Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραμανλής: Συντελείται ψηφιακή επανάσταση για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Στην ψηφιακή επανάσταση που πραγματοποιείται και στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών -με πιο πρόσφατη εξέλιξη το «car wallet», που  θα μας επιτρέπει να μην έχουμε μαζί μας το δίπλωμα οδήγησης- αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής για τα ψηφιακά αντίγραφα του Δελτίου Ταυτότητας και του Διπλώματος Οδήγησης, ο κ. Καραμανλής  επεσήμανε ότι «αντιλαμβανόμαστε πλέον τα οφέλη,  σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας».

Μάλιστα, σημείωσε ότι: «Το Υπουργείο Μεταφορών, σε συνεργασία με το Υπουργείο ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι από τα πρώτα που συμφώνησαν ένα μνημόνιο συνεργασίας από το 2019. Και το πρώτο που κάναμε ήταν κάτι απλό που όμως δεν είχε γίνει ποτέ- ένας πομποδέκτης για όλους τους αυτοκινητοδρόμους».

«Και δεν είναι μόνο αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Καραμανλής, «αφού ήδη στην Ολυμπία Οδό λειτουργεί η χρέωση με χιλιομετρική απόσταση και εκτιμούμε ότι στα απόμενα τρία χρόνια θα είμαστε έτοιμοι να το καθιερώσουμε για όλη την Ελλάδα».

Το δίπλωμά μας στο «Ψηφιακό Πορτοφόλι»

Εξηγώντας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τι είναι το «Ψηφιακό Πορτοφόλι», τόνισε ότι θα το επιδεικνύουμε όπου χρειάζεται και δεν θα  είναι υποχρεωτικό πλέον να έχουμε μαζί μας το χάρτινο δίπλωμα, ούτε την ταυτότητα. Επισήμανε ότι όλα αυτά έρχονται «σε συνέχεια και άλλων ψηφιακών διευκολύνσεων που έχουμε καθιερώσει πρόσφατα, όπως η ηλεκτρονική μεταβίβαση του αυτοκινήτου. Ξέρετε μέσα σε δέκα μέρες έχουν γίνει 636 ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις», τόνισε ο Υπουργός, υπενθυμίζοντας επίσης πως και η ανανέωση των διπλωμάτων, ή η  αντικατάσταση τους διπλωμάτων γίνονται πλέον ψηφιακά.

«Όλες αυτές οι ψηφιακές καινοτομίες κάνουν κάτι πολύ απλό», συνέχισε ο κ. Καραμανλής, «διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Και όχι μόνο. – Αντιμετωπίζουν και φαινόμενα διαφθοράς και φαινόμενα διαπλοκής. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, όλοι γνωρίζουμε ότι παλαιότερα όταν κάποιος ήθελε να αντικαταστήσει το δίπλωμά του ή όταν το έχανε,  μπορεί να πλήρωνε ένα γρηγορόσημο ή  να έβαζε έναν διαμεσολαβητή, για να μην περιμένει δυο μήνες. Τώρα αυτό δεν γίνεται και πρώτον μειώνουμε την ταλαιπωρία των πολιτών και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αδιαφάνειας,  σε τομείς που δυστυχώς στη χώρα μας υπήρξαν πολύ προβληματικοί».

Επίσης, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε και την εφαρμογή «MyAuto» που είναι σε λειτουργία και έχει όλες τις πληροφορίες που αφορούν το όχημά μας, όπως πότε περνάμε ΚΤΕΟ, αν είμαστε ασφαλισμένοι κ.ά. « Έτσι πλέον εξοικονομούμε χρόνο και πόρους, αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αδιαφάνειας και όλα αυτά με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων», κατέληξε ο Υπουργός.

Έχουμε αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις ασύμμετρες απειλές του Ερντογάν

Στο ερώτημα για την Τουρκία και τις κινήσεις Ερντογάν, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της και γενικά έχει μια αναθεωρητική στάση, η οποία την απομακρύνει από τη Δύση.   «Έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις ασύμμετρες και απαράδεκτες απειλές του Ερντογάν. Από την άλλη, έχουμε συνάψει συμμαχίες με τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με τη Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Όμως, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, «ο Ερντογάν έχει γενικώς μία τάση να λέει πολλά. Θα σας έλεγα ότι σκύλος που γαυγίζει δεν δαγκώνει. Γιατί; Διότι τα τελευταία τρία χρόνια η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας έχει βελτιωθεί κι έχει αυξηθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό. Το βλέπουμε αυτό κάθε μέρα στο Αιγαίο, το βλέπουν και το πιστοποιούν όλοι οι αναλυτές και όλος ο διεθνής παράγοντας».

Πάρα πολλά έργα είναι σε εξέλιξη

Απαντώντας στο ερώτημα για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο μεγάλων έργων που έχει να γίνει από τους ολυμπιακούς αγώνες, ύψους πάνω από 13 δισ. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη είπε ότι «τον Σεπτέμβριο μπαίνουν οι μπουλντόζες και ξεκινάει το κομμάτι του δημοσίου έργου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπουν οι μπουλντόζες  και στο κομμάτι της σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.  Επομένως, το έργο ξεκινάει”.

Για το Μετρό του Πειραιά τόνισε ότι το κατασκευαστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στη φάση των δοκιμών, ενώ γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο.

Για το  Μετρό της Θεσσαλονίκης είπε ότι περίπου στο 90% έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό έργο, στο σταθμό Βενιζέλου  το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκληρώνει τις εργασίες του μέσα στον Αύγουστο, τα εργοτάξια ήδη κλείνουν και οι χώροι αποδίδονται πάλι στους πολίτες και όλες οι εργασίες προχωρούν εντατικά με στόχο  το Μετρό να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023.

«Παράλληλα έχουμε και τα σιδηροδρομικά έργα 4,5 δισ. για τη σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα λιμάνια, κάτι το οποίο είναι αναγκαιότητα αν η Ελλάδα θέλει να παίξει ρόλο στη βιομηχανία των logistics. Μάλιστα μέχρι το 2028 πολλά από αυτά τα έργα θα είναι έτοιμα», είπε ο Υπουργός. Κλείνοντας, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «αυτό που κάνουμε είναι πάντα να ανακοινώνουμε  το χρονοδιάγραμμα και  τη χρηματοδότηση ενός έργου και μέχρι στιγμής δεν έχουμε πέσει έξω στους χρόνους μας».

Οι καταγγελίες του κ. Ανδρουλάκη να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του, ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι όλα πρέπει να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη: «Άκουσα τις καταγγελίες του κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει η Ελληνική Δικαιοσύνη-και είμαι σίγουρος γι΄ αυτό – να διερευνήσει το ζήτημα».

Μάλιστα, σχολιάζοντας αναφορά των δημοσιογράφων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για την κυβέρνηση είπε: «Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή νομίζω ότι έχει μία τρικυμία εν κρανίω. Έχουμε δύο ΣΥΡΙΖΑ: Τον σοβαρό ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κάποια στελέχη τα οποία ποτέ δεν λένε τέτοιες υπερβολές και ασκούν μία αντιπολίτευση σκληρή αλλά σοβαρή και πάνω από το τραπέζι και τον άλλον ΣΥΡΙΖΑ που, λυπάμαι που θα το πω, ό,τι θυμάται χαίρεται».

Πηγή: ypodomes.com

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Έντονη η ανησυχία για καλώδιο που ακουμπά πάνω σε δέντρο

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Πρ. Ηλία για την κατάσταση που επικρατεί κοντά στα σπίτια τους καθώς ένα κλαδί δέντρου το οποίο ακουμπά πάνω σε καλώδιο της ΔΕΔΔΥΕ, μπορεί ανα πάσα στιγμή να προκαλέσει φωτιά και η οποία μπορεί να επεκταθεί άμεσα και στα γειτονικά σπίτια.

Αποκλειστικά στην κάμερα του ENACHANNEL μιλά η κυρία Ρουλά το σπίτι της οποίας βρίσκεται ακριβώς κάτω από το συγκεκριμένο δέντρο. Η κ. Ρούλα παράλληλα μιλά και για την αδιαφορία την οποία βιώνει καθημερινά από τους φορείς που αδυνατούν να της δώσουν μια απάντηση στο οποίος τελικά είναι αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρθολομαίος | Σύντομα θα ανοικοδομήσουμε ξανά το γηροκομείο στο Βαλουκλή

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Θεία Μεταμόρφωση του Σωτήρoς Χριστού, στην Πρώτη των Πριγκηποννήσων, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε, χθες, Σάββατο, κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στη φερώνυμη Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της νήσου.

Ο κ. Βαρθολομαίος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η καταστροφική πυρκαγιά στο Γηροκομείο του Βαλουκλή, γεγονός που αποτελεί, όπως είπε, μια νέα δοκιμασία για την Ομογένεια της Πόλεως.

«Επιθυμούμε και από τη θέσι αυτή να εκφράσουμε την εκ βάθους καρδίας δοξολογία μας προς τον Κύριο για την αποτροπή θυμάτων, καθώς και την ειλικρινή ευχαριστία μας προς όλους αυτούς που έσπευσαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, στον χώρο της πυρκαγιάς, για να συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούσαν στον περιορισμό της εξαπλώσεως και στην κατάσβεσί της, από τους εκπροσώπους των κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών μέχρι τους απλούς, αλλά πραγματικά ηρωικούς, εθελοντές. Το ενδιαφέρον, η έγνοια, η αγάπη τους, με μία λέξι, η ανθρωπιά τους, μας συνεκίνησαν βαθύτατα και απέδειξαν εμπράκτως την σπουδαιότητα της οικοδομήσεως ενός πολιτισμού αλληλεγγύης, ενός εκ των θεμελιωδών προταγμάτων της ταπεινής Πατριαρχίας μας.

Προς δε τους προσφιλείς τροφίμους του Γηροκομείου, τους οποίους και επισκεφθήκαμε χθες εις το δημόσιον νοσοκομείον ‘’Prof. Dr. Murat Dilmemer”, όπου και μετεφέρθησαν αμέσως, εκφράζουμε δι’ έτι μίαν φόραν την αμέριστη συμπαράστασι και την ανύστακτη μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας, καθώς και τη διαβεβαίωσι ότι, με τη χάρι και τη βοήθεια του Θεού, διά πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων, όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μία γροθιά, θα καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοικοδομήσουμε το Γηροκομείο μας και να το θέσουμε και πάλι σε λειτουργία!».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος είπε ότι στις 15 Αυγούστου, στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θα μεταβεί στην Τραπεζούντα, στο Μοναστήρι της Σουμελά.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων, Σαχάκ Μασαλγιάν, και εκκλησιάστηκαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, o Σταύρος Χριστοδουλίδης, πρόξενος της Ελλάδας στην Πόλη, και πλήθος πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μ. Εκκλησιάρχης Αέτιος, διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμιστοκλής Δεμίρης | Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Νέος διοικητής της ΕΥΠ, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Κοντολέων, αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

 

Ποιος είναι ο Θεμιστοκλής Δεμίρης

Ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών και νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1971-1975) και έκανε μεταπτυχιακό (master) στην Μεσανατολική Πολιτική στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Αραβικών Σπουδών (1976-1977).

 

Στο διάστημα 1978-1981, εργάστηκε ως δημοσιογράφος (εξωτερικός συνεργάτης) στην επιθεώρηση «Πολιτικά Θέματα» και ως διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Computer Age», «Plant», «Equip», «Αγροτική Περιουσία».

Το 1981 εισήλθε στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και ορκίστηκε Διπλωματικός Ακόλουθος το 1982.

Μέχρι και το 1984 εργάστηκε ως Ακόλουθος και Γραμματέας Γ’ στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Το 1985 τοποθετήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Το 1989 μετατέθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO. To 1992 επέστρεψε στην Κεντρική Υπηρεσία, τοποθετούμενος στη Διεύθυνση Τουρκίας-Κύπρου, αναλαμβάνοντας, το 1994, ως επικεφαλής, το τμήμα Κύπρου.

Από το 1996 υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ως Σύμβουλος Α’ και Αναπληρωτής Επικεφαλής Αρχής / Επιτετραμμένος.

Το 2001 μετατέθηκε στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. αναλαμβάνοντας, διαδοχικά, τα καθήκοντα εκπροσώπου στην Ομάδα Δυτικών Βαλκανίων και τη διεύθυνση του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Αντιπροσωπείας.

Επανήλθε το 2006 στην Κεντρική Υπηρεσία, αναλαμβάνοντας ως διευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Εξωτερικών Σχέσεων και προαγόμενος το 2007 σε Πληρεξούσιο Υπουργό Β΄.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 τοποθετήθηκε στις Βρυξέλλες ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και Πρέσβης στη Ε.Ε. με καθήκοντα Εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας.

Το 2013 ορίστηκε ως Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία και στον Άγιο Μαρίνο και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO) και τους άλλους Διεθνείς Οργανισμούς με έδρα την Ρώμη.

Το 2014 προήχθη σε Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄.

Τον Μάιο του 2017 επέστρεψε στην Αθήνα και ανέλαβε Διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών μέχρι την 1.1.2018.

Έχει παρασημοφορηθεί από τους προέδρους της Αιγύπτου, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Μιλάει και γράφει ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Είναι παντρεμένος από το 1985 με την Μάρθα Παπανικολάου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

 

Πηγή : newsbomb.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: