Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ | Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Ξάνθη

Στην καταγγελία πως καθημερινμά ασθενείς με κορονοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ξάνθης προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:

Καθημερινό φαινόμενο στο νοσοκομείο Ξάνθης αποτελεί η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό, εκτός ΜΕΘ (χθες ήταν 4)! Όπως γνωρίζουν όλοι, πλην του κ. Μητσοτάκη, η πιθανότητα θανάτου (σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο διεθνές ιατρικό περιοδικό) σε αυτή την περίπτωση είναι 99%!!!

Δυστυχώς δεν αρκεί, ούτε η απλή σύνδεση του ασθενούς στον αναπνευστήρα και στα μόνιτορ, ούτε η υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών της κλινικής covid στο νοσοκομείο μας.

Συχνά οι μη εξειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές αδυνατούν να καταλάβουν τις ενδείξεις των οργάνων.

Χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση για τη ρύθμιση του αναπνευστήρα. Γι΄ αυτό ακριβώς η νομοθεσία για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχει θεσπίσει ειδικούς κανόνες: για 6 ασθενείς χρειάζονται 4 γιατροί, 5 νοσηλευτές και 2 φυσικοθεραπευτές.

Η δε ειδικότητα του εντατικολόγου απαιτεί 2 χρόνια εκπαίδευση (7 μαζί με την βασική εκπαίδευση παθολόγου, αναισθησιολόγου, πνευμονολόγου ή χειρουργού) και τουλάχιστον 6μηνη για τους νοσηλευτές μετά τη λήψη πτυχίου.

Η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας, παρά την ύπαρξη 2 εντατικολόγων και ενός έμπειρου γιατρού που έχει θητεύσει σε αυτή, παραμένει κλειστή, γιατί κυβέρνηση και διοίκηση επιμένουν εδώ και 2 χρόνια να μην προσλαμβάνουν το αναγκαίο προσωπικό.

Και φυσικά δεν είναι πεταμένα λεφτά όπως ισχυρίζεται ο υπουργός της ΝΔ κ. Γεραπετρίτης.

Πεταμένα λεφτά η ενίσχυση των νοσοκομείων μας με το αναγκαίο προσωπικό που θα έσωζαν πολλές ανθρώπινες ζωές;

Ήρθε η ώρα, αυτή η κυβέρνηση είτε να αναλάβει τις ευθύνες της είτε να σηκωθεί να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Καθημερινά «σπάμε» κάθε ρεκόρ νεκρών συμπολιτών μας. Φτάνει.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | Παρουσία Στέλιου Πέτσα και Ευρωπαίου Επιτρόπου το Επιστημονικό Συνέδριο ΓΓ ΤΑ

Παρουσία Στέλιου Πέτσα και Ευρωπαίου Επιτρόπου το Επιστημονικό Συνέδριο ΓΓ ΤΑ

Το ενδιαφέρον των μελών της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει προσελκύσει το Επιστημονικό Συνέδριο «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», που συνδιοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης, το διάστημα 12-15 Μαΐου 2022, με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Forum Training & Consulting.

Την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 9 το πρωί, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο αν. Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προώθησης του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας και Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα
Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα, που θα συμμετάσχει διαδικτυακά, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Δρ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος Γραφείου UNICEF στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι, μεγάλη αντιπροσωπεία Γενικών Γραμματέων οκτώ υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ, καθώς και φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Το Συνέδριο προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο και έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον των εργασιών του, στις οργανωτικές και διοικητικές αλλαγές, που έχουν επιφέρει οι θεσμικές αλλαγές του 2019-2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της
πανδημίας και στην προετοιμασία για τους νέους επενδυτικούς και  χρηματοδοτικούς ορίζοντες που διανοίγονται δυναμικά.

Επί τέσσερις μέρες η «καρδιά» της Αυτοδιοίκησης θα χτυπάει στην Ξάνθη. Ομιλητές και Συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες -Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων & Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ- υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ, θα αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο, σχετικά με τις χρηματοπιστωτικές δυνατότητες που διανοίγονται, τις χρηματοδοτικές πηγές που είναι στην διάθεσή τους, όπως και με το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για μετάβαση σε πράσινη οικονομία, ψηφιακό μετασχηματισμό και για την διαρκή επένδυση στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού των ΟΤΑ.

Οι Προσυνεδριακές Εκδηλώσεις την Πέμπτη 12 Μαΐου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο – ενότητα που «εγκαινιάζεται» στη Συνάντηση της Ξάνθης- ανοίγουν, ουσιαστικά, τις εργασίες του Συνεδρίου, με μια σειρά θεματικών για τις προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες του στελεχιακού δυναμικού στους ΟΤΑ, ενώ, θα πραγματοποιηθούν δύο Προσομοιώσεων με Τεχνικές Διαπραγμάτευσης σε κομβικά οικονομικά θέματα.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό γεγονός που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη μας σημείωσε τον ρόλο που
διαδραματίζει η έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για μια πιο ποιοτική και πιο αποτελεσματική διοίκηση: «Μέσα από την ενημέρωση γίνεται δυνατή η βελτίωση της οργάνωσης των υπηρεσιών των δήμων -διαδικασία, η οποία θα αποτυπωθεί με θετικό πρόσημο στις τοπικές κοινωνίες», υπογράμμισε και κάλεσε τους
αυτοδιοικητικούς αλλά και τα στελεχιακό δυναμικό των ΟΤΑ να συμμετάσχουν δυναμικά στο Συνέδριο.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | «Βούλιαξε» η Κεντρική Πλατεία για τη σύναξη των Επιταφίων

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής οι Επιτάφιοι από τις ενορίες της πόλης, ακολουθώντας το έθιμο της περιφοράς και παρουσία πιστών από την περιοχή. 

Μετά από 2 χρόνια «απουσίας», λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η σύναξη των Επιταφίων πραγματοποιήθηκε κανονικά στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα χιλιάδες πιστοί να δώσουν το παρών, ακολουθώντας τις περιφορές και κρατώντας κεράκια και λαμπάδες.

Μέσα σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης και ευλάβειας, οι Επιτάφιοι έφτασαν στο κέντρο της Ξάνθης συνοδεία της μπάντας του Δ’ Σώματος Στρατού, όπως είθισται.

Μητροπολίτης: «Μετά τον Σταυρό έρχεται η Ανάσταση»

Απευθυνόμενος προς τους χιλιάδες πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία ο Μητροπολίτης Ξάνθης αναφέρθηκε στα βαθύτερα μηνύματα του Πάσχα ενώ συνέκρινε την πανδημία του κορονοϊού με μία παρατεταμένη «Μεγάλη Παρασκευή» και τόνισε πως μετά τον Σταυρό έρχεται πάντα η Ανάσταση.

«Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Στον Γολγοθά δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη. Στο σκοτάδι και στο φως. Στην αδικία και στη δικαιοσύνη. Και θριάμβευσε η αγάπη, το φως, και θριάμβευσε η δικαιοσύνη. Οι άνθρωποι καταδικάσαμε τον Θεό σε σταυρικό θάνατο και εκείνος μας χάρισε την αθανασία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ξάνθης και πρόσθεσε πως «δεν ήταν μόνο το συνέδριο των γραμματέων και των Φαρισαίων οι εχθροί του Θεού. Υπήρξαν δια μέσου των αιώνων και υπάρχουν και σήμερα και άλλοι. Σήμερα τον σταυρώνουμε όταν σκοτώνουμε οράματα και ιδανικά, και σήμερα τον σταυρώνουμε όταν σκοτώνουμε τον άμαχο πληθυσμό, και σήμερα τον σταυρώνουμε όταν καταστρέφουμε πόλεις και περιουσίες, όταν δημιουργούμε ορφανά και προσφυγιές». 

Μάλιστα ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον βαθύτερο συμβολισμό της Μεγάλης Παρασκευής.

«Ο λαός μας ξέρει τι σημαίνει Μεγάλη Παρασκευή, γιατί πέρασε πολλές Μεγάλες Παρασκευές που κράτησαν αιώνες. Για εμάς στη Βόρεια Ελλάδα μία Μεγάλη Παρασκευή κράτησε 500 και πλέον χρόνια. Όμως ο λαός μας στάθηκε όρθιος γιατί πίστευε ότι τον Σταυρό πάντα τον διαδέχεται η Ανάσταση. Περάσαμε άλλη μία μεγάλη Παρασκευή, όλος ο πλανήτης, με την πανδημία. Αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή τη διαδέχεται η Ανάσταση. Να δοξάζουμε τον Χριστό που φέτος όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν όπως ξέραμε πάντα» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Βούλιαξε» η Ξάνθη για τη σύναξη των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία

Πηγη: xanthinea.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της Ξάνθης

Στα κοιμητήρια της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σήμερα 22 Απριλίου 2022 στις 4 το απόγευμα η  περιφορά του Επιταφίου συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ξάνθης. Στην τελετή, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παντελήμων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Γιώρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγη: xanthinews.gr

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: