Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Καμπανάκι κινδύνου για τον κορονοϊό | «Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα τη μέρα»

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ενδεχόμενο να γίνει ακόμα χειρότερη η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορονοϊό, αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα, δεν αποκλείει ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση των κρουσμάτων που ξεκίνησε τον Αύγουστο και ειδικά στην Αττική το οποίο μας οδήγησε στο να προτείνουμε τα νέα μέτρα» ανέφερε ο κ. Λαζανάς στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε τα μέτρα αυτά πλέον δεν τηρούνται και αυτό ήταν που οδήγησε στα νέα. Το επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική ανεβαίνει συνέχεια και κοντεύουμε να φτάσουμε στο «κόκκινο», ενώ επεσήμανε πως αν δεν μειωθεί το φορτίο στην Αττική ίσως τα μέτρα να γίνουν πιο αυστηρά.

Ο κ. Λαζανάς τόνισε πως η καθολική χρήση της μάσκας έπρεπε να έχει γίνει ήδη και πως το επόμενο μέτρο θα μπορούσαν να είναι το lockdown, η γενίκευση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να περιοριστούν οι κοινωνικές συναναστροφές και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα να κάθονται πιο πολύ στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο υπάρχουν διάφορα στοιχεία που μπορεί να πει κάποιος ότι η επιδημία χειροτερεύει και αυτά: είναι η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι ανάγκες εντατικές θεραπείας, ενώ τόνισε πως αυτή την στιγμή οι ΜΕΘ έχουν αρχίσει και «στριμώχνονται».

«Συνέχεια υπάρχει πίεση στις μονάδες […] Φοβάμαι ότι αυτό το ποσοστό θα ανέβει και άλλο…«Διασωλήνονται και άτομα νεαρής ηλικίας».

Ο κ. Λαζανάς επίσης σημείωσε πως τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν οπωσδήποτε. «Θα υπάρχουν κρούσματα το θέμα είναι σε τι ποσοστό θα έχουμε κρούσματα».

Υπογράμμισε πως είναι χειρότερο αυτό το κύμα από το πρώτο γιατί τότε βγαίναμε από το χειμώνα ενώ τώρα μπαίνουμε στο χειμώνα. «Ο κορονοϊος ήρθε για να εγκατασταθεί» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με το εμβόλιο ο ίδιος ανέφερε πως «δεν νομίζω ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σαρηγιάννης: Μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα απ’ όλους μας με αυστηρότητα θα χειροτερέψει η εικόνα που βλέπουμε σήμερα.

«Με βάση τους υπολογισμούς από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης κλπ μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο» προσθέτοντας πως «αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων».

Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε και τα 1000 κρούσματα ημερησίως ο ίδιος υπογράμμισε πως είναι πιθανό αλλά εκτιμά πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα των μέτρων.

Παράλληλα και οι δύο επισήμαναν πως πρέπει να εφαρμόζεται τηλεργασία όπου είναι εφικτό.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΛΛΑΔΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | «Να ανακαλέσει ο Δήμαρχος την έφεση εναντίον των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τις εργαζόμενες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και μετατρέπει τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να σταματήσει να εκβιάζει τις εργαζόμενες και να ανακαλέσει την έφεση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης.

Έπρεπε να το έχει ήδη κάνει από τον Ιούλιο, με βάση και την απόφαση 83/2020 του Δ.Σ. του νομικού προσώπου της Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Καλούμε επίσης τον κ. Μουριάδη να μην ζητήσει την Παρασκευή αναβολή εκδίκασης της έφεσης, γιατί η αναβολή θα κρατήσει σε ομηρία τις εργαζόμενες για αρκετό ακόμη διάστημα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας οφείλει να τηρήσει τον λόγο του και τη δημόσια δέσμευση που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά και από τις ισχυρές πιέσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι θα ανακαλέσει την έφεση.

ΥΣ1: Να κινηθεί άμεσα η διοίκηση του Δήμου για την πληρωμή των εργαζόμενων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ για τους μήνες που είναι σε εκκρεμότητα, καθώς η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στα αρμόδια Υπουργεία και την ΕΕΤΑΑ έχει ήδη υπογραφεί.

ΥΣ2: Είναι απολύτως ανεύθυνο η διοίκηση του Δήμου να αρνείται όλο αυτό το διάστημα και τόσο επίμονα να υποβάλλει τις εργαζόμενες του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε προληπτικά τεστ COVID. Οι συγκεκριμένες εργαζόμενες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης ευπαθών ομάδων δημοτών, έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους και είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες. Ζητάμε για άλλη μια φορά από τη διοίκηση του Δήμου να το φροντίσει, ώστε να προστατεύσει τόσο τις εργαζόμενες όσο και τους δημότες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκάς | Το νέο σκίτσο για τη… νέα καθημερινότητα του lockdown

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς επανέρχεται στον σχολιασμό της καθημερινότητάς μας και αυτή τη φορά ασχολείται με τοlockdown και τα  νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Στο σκίτσο για το lockdown ο Αρκάς μάς λέει «καλημέρα», σχολιάζοντας με χιουμοριστικό τρόπο τα περιοριστικά μέτρα που αλλάζουν τις μετακινήσεις… ακόμη και στα κατοικίδια.

«Είναι το πέμπτο εσ-εμ-εσ που στέλνω σήμερα» και ο σκύλος απαντά «πες τα στον προστάτη μου!».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Δερμιτζάκης | Στα 500 ή λιγότερα κρούσματα δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Το τρίτο κύμα εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών, λέει..

Μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί στις μικρές κοινωνίες η διασπορά του κορονοϊού υπογραμμίζει ο καθηγητής Ιατρικής πανεπιστημίου Γενεύης  Μανώλης Δερμιτζάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορονοϊό να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως» δήλωσε.

Για τη μείωση των κρουσμάτων το Σαββατοκύριακο στη χώρα και κατά πόσο αυτή μας επιτρέπει να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων,  ο κ. Δερμιτζάκης επεσήμανε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

«Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται» ανέφερε.

Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου ο κ. Δερμιτζάκης υποστήριξε ακόμα πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης.

«Εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότετα κρούσματα. Αν είμαστε εκεί δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» δήλωσε.

Τέλος μιλώντας για την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος κορονοϊού, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών απέναντι στην πανδημία, επισημαίνοντας πως εάν η κοινωνία συμμορφωθεί απέναντι στα μέτρα προστασίας δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ | Μετά τις γιορτές το άνοιγμα σχολείων – Να γίνονται και τεστ

Δημοσιεύτηκε

στις

Έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών, είπε ο κ. Θεόδωρος Τσούχλος

Τον Ιανουάριο προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ενώ βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ, όπως λέει.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, είπε ότι ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο κ. Τσούχλος είπε ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας για τα κρούσματα που βρέθηκαν στην σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 κρούσματα, σε ηλικίες έως 17 ετών. Ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών στη σχολική κοινότητα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ