Quantcast
Connect with us

ΣΕΡΡΕΣ

ΚΕΠ Υγείας Σερρών | Διοργάνωση Προληπτικών Εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα

Ο Δήμος Σερρών ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΥ) εγκαινίασε πρόσφατα μια νέα δομή υγείας η οποία στεγάζεται στο κτήριο του κληροδοτήματος Αποστολίδη, επί της οδού Κ. Καραμανλή 96.

Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας, το οποίο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης «πρόκειται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κρίσιμο κομμάτι της υγείας, ενώ ενισχύει ακόμη περισσότερο το πλέγμα κοινωνικής προστασίας στον Δήμο Σερρών για όλους όσους έχουν ανάγκη».

Ταυτόχρονα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο και σαν βασικό εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης των Δημοτών ιδιαίτερα αυτή τη μακρά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, της πανδημίας covid-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 8 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των Πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από τον προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους, καθώς και με την πάροδο του χρόνου υπενθυμίζει την επανεξέτασή τους.

Τα 8 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό
είναι:

  • ο Καρκίνος του παχέος εντέρου,
  • ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας,
  • ο Καρκίνος του μαστού,
  • ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος,
  • το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής,
  • ο Καρκίνος του προστάτη,
  • το Μελάνωμα και η Κατάθλιψη.

Για περισσότερες σχετικές διευκρινήσεις επικοινωνήσετε με το ΚΕΠ Υγείας, στην
τηλεφωνική γραμμή 2321085661.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με παράνομες σφαγές ζώων στις Σέρρες

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με εικονικές σφαγές βοοειδών στις Σέρρες. Κτηνίατροι έβαζαν σφραγίδα για ανύπαρκτες σφαγές ζώων για να λάβουν την επιδότηση, ενώ φέρονται να χρησιμοποιούσαν ακόμη και κωδικές ονομασίες προκειμένου να συννενοούνται και να θησαυρίζουν. Μετά από έρευνα μηνών συνελλήφθησαν έξι άτομα και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Αποκαλύφθηκε κύκλωμα που πιστοποιούσε εικονικές σφαγές ζώων

Κτηνίατροι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας, ιδιώτες και διοικητικά μέλη σφαγείου κατηγορούνται ότι δρουσαν σαν συμμορία τουλάχιστον από τα τέλη του 2023. Εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις για γεννήσεις – θανάτους ζώων και εικονικές σφαγές έναντι αμοιβής, για λογαριασμό κτηνοτρόφων, παρακάμπτοντας νόμιμες διαδικασίες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Δήμαρχος Σερρών παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΙΠΑΕ

Η Δήμαρχος Σερρών παρέστη στην τελετή αναγόρευσης του Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΔΙΠΑΕ

Στην τελετή αναγόρευσης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στην πανεπιστημιούπολη των Σερρών παρέστη σήμερα το πρωί η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα.

«Η ανακήρυξη του κ. Μαργαρίτη Σχοινά σε επίτομο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, φέρνει ακόμη πιο κοντά στο Δήμο Σερρών και στον τόπο μας, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνέχεια της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη των Σερρών το 2021.

Ο λόγος του κ. Σχοινά ήταν ουσιαστικός και συγκινητικός, καθώς τόνισε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσβλέπουμε ως κοινωνία για να προχωρήσουν τα παιδιά μας μπροστά, εξασφαλίζοντας εκπαίδευση, παιδεία και διεξόδους σε όλους τους τομείς, γιατί αυτό κάνει τον άνθρωπο να εμπλουτίζεται με ιδέες και να προχωρά μπροστά» ανέφερε σε σχετική δήλωσή της, η κ. Μητλιάγκα. Η Δήμαρχος Σερρών, τόνισε ότι υπάρχει επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία και με το ΔΙΠΑΕ, σε θέματα που στόχο έχουν την παιδεία και την εκπαίδευση της νεότερης γενιάς.

Στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης, η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα προσέφερε στον κ. Σχοινά ένα καλάθι με τοπικά προϊόντας της Σερραϊκής γης.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Β. Μητλιάγκα | «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον»

Μήνυμα της Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί, για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου υπήρξε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί Εθνική καταστροφή. Ελληνικές πόλεις με συνεχή, αδιάκοπη ζωή και πολιτισμό, καταστράφηκαν, ενώ ιδρύματα, σχολεία κι εκκλησιές έκλεισαν κι ερημώθηκαν. Συνολικά καταστράφηκαν 815 κοινότητες, 1.134 εκκλησίες, 960 σχολεία, ενώ 353.000 κάτοικοι σφαγιάστηκαν και πέθαναν από τις κακουχίες και την πείνα.

Σήμερα, 105 χρόνια μετά τα θύματα του κινήματος των Νεότουρκων ζητούν και περιμένουν δικαίωση. Δεν πρέπει επίσης, να λησμονούμε και τους πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και δεινοπάθησαν στον δρόμο της προσφυγιάς. Χρέος και καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε ποτέ τα όσα διαδραματίστηκαν την 19η Μαΐου 1919 στους προγόνους μας.

Γιατί όπως έχει γράψει και ο δημοσιογράφος, μεταφραστής, ποιητής και συγγραφέας Κώστας Μαυρόπουλος: «Να ξεραίνεται η γούλα μ’ αν ανασπάλλω την πατρίδα μ’, τον Πόντον».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en