Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα γραφεία των σχολικών επιτροπών

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αποτελούμενο από τους Κώστα Παπαδόπουλο, Κώστα Χατζηαναστασίου και Χάρη Σεϊτανίδη, επισκέφθηκε τα γραφεία των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς και να ακούσει τις παρατηρήσεις τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Καβάλας, Φώτης Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης καθώς και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανθή Χατζηφραντζή.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα σχολική χρονιά και δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας το λειτούργημά του. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι ακόμη μία χρονιά τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου τους παραμένουν ανικανοποίητα. Το μισθολογικό είναι ένα θέμα που πλέον με την ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει άμεσα.

Πως μπορεί ο νέος εκπαιδευτικός να ζήσει με 700 ευρώ, μισθώνοντας κατοικία και να καλύψει το αυξημένο μεταφορικό κόστος; Παράλληλα τα τεχνολογικά μέσα που προσφέρουν οι σχολικές μονάδες είναι απαρχαιωμένα, αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό.

Ο κ. Μουμτσάκης μαζί με την κα. Χατζηφραντζή αναφέρθηκαν στο θέμα της χρηματοδότησης των δήμων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι 900.000 ευρώ που λαμβάνει ο δήμος καλύπτουν μόνο τις βασικές ανάγκες των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και απαγορεύουν τη σοβαρή χρηματοδότηση αναγκαίων έργων αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Ειδικά φέτος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη από το υπουργείο για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς, ακόμη μία χρονιά συζητούμε τα αυτονόητα. Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, των γονέων και του Δήμου, η υπό-χρηματοδότηση της παιδείας είναι δεδομένη. Η κυβέρνηση δεν αναζητά την συναίνεση, αγνοεί συστηματικά τους φορείς της εκπαίδευσης και προτιμά να προσλαμβάνει πανεπιστημιακούς αστυνόμους, από το να χρηματοδοτεί τις
ουσιαστικές ανάγκες της παιδείας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διαπιστώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της Δημόσιας παιδείας και συστηματικά καταφεύγουν πλέον στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν πολυτελείας για τους προνομιούχους. Η παράταξή μας είναι αυτή που μεταμόρφωσε την δημόσια παιδεία, έχτισε νέα σχολικά συγκροτήματα και εμπλούτισε το εκπαιδευτικό προσωπικό με σύγχρονες ειδικότητες. Εδώ και μια δεκαετία οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουν αφήσει την εκπαίδευση της χώρας στη μοίρα της και στην όποια κεκτημένη ταχύτητα υπήρχε από το παρελθόν. Δυστυχώς το σχολείο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, ενώ οι ολοήμερες δομές του έχουν καταλήξει να αποτελούν απλό «πάρκινγκ παιδιών». Η απόκτηση πολλών απαραίτητων μαθητικών και αθλητικών δεξιοτήτων συνεχίζει να αποτελεί προνόμιο του ιδιωτικού τομέα και αποτελεί δυσβάστακτο κόστος για την μέση οικογένεια.

Θεωρούμε ότι ο πολιτικός χρόνος που απομένει στην κυβέρνηση είναι πολύ λίγος για να διορθώσει τα λάθη και τις συνειδητές παραλείψεις της στην παιδεία. Δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή και καμία δικαιολογία. Η ελληνική οικογένεια θέλει πραγματική βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών της. Είναι πατριωτικό μας καθήκον να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση του πληθυσμού της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση των επόμενων γενεών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να αγωνιστεί για το δικαίωμα στην ποιοτική παιδεία. Ακούμε και καταγράφουμε όλα όσα απασχολούν την κοινωνία, ώστε όταν έρθει η
ώρα να βρεθούμε μπροστά στα ίδια προβλήματα και τους ίδιους προβληματισμούς, να τα αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό και αποτελεσματικό τρόπο!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ι. Μασούτης από Καβάλα | Σημαντική η ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καβάλα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Ιωάννης Μασούτης, πραγματοποίησε σειρά επαφών.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και με τους βουλευτές Καβάλας, Μακάριο Λαζαρίδη, Σουλτάνα Ελευθεριαδου και Γιάννη Πασχαλίδη, το δήμαρχο Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και τον αναπληρωτή περιφερειάρχη ΑΜΘ, Κώστα Αντωνιάδη αναφέρθηκε στην προάσπιση της επιχειρηματικότητας συνολικά αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των Επιμελητηρίων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ υπογράμμισε ότι τα Επιμελητήρια βρίσκονται στο πλευρό της κάθε επιχείρησης, παρέχοντας λύσεις, κάνοντας παρεμβάσεις, υλοποιώντας δράσεις ενώ διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην κατεύθυνση της μείωσης των αρνητικών επιδράσεων από το διεθνές περιβάλλον.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κακοκαιρία Barbara | Ξεκίνησε ασθενής χιονόπτωση στην Θράκη

Ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής μία ελαφρά χιονόπτωση σε περιοχές της Θράκης.

Το video είναι από το νησί της Σαμοθράκης όπου την χιονόπτωση κατέγραψαν οι κάτοικοι του νησιού με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι δεν υπάρχει έντονη χιονόπτωση σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

η.

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γ’ Εθνική | Λύγισε την Καβάλα ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας – Ισοπαλία για Νέστο

Ο ΑΟΚ έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό, μη μπορώντας να πιάσει τα γνωστά του -υψηλά- στάνταρ απόδοσης στο γήπεδο.

Δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα αλλά ούτε και να δημιουργήσει επιθετικές προσπάθειες, ενώ όσο περνούσαν τα αγωνιστικά λεπτά αντιμετώπιζε και θέματα στα μετόπισθεν. Σαφώς και ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε έναν έξτρα αρνητικό παράγοντα στην αναμέτρηση. Ο ΑΟΚ φωνάζει -δικαίως- για τη φάση του 41ου λεπτού και το καθαρό πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ του.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 23ο λεπτό, με τον Αλτιτζή να αξιοποιεί την εξαιρετική μεταβίβαση του Τερμεντζόγλου και να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Λίγα λεπτά αργότερα (26′) ο ΑΟΚ «άγγιξε» το 0-1, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ιορδανίδη ο Κατσέτης απείλησε με γυριστό σουτ στην κίνηση ωστόσο ο Κυριακίδης έσωσε εντυπωσιακά.

Στο 62′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Αλτιτζής ανέκτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Οι αργοναύτες προσπάθησαν να αντιδράσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ανεβάζοντας την πίεση στα αντίπαλα καρέ υστερώντας όμως στην τελική προσπάθεια.

Μοίρασαν βαθμούς στο Αγίασμα Νέστος και Αλεξανδρούπολη

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο του Αγιάσματος Καβάλας, οι παίκτες του Πασχάλη Ζαπαρτίδη μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ χάρη σε τέρμα του Γκαϊδατζή στο 48′.

Ο Νέστος ισοφάρισε σε 1-1 με τον Γκατσολάρι στο 62′, αλλά η Αλεξανδρούπολη βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Κυριζάκη να σημειώνει το πρώτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας, κάνοντας το 1-2 στο 72′. Τα λεπτά κυλούσαν και όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν νικητές από το ματς, αλλά στο 90′ ο Νέστος κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Σέου και ισοφάρισε σε 2-2 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: