Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασκευή γέφυρας στη Σαμοθράκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα νέο έργο δρομολογείται στη Σαμοθράκη, αυτή το φορά σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κατασκευή γέφυρας τύπου Μπέλεϋ, με σκοπό την γεφύρωση του ρέματος «Πλατιά» στην περιοχή Θερμά Σαμοθράκης.

Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σαμοθράκης, εγκρίθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριος του έργου έχει ορισθεί η Δημοτική Αρχή Σαμοθράκης, δεδομένου όμως του ότι ο Δήμος δεν διαθέτει τμήμα τεχνικών υπηρεσιών, την οργάνωση, τον σχεδιασμό καθώς και τις τεχνικές εργασίες κατασκευής αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού η συναρμολόγηση και η τοποθέτηση της γέφυρας θα γίνει με μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής καθώς θα διευκολύνει την μετακίνηση των κατοίκων της προς τις ιδιοκτησίες και κατοικίες τους, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσει και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς δύναται να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση αναγκών σε καιρό ειρήνης και πολέμου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 51.388 €, με το Δήμο Σαμοθράκης να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του.

Η Μπέλεϋ είναι ένα είδος μεταφερόμενης, προκατασκευασμένης γέφυρας που αναπτύχθηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο χρόνος εκτέλεσης των εργασιών στη Σαμοθράκη υπολογίζεται σε 10 ημέρες.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αντιδράσεις για κτίριο στην οδό Μεσολογγίου στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από κατοίκους της οδού Μεσολογγίου στην Καβάλα για κτίριο το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το θέμα την δική της τοποθέτηση έκανε μέσω της εκπομπής ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τον Άγγελο Τζέλιο η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα δρομολόγια του «Andros Jet» από και προς Σαμοθράκη την Τετάρτη 21/8

Δημοσιεύτηκε

στις

Η SEAJETS, σε συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων, θα εκτελέσει για αύριο, Τετάρτη (21/8), με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «Andros Jet» τα παρακάτω δρομολόγια.

  • Από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00
  • Από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00

Σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, η SEAJETS θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

Τα νέα δρομολόγια θα γνωστοποιούνται με ανακοίνωση της εταιρείας 24 ώρες πριν, με πρόθεση να παραμένουν στα συγκεκριμένα ωράρια για διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δημόσια ΙΕΚ | Πότε ξεκινούν αιτήσεις | Οι ειδικότητες (έγγραφο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση για την έναρξη νέων ειδικοτήτων και ειδικότερα για το εξάμηνο 2019 Β στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ).

Οι ειδικότητες που θα μπορούν να καταρτιστούν οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ καθορίστηκαν μετά και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας.

Η πλατφόρμα στην οποία θα κατατεθούν οι αιτήσεις για εγγραφή δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 και να κλείσει τη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε εδώ όλες τις  ειδικότητες

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Γεμάτοι οι κάδοι από τη λαϊκή των Κρηνίδων της περασμένης Τετάρτης!

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάτοικος των Κρηνίδων μας έστειλε τη φωτογραφία της ανάρτησης.

Σε αυτήν φαίνονται ασφυκτικά γεμάτοι οι κάδοι των απορριμμάτων στο δρόμο του χωριού όπου και την περασμένη Τετάρτη (14 Αυγούστου) έγινε η λαϊκή αγορά.

Η καθαριότητα στο συγκεκριμένο δρόμο γίνεται την επόμενη μέρα. Αυτήν την φορά η επόμενη μέρα ήταν αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Ελπίζουμε οι κάδοι να αδειάσουν σήμερα αφού η λαϊκή Κρηνίδων «επανέρχεται» αύριο.

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ