Σαν φιλοξενούμενη ήμουν ένα χρόνο στην Κιβωτό. Είχα ζήσει – είναι δική μου εμπειρία αυτό – είχα διαγνωστεί με κατάθλιψη. Δεν είχα την αντιμετώπιση που θα περίμενα. Με πάρκαραν με είχαν αφήσει μέσα στη δομή» αναφέρει η τρόφιμος που μίλησε στον ΑΝΤ1.

Η ίδια καταγγέλλει ότι από την Κιβωτό του Κόσμου, την έστελναν σε κηδείες για να μαζεύει χρήματα. «Όταν διαγνώστηκα με κατάθλιψη είπαμε με τον πατέρα να μείνω στη δομή. Δεν υπήρχε ψυχολόγος στη δομή. Με άφησαν να ψάξω μόνη μου τον ψυχολόγο.

Με στέλνανε σε κηδείες. Κάθε οικογένεια που έχανε τον άνθρωπό της, άφηνε μια επιθυμία αντί για στεφάνια να πάνε στην Κιβωτό. Πήγαινε με κουτάκι που έγραφε «Κιβωτός του Κόσμου». Ήμουν 17 ετών. Γενικά το έκανε σε όλους εκεί μέσα. Στη γραμματεία τα παρέδιδα τα χρήματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τριεθνές τουρνουά τένις στην Καβάλα

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα (Μακεδονικός Καβάλας) η τριεθνής συνάντηση τένις για ηλικίες 10,12, 14 και 16 ετών. Παράλληλα διοργανώθηκε και τουρνουά RED, ORANGE. Ένα πολύ σημαντικό Τουρνουά αφού γέμισαν τα γήπεδα από αθλητές και πολλούς θεατές.

Συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα από τη Βουλγαρία (NEXTGENSOFIA και KARDZHALI) και από το clubJUGαπό τα Σκόπια. Ο θεσμός των τριεθνών τουρνουά τένις που εφάρμοσε η ΕΦΟΑ , δίνει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν σε διεθνείς συναντήσεις τένις με αθλητές από όμορες γειτονικές χώρες με υψηλό επίπεδο τένις (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ).

Το τελικό αποτύπωμα αυτών των τουρνουά (αγωνιστικές εμπειρίες, χαμηλό κόστος συμμετοχής) μόνο θετικό αντίκτυπο έχει για τους αθλητές , τους συλλόγους , τους προπονητές και γενικότερα το Ελληνικό τένις.

ΝΙΚΗΤΕΣ

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Α 10
1ος ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΟΑ ΠΡΩΤΑΘΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
2ος ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΑ ΔΡΑΜΑΣ

Κ 10
1η ΜΥΣΙΡΛΗ ΜΙΡΑΝΤΑ-ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΟΑ
2η PETAK KIRSTEN JUG SKOPJE

Α12
1ος PETKOV MAKSIM NEXT_GEN SOFIA
2ος ΤΖΙΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΑ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κ12
1η DINEVA DINA NEXT_GEN SOFIA
2η ZHECHEVA IZABELA NEXT_GEN SOFIA

Α14
1ος ΑΥΓΕΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΟΑ ΑΜΠΕΛ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
2ος ΦΑΣΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΑΟΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΕΣ

Κ14

1η IVANOVA BRIYANA NEXT_GEN SOFIA
2η ΜΠΕΤΙΧΑΒΑ ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΑΑ ΣΕΡΡΩΝ 2008

Α16
1ος ΧΑΤΖΗΑΒΡΑΑΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΟΑ ΠΡΩΤΑΘΛ ΚΑΒΑΛΑΣ
2ος IVANOV ATANAS KARDZHALI BUL

K16
1η ΤΣΟΥΓΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΟΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
2η ΜΠΕΡΠΕΡΙΔΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΑ ΔΡΑΜΑΣ

 

Πηγή : tennis24.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Προσωπικός γιατρός | Έρχεται ηλεκτρονικό «κουτί παραπόνων» για τις καταγγελίες των πολιτών

«Κουτί παραπόνων» για τον προσωπικό γιατρό ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την ΗΔΙΚΑ. Παράλληλα, ψάχνει και κίνητρα για τους γιατρούς ώστε να καλυφθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όλοι οι πολίτες.

Το υπουργείο Υγείας θα δώσει μια νέα δυνατότητα στους πολίτες: να διατυπώνουν τις καταγγελίες και τα παράπονά τους, εάν δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού τους.

Το υπουργείο Υγείας, εξετάζει και τη δημιουργία ενός επιπλέον εργαλείου: την αξιολόγηση του έργου των προσωπικών γιατρών. Ένα… ηλεκτρονικό «κουτί παραπόνων» για περιστατικά «παρέκκλισης» του νόμου.

Οι πολίτες, δηλαδή, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τα παράπονά τους σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, εάν δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από τον προσωπικό τους γιατρό, ή σε περίπτωση που αυτός δεν θα έχει τηρήσει τους χρόνους του ραντεβού, ή ακόμη κι εάν έχει απαιτήσει παρανόμως αμοιβή για τις υπηρεσίες του.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα συμβάλλει και στην καλύτερη παρακολούθηση της εξέλιξης των ραντεβού με τους πολίτες, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη.

«Έχουμε έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα να μπορούμε να “σηκώνουμε” καλύτερα τα ραντεβού και να τα παρακολουθούμε. Έχουμε ετοιμάσει -και θα βγουν εγκύκλιοι- να μπορεί ο πολίτης να παραπονείται, εάν τυχόν πήγε στον προσωπικό γιατρό και είτε καθυστέρησε να τον δει, είτε δεν τήρησε το ραντεβού, είτε ζητήθηκαν χρήματα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Νέα κίνητρα για την προσέλκυση… προσωπικού γιατρού

Την ίδια στιγμή, αναζητούνται νέα κίνητρα για την προσέλκυση κι άλλων γιατρών, ώστε να καλυφθούν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο όλοι οι πολίτες. Στο θέμα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος σημείωσε πως έχουν ενταχθεί ήδη στο σύστημα 4.700.000 πολίτες.

«Η συμμετοχή των πολιτών είναι μεγάλη, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη προσέλευση γιατρών», τόνισε ο κ. Πλεύρης, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής και μέσα στον Νοέμβριο, ολοκληρώθηκαν πάνω από 1 εκατ. ραντεβού πολιτών με τον προσωπικό τους γιατρό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 65% των πολιτών άνω των 60 ετών -που αποτελεί και τον κύριο όγκο των χρηστών των υπηρεσιών υγείας- έχει ήδη καλυφθεί με προσωπικό γιατρό.

Η Πολιτεία, ωστόσο, ενδιαφέρεται να καλυφθούν όλοι οι πολίτες και παράλληλα να υπάρξει και μια ομαλοποίηση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, ώστε όσοι δηλαδή έχουν κάνει την εγγραφή τους να αρχίσουν εξυπηρετούνται σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Θα πρέπει να «τρέξουν» τα ραντεβού δηλαδή από το νέο έτος, αλλά και να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των προσωπικών ηλεκτρονικών φακέλων με το ιατρικό ιστορικό των πολιτών, κάτι που αποτελεί βασικό πυλώνα του εγχειρήματος.

Το «αγκάθι» ωστόσο της χαμηλής διαθεσιμότητας των γιατρών για να ενταχθούν στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, παραμένει για το υπουργείο Υγείας. Για τον λόγο αυτό, αναζητούνται νέα κίνητρα για την προσέλκυση επιστημόνων.

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο σύστημα 3.400 γιατροί, χωρίς να υπολογίζονται οι γιατροί των 10 παθολογικών ειδικοτήτων που «για τεχνικούς λόγους» όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, δεν έχουν προχωρήσει οι συμβάσεις τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη 1,5 εκατ. ελεύθερες θέσεις σε προσωπικούς γιατρούς, που ακόμη δεν έχουν καλυφθεί από τους πολίτες.

«Οι πολίτες έχουν μεγάλη συμμετοχή, αλλά θέλουμε μεγαλύτερη προσέλευση γιατρών», παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας.

Μία δεύτερη «πηγή» προσέλκυσης γιατρών θα είναι και το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδης», όταν αυτό επεκταθεί στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να καλυφθεί μέρος των κονδυλίων των αμοιβών των καρδιολόγων-προσωπικών γιατρών, από τα κονδύλια του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης», τα οποία προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης:

«Οι επισκέψεις για τα καρδιαγγειακά νοσήματα δεν θα είναι μέσα στο κόστος του προσωπικού γιατρού, αλλά θα πληρώνει το κράτος επιπλέον χρήματα από τον προσωπικό γιατρό για να παίρνει αυτές τις εξετάσεις», εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

Πλεύρης: «Οι γιατροί έχουν δίκαιο»

Μέρος της διαθεσιμότητας των γιατρών αναμένεται να καλυφθεί και μέσω του νέου νομοσχεδίου για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

«Με το νέο νομοσχέδιο ανοίγει ένας βασικός πυλώνας γιατρών παθολόγων που υπάρχει μέσα στο σύστημα Υγείας και που θα έχουν τη δυνατότητα -και θα υπάρχει ρύθμιση γι’ αυτό- όσοι θα θέλουν να ασκήσουν και ιδιωτικό έργο, να μπορούν να είναι και προσωπικοί γιατροί σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, αφού θα κάνουν και ιδιωτικό έργο», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στην Αττική με τις παραπάνω παρεμβάσεις, το πρόβλημα της εύρεσης γιατρών θα λυθεί.

«Πιστέψτε με, ειδικά για την Αττική -η οποία είχε κυρίως το θέμα με τους λίγους γιατρούς- κι ένα 15% με 20% των γιατρών παθολόγων να κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας θα ανοίξουν πολλές παραπάνω θέσεις».

Ο υπουργός Υγείας δικαιολόγησε τους γιατρούς για την επιφυλακτικότητά τους να εμπλακούν με το εγχείρημα του προσωπικού γιατρού:

«Είμαστε σε συνεννόηση και με τους ιατρικούς Συλλόγους για τα παραπάνω κίνητρα. Υπάρχει μια ανησυχία, φοβούνται οι γιατροί γιατί υπάρχει μια εμπειρία ΕΟΠΥΥ, σου λέει “μήπως δεν μας πληρώνουν” , άρα είναι πολύ λογικό. Νομίζω, όμως, ότι τελικά θα αυξηθούν και οι ιδιώτες, αλλά και οι γιατροί που θα κάνουν χρήση των επιπλέον δυνατοτήτων που δίνει το νέο νομοσχέδιο», κατέληξε.

 

Πηγή : newsit.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραμινές ημέρες ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ απο το Γ.Ν.Δράμας

Ημέρες Καρδιολογίας την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 του Δεκέμβρη στην Δράμα με την συμμετοχή του Γ.Ν.Δράμας και πλήθος ειδικών καρδιολόγων

Αίθουσα Δημαρχείου Δράμας

18.00 -18.15 Χαιρετισμοί Επισήμων
18.15 – 20.00 “Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Παθήσεων”
Πρόεδροι: Κ. Γκατζούλης, Αχ. Παπαδόπουλος, Χ. Χατζηελευθερίου
Δημήτριος Τσιαχρής: “Κοιλιακές αρρυθμίες”
Σκεύος Σιδερής: “Βηματοδότες-Απινιδωτές”
Βασίλειος Βασιλικός: “Κολπική Μαρμαρυγή, Πρόληψη Αγγειακού Εγκεφαλικού
Επεισοδίου”
Συζήτηση με τη συμμετοχή κοινού

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: