Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας το θέμα της Ενδοοικογενειακής  βίας. Η Νοσηλευτική υπηρεσία και το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες, 21 Μαρτίου 2023 στο αμφιθέατρο του ΓΝ Καβάλας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Συρεγγέλα, η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Γούλα, ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής υπηρεσίας, κ. Γ. Τσιγάρας, ο Αν. Διοικητής του ΓΝ Καβάλας, κ. Αχ. Γερόπουλος και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, κ. Ε. Καμπουρίδης.

Εξαιρετικοί και διακεκριμένοι ομιλητές στον χώρο τους, ανέπτυξαν και ανέλυσαν θέματα που άπτονται του κοινωνικού ζητήματος της βίας. Η κα Ελένη Φώτου, Δικαστική ψυχολόγος, υπεύθυνη προγράμματος δραστών, πραγματογνώμων για τις εισαγγελίες Καβάλας και Δράμας, μέλος του ΒΙΑ-ΣΤΟΠ, πραγματοποίησε την εισαγωγή στη βία και ανέλυσε «Χαρακτηριστικά στοιχεία του δράστη ενδοοικογενειακής βίας και εκτίμηση κινδύνου», ο Δρ. Σπυρίδων Κουτσούκης, Ειδικός Ιατροδικαστής, στην Ιατρική Υπηρεσία Θράκης, μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου του φορέα ΒΙΑ-ΣΤΟΠ, παρουσίασε τις  «Ενδείξεις σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης», η κα. Χρυσάνθη Καδόγλου, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας ανέλυσε και δέχτηκε ερωτήματα σχετικά με το «Νομικό πλαίσιο Ενδοοικογενειακής Βίας», η κα Ευφροσύνη Σπανέα, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας, μέλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Συντάγματος, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας παρουσίασε τη διάλεξη «Μου έχει κάνει τόσα, θέλω να τον χωρίσω, αλλά στο τέλος επιστρέφω»: Ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παραμονή της γυναίκας σε μια κακοποιητική σχέση. Από τη σκοπιά των επαγγελματιών υγείας, η κα Αικατερίνη Πετράκη, νοσηλεύτρια του τμήματος Επειγόντων ΓΝΚ, Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Καβάλας και μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ παρουσίασε «τον ρόλο του Νοσηλευτή του ΤΕΠ στη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. 

Στην ημερίδα συμμετείχε μεγάλος αριθμός νοσηλευτών, ιατρών, κοινωνικών λειτουργών και εργαζομένων από  διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου. Συνολικά 270 εργαζόμενοι παρακολούθησαν την ημερίδα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ομιλητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στην υποδιεύθυνση της  Πληροφορικής και στον προϊστάμενο και το προσωπικό της Τεχνολογίας τροφίμων-Διατροφής για την υποστήριξη τους.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραλίες Παγγαίου: Η… δεύτερη Χαλκιδική της Βόρειας Ελλάδας με τα πράσινα νερά

Λευκές αμμουδιές, αμμόλοφοι, καταπράσινα, καθαρά νερά, μόλις μία ώρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη: ο λόγος για τις παραλίες του δήμου Παγγαίου

Πεντακάθαρες παραλίες, κρυστάλλινες θάλασσες, λευκές αμμουδιές, τόπος γεμάτος μνήμες και παραδόσεις, πλούσια ιστορία, φυσικές ομορφιές και αγνά παραδοσιακά προϊόντα. Ιστορικοί οικισμοί που η διαδρομή τους χάνεται στα βάθη του χρόνου, εκδρομές γεμάτες δράση και δραστηριότητες γεμάτες ένταση. Μια ευκαιρία για απόδραση. Ένας τόπος γεμάτος ζωή.

Αυτά είναι τα γυαλοχώρια του Δήμου Παγγαίου. Η ιδανική πρόταση για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και για αποδράσεις κάθε στιγμή του έτους. Ειδικά τώρα που σταδιακά ολοκληρώνεται η πολύβουη τουριστική σεζόν, η εποχή γίνεται ιδανική για να εξερευνήσει κάποιος την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που έχουν τα γυαλοχώρια.

Είναι ένας τόπος που χρόνο με τον χρόνο αναπτύσσεται τουριστικά όλο και περισσότερο. Αποκτάει φανατικούς φίλους που έρχονται από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα.

Πολλοί εξ αυτών χαρακτηρίζουν τα γυαλοχώρια του Παγγαίου ως τη Χαλκιδική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τις χώρες της Βαλκανικής κυρίως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και οι επενδύσεις που γίνονται σε τουριστικές υποδομές από Έλληνες και ξένους φανερώνουν τη μεγάλη δυναμική της περιοχής.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας: Καθαρισμός του ανοιχτού κολυμβητηρίου με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου με την απάντληση των υδάτων και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες με την αποψίλωση της χαμηλής βλάστησης του περιβάλλοντος χώρου, οι εργασίες καθαρισμού του ανοιχτού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Ο ευπρεπισμός των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

 Ο Δήμος Καβάλας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον Διοικητή και το προσωπικό της εν λόγω Υπηρεσίας, διότι, εκτός από το σημαντικό έργο που επιτελούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφήνουν διαχρονικά το αποτύπωμα τους και στο κοινωνικό σύνολο.

Η στενή συνεργασία των τοπικών φορέων με το Δήμο Καβάλας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερή και ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Νέος φωτισμός στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Φωτίστηκε το λιμάνι Απόστολος Παύλος, με το νέο έργο που ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά σήμερα το βράδυ. Ο νέος φωτισμός καλύπτει την περιοχή της επέκτασης του προσήνεμου μωλου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: