Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | 20 Σχολικές Βιβλιοθήκες Άλκη Ζέη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη  και μετά την ανακήρυξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2023 ως Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη ,οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αποφάσισαν να δωρίσουν βιβλία της, σε διάφορες σχολικές μονάδες της χώρας. Ανάμεσά τους είναι και το Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου: 

“Με μεγάλη χαρά οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ πρόσφεραν σε 20 σχολικές βιβλιοθήκες όλα τα βιβλία της σπουδαίας Άλκης Ζέη, καθώς και δεκάδες τίτλους που απευθύνονται σε παιδιά.
Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας και την ανακήρυξη του 2023 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ως Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προέτρεψαν τις σχολικές μονάδες να αναλάβουν ενεργό δράση και να γιορτάσουν την επέτειο αυτή δίνοντας στη βιβλιοθήκη τους την ονομασία «Άλκη Ζέη».
Σε αυτό το πλαίσιο και έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε προχωρήσαμε στη δωρεά βιβλίων για παιδιά σε συνολικά 20 σχολικές βιβλιοθήκες, 10 βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων και 10 βιβλιοθήκες γυμνασίων. Την αποστολή των βιβλίων στα σχολεία συνόδευσε και μια τιμητική πλακέτα, στην οποία αναγράφεται η ονομασία της βιβλιοθήκης (Βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη»), ώστε να τοποθετηθεί στην είσοδό της ή σε εμφανές σημείο του χώρου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες για τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία μας, στην οποία ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα.

ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δημοτικά

 1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη
 2. 134ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
 3. 20ό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
 4. 11ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής
 5. 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς
 6. Δημοτικό Σχολείο Χρυσοχωρίου Καβάλας
 7. 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας
 8. 59ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
 9. 3ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου
 10. Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς Μυκόνου

Γυμνάσια

 1. 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας
 2. 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα
 3. 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών
 4. Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων
 5. 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας
 6. 1o Γυμνάσιο Αριδαίας
 7. Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
 8. 2o Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης
 9. 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου Χανίων
 10. 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου Κρήτης

Ευχαριστούμε θερμά τα τυχερά σχολεία για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν. Μας μετέδωσαν τον ενθουσιασμό τους ο οποίος μας κινητοποιεί για μια δυναμική συνέχεια στην προώθηση της φιλαναγνωσίας.” 

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, που φιλοξενούν στον κατάλογό τους το έργο της Άλκης Ζέη, σχεδιάζουν στο πλαίσιο του επετειακού έτους πολλές ακόμα δράσεις που απευθύνονται πρωτίστως στους αναγνώστες, μικρούς και μεγάλους.
Μείνετε συντονισμένοι στο metaixmio.gr για επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες!
Επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο της Άλκης Ζέη alkizei.com για να μάθετε περισσότερα για τη ζωή και το έργο της.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Έναρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας Δήμου Παρανεστίου

Από την Τετάρτη 17/04/2024 οι κάτοικοι και επισκέπτες του Παρανεστίου θα εξυπηρετούνται καθημερινά για τις μετακινήσεις τους με δύο δρομολόγια.

Μετά την έγκριση λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιου και του Προέδρου του ΚΤΕΛ Δράμας κ. Χατζόπουλου Θεόδωρου η σύμβαση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Παρανεστίου με δυο δρομολόγια καθημερινά. Το πρώτο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 06:00 το πρωί, με επιστροφή στις 07:00 από το Παρανέστι και το δεύτερο δρομολόγιο θα ξεκινάει από την Δράμα στις 13:40, το μεσημέρι με επιστροφή στις 14:30 το μεσημέρι από το Παρανέστι.

Η έναρξη των δρομολογίων έχει οριστεί για την Τετάρτη 17/4/2024. Η διαδρομή από την Πλατανιά μέχρι το Παρανέστι και αντίστροφα θα είναι δωρεάν για όλους
τους επιβάτες. Ο Δήμαρχος Παρανεστίου σε δηλώσεις του ανέφερε : «Σήμερα για τον δήμο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάει η Δημοτική μας
Συγκοινωνία. Είμαστε δίπλα στους πολίτες μας, ακούμε τους προβληματισμούς τους και προσπαθούμε διαρκώς να δίνουμε λύσεις.

Το Παρανέστι δεν άξιζε να είναι εκτός συγκοινωνιακής κάλυψης. Στο Παρανέστι βρίσκεται όλη η αναπτυξιακή προοπτική του Νομού μας και για αυτό εργαζόμαστε και διεκδικούμε καθημερινά».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εστία μόλυνσης αποτελούν για τα κουνούπια τα ακαθάριστα οικόπεδα

Η έξαρση των κουνουπιών κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί φλέγον ζήτημα τα τελευταία χρόνια για τους κατοίκους της Καβάλας κι όχι μόνο με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή καθότι δεν ήταν λίγα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έκαναν την εμφάνισή τους στην περυσινή χρονιά.

Ο Νομίατρος Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, εφιστά την προσοχή ενώ δηλώνει πως μεγάλος παράγοντας πρόληψης είναι η αποψίλωση των χόρτων και η αποφυγή προσέλευσης σε χώρους με στάσιμα ύδατα όπου γεννούν τα κουνούπια τους θερινούς μήνες.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en