Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στα γραφεία των σχολικών επιτροπών

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αποτελούμενο από τους Κώστα Παπαδόπουλο, Κώστα Χατζηαναστασίου και Χάρη Σεϊτανίδη, επισκέφθηκε τα γραφεία των σχολικών επιτροπών του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς και να ακούσει τις παρατηρήσεις τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Καβάλας, Φώτης Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος παιδείας και αθλητισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης καθώς και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ανθή Χατζηφραντζή.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα σχολική χρονιά και δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρει εις πέρας το λειτούργημά του. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι ακόμη μία χρονιά τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου τους παραμένουν ανικανοποίητα. Το μισθολογικό είναι ένα θέμα που πλέον με την ακρίβεια που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, η πολιτεία οφείλει να το αντιμετωπίσει άμεσα.

Πως μπορεί ο νέος εκπαιδευτικός να ζήσει με 700 ευρώ, μισθώνοντας κατοικία και να καλύψει το αυξημένο μεταφορικό κόστος; Παράλληλα τα τεχνολογικά μέσα που προσφέρουν οι σχολικές μονάδες είναι απαρχαιωμένα, αναγκάζοντας τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν τον δικό τους εξοπλισμό.

Ο κ. Μουμτσάκης μαζί με την κα. Χατζηφραντζή αναφέρθηκαν στο θέμα της χρηματοδότησης των δήμων για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Οι 900.000 ευρώ που λαμβάνει ο δήμος καλύπτουν μόνο τις βασικές ανάγκες των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και απαγορεύουν τη σοβαρή χρηματοδότηση αναγκαίων έργων αναβάθμισης των σχολικών μονάδων. Ειδικά φέτος δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόβλεψη από το υπουργείο για την κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Προβληματισμός υπάρχει επίσης για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Δυστυχώς, ακόμη μία χρονιά συζητούμε τα αυτονόητα. Παρά τις προσπάθειες του προσωπικού, των γονέων και του Δήμου, η υπό-χρηματοδότηση της παιδείας είναι δεδομένη. Η κυβέρνηση δεν αναζητά την συναίνεση, αγνοεί συστηματικά τους φορείς της εκπαίδευσης και προτιμά να προσλαμβάνει πανεπιστημιακούς αστυνόμους, από το να χρηματοδοτεί τις
ουσιαστικές ανάγκες της παιδείας. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διαπιστώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της Δημόσιας παιδείας και συστηματικά καταφεύγουν πλέον στον ιδιωτικό τομέα.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν πολυτελείας για τους προνομιούχους. Η παράταξή μας είναι αυτή που μεταμόρφωσε την δημόσια παιδεία, έχτισε νέα σχολικά συγκροτήματα και εμπλούτισε το εκπαιδευτικό προσωπικό με σύγχρονες ειδικότητες. Εδώ και μια δεκαετία οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α έχουν αφήσει την εκπαίδευση της χώρας στη μοίρα της και στην όποια κεκτημένη ταχύτητα υπήρχε από το παρελθόν. Δυστυχώς το σχολείο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, ενώ οι ολοήμερες δομές του έχουν καταλήξει να αποτελούν απλό «πάρκινγκ παιδιών». Η απόκτηση πολλών απαραίτητων μαθητικών και αθλητικών δεξιοτήτων συνεχίζει να αποτελεί προνόμιο του ιδιωτικού τομέα και αποτελεί δυσβάστακτο κόστος για την μέση οικογένεια.

Θεωρούμε ότι ο πολιτικός χρόνος που απομένει στην κυβέρνηση είναι πολύ λίγος για να διορθώσει τα λάθη και τις συνειδητές παραλείψεις της στην παιδεία. Δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή και καμία δικαιολογία. Η ελληνική οικογένεια θέλει πραγματική βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών της. Είναι πατριωτικό μας καθήκον να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αύξηση του πληθυσμού της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση των επόμενων γενεών.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να αγωνιστεί για το δικαίωμα στην ποιοτική παιδεία. Ακούμε και καταγράφουμε όλα όσα απασχολούν την κοινωνία, ώστε όταν έρθει η
ώρα να βρεθούμε μπροστά στα ίδια προβλήματα και τους ίδιους προβληματισμούς, να τα αντιμετωπίσουμε με διαφορετικό και αποτελεσματικό τρόπο!

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αμισιανά Καβάλας | Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3) μέτρων. Κατασχέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων πάνω από 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα εργαλεία – σύνεργα για την καλλιέργεια της φυτείας

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή των Αμισιανών Καβάλας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (3-10-2022) το πρωί,
συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί καλλιεργητές της, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για
παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο δράστες, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στον
χώρο της φυτείας, που βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε δυσπρόσιτη περιοχή και να προβαίνουν στη συλλογή κάνναβης.

Εντός της φυτείας και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 187 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3 μέτρων,
 8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48 κιλών
και 140 γραμμαρίων,
 2 ζευγάρια γάντια, 2 πλαστικά δοχεία με νερό και 2 μαρκαδόροι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος των δραστών βρέθηκαν 4 ψαλίδια, 1 πένσα, δοχεία με οινόπνευμα και νερό, γάντια και 1 φακός κεφαλής, ενώ στην οικία του ενός συλληφθέντα οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 742 γραμμαρίων και 1 φακό κεφαλής, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην Καβάλα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

10:30 Περιοδεία στην αγορά της Καβάλας

10:45 Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας- Συνάντηση με Πρόεδρο Δ.Σ και φορείς του

επιχειρηματικού κόσμου της πόλης

11:30 Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Συνάντηση με εργαζόμενους στο «Στέκι των Εργαζόμενων» στα Λιπάσματα και στα

Πετρέλαια Καβάλας

13:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Συνάντηση με Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Σωματείο Εργαζόμενων

18:00 – 20:00 Περιβαλλοντική Συνάντηση – Περιβαλλοντικές /Οικολογικές οργανώσεις και Κινήματα, Γ. Βαρουφάκης – Κ. Αρσένης, Ξενοδοχείο Galaxy

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιοδεία κλιμακίου της Πατριωτικής Ενώσεως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τα στελέχη της Πατριωτικής Ενώσεως βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση και εγρήγορση. Το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 η καρδιά της παράταξης θα χτυπά δυνατά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον πρ. βουλευτή και νυν υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλο, θα περιοδεύσει μεταφέροντας πατριωτικά μηνύματα αλληλεγγύης, αγωνιστικούς χαιρετισμούς και κατευθυντήριες οδηγίες του Προέδρου κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Υπό τον συντονισμό του κ. Πέτρου Τσολιά, συντονιστή Ανατολικής Μακεδονίας, φίλοι και στελέχη θα ανταμώσουν στη Δράμα, το Παρανέστι και τη Χρυσούπολη
Καβάλας. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις εργασίας με υποψήφιους βουλευτές και ενεργά ενδιαφερόμενους σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, υπό το συντονισμό της κ. Ντίνας Θάνου, συντονίστριας Θράκης.

Καλούνται σε δυναμική παρουσία, ενωμένοι και πανέτοιμοι, όλοι οι συσπειρωμένοι συνοδοιπόροι της Πατριωτικής Ένωσης- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.
Θέλουμε μια περήφανη Ελλάδα και θα πετύχουμε.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: