Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καινούργια σπίτια για τους Ρομά στο Δήμο Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών, της ποιότητας ζωής και, κυρίως, τη στέγαση των πληθυσμών των Ρομά που κατοικούν στους οικισμούς των δημοτικών διαμερισμάτων Πηγών, Χρυσοχωρίου και Νέας Καρυάς, θα πραγματοποιήσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Νέστου.

Χθες το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε, ομόφωνα, την πρώτη πίστωση για την υλοποίηση έργου ανάπλασης στον οικισμό των Ρομά στις Πηγές, ύψους 410.000 ευρώ.

Ο Δήμος Νέστου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Σάββας Μιχαηλίδης, θα πάρει μερίδιο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συνολικά, 18 εκατομμύρια ευρώ για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν.

Μεταξύ αυτών, πρόσθεσε, θα κατασκευαστούν και εκατό οικίες, των εκατό τετραγωνικών μέτρων καθεμία, για τη στέγαση των οικογενειών των Ρομά. Το έργο προεντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από τις επόμενες προγραμματικές περιόδους.

Ερωτηθείς, επίσης, ο Σ. Μιχαηλίδης, από τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Νίκο Γαβριηλίδη, τι πρόκειται να κάνει φέτος η διοίκηση του Δήμου για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή, απάντησε ότι πιστεύει πως η Π.Α.Μ.-Θ. θα αρχίσει εγκαίρως το έργο αυτό, αφού είναι συνεχιζόμενο από το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, εάν διαπιστωθεί καθυστέρηση στην έναρξη, συμπλήρωσε, ο Δήμος Νέστου θα προχωρήσει μόνος, διαθέτοντας το ποσό των 300.000 ευρώ, από την Σ.Α.Τ.Α. (σ.σ. Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που θα πάρει, για να κάνει τους απαραίτητους ψεκασμούς τον Μάρτιο.

Δήλωσε, ακόμα, ότι η διοίκηση δεν θα επιβάλλει, όπως έχουν ζητήσει κάποιοι, το λεγόμενο «κουνουπόσημο», γιατί η συγκυρία δεν επιτρέπει να προστεθούν νέα οικονομικά βάρη στους δημότες.

Επ’ ευκαιρία, επανέλαβε την πρόταση που έκανε στη διοίκηση της Π.Α.Μ.-Θ., για την εκπόνηση ενός πενταετούς σχεδιασμού, για την υλοποίηση του οποίου θα δεσμευτούν πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τέλος, ο δήμαρχος Νέστου θα μεταβεί στην Αθήνα, με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές για την ίδρυση δημοτικού λιμενικού ταμείου και τη διεκδίκηση του λιμένα Κεραμωτής.

 

Πηγή: k-tipos.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παναγιωτόπουλος | “Το Σάββατο θα επισκεφτώ το στρατόπεδο Ασημακοπούλου”

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτοψία πρόκειται να πραγματοποιήσει στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε στην κάμερα του ENA Channel κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση του νησιού της Θάσου ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι θέλει να δει ο ίδιος την κατάσταση στο στρατόπεδο ενώ άσκησε τα “πυρά” του εναντίον σε όσους τον κατηγορούσαν για το γεγονός ότι δεν μπορεί να επισκεφτεί το στρατόπεδο λόγω Μ.Κ.Ο. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναστέλλεται η τοποθέτηση ραντάρ στο Υψάριο της Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την αναστολή της κεραίας στο Υψάριο Όρος έκανε γνωστή πριν από λίγη ώρα (12:20) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ο Υπουργός δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του νησιού έκανε γνωστή την αναστολή της τοποθέτησης ραντάρ στο Υψάριο μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Πολιτική Αεροπορία.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Δημοσιεύτηκε

στις

Ένα απτό και πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα σύνδεσης της έρευνας που γίνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με την καθημερινότητα των πολιτών, είναι το πιλοτικό πρόγραμμα με την ονομασία Virtual School, το οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τρεις καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και μέλη του Εργαστηρίου A.E.T.M.A. (Advanced Educational Technologies and Mobile Applications).

Πρόκειται για τον διευθυντή, Αύγουστο Τσινάκο και τους συνεργάτες του: Γιάννη Καζανίδη και Γιώργο Τερζόπουλο, οι οποίοι δημιούργησαν μία πλατφόρμα εκπαίδευσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών και άλλων καταστροφών, όπως: ο σεισμός, η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η καταιγίδα κ.ά.

Το συγκεκριμένο project παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια επίσημης παρουσίασης το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019 την οποία παρακολούθησαν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες και καθηγητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: ο ευρωπαίος επίτροπος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπογράφηκε η ιδρυτική συμφωνία του διεθνούς δικτύου υλοποίησης του προγράμματος.

Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Ανθρωπιστικής κρίσης και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η οργάνωση “Women Act” έρχεται στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο που τους αξίζει στον επαγγελματικό και δημόσιο βίο διεκδικούν οι γυναίκες που ζούν και δραστηριοποιούνται στην Καβάλα. Η οργάνωση Women Act έρχεται και στην πόλη μας, για να ενδυναμώσει αυτήν την προσπάθεια τους.
Η αρχή έγινε με την επιτυχημένη εκδήλωση της Women Act στις 16 Απριλίου 2019 με βασική ομιλήτρια την κ. Μαρέβα Γκρομπόφσκι. Τότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη δημιουργία παραρτήματος στην πόλη μας. Η επικεφαλής της οργάνωσης, κ. Μαίη Ζαννή ασπάστηκε την ιδέα και σήμερα, 6 μήνες μετά, αυτή γίνεται πραγματικότητα.
Βασικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας του παραρτήματος Women Act στην Καβάλα διαδραμάτισε η επικοινωνιολόγος κ. Αντωνία Σταυρίδου. Η στενή συνεργάτιδα του βουλευτή του Νομού μας κ. Μακάριου Λαζαρίδη και ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού στο τομέα κοινωνικών θεμάτων θεωρεί την Καβάλα δεύτερη πατρίδα της και την επισκέπτεται όσο πιο συχνά μπορεί.

Η κ. Σταυρίδου πιστεύει ότι οι γυναίκες ενωμένες μπορούν να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στο δημόσιο βίο. Είναι αναγκαίο όμως να αγωνιστούν για την ουσιαστική συμμετοχή τους στα πολιτικά όργανα και σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η συντονιστική ομάδα της οργάνωσης στην Καβάλα απαρτίζεται από γυναίκες οι οποίες αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα δυναμισμού και ενεργητικότητας στους τομείς στους οποίους απασχολούνται , Άννυ Θυσιάδου, Ελεωνόρα Καζαντζίδου, Βίλλυ Κονδυλίδου και Ειρήνη Βρανά. Η Women Act είναι πλέον στην πόλη μας και θα ενισχύσει τις γυναίκες της Καβάλας σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ