Connect with us

ΕΡΓΑΣΙΑ

Καβάλα | Ζητείται άτομο για εργασία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ζητείται κοπέλα με προϋπηρεσία για γυράδικο στην Καβάλα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6936797528

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΡΓΑΣΙΑ

Διοικητής ΟΑΕΔ | Τι είπε για νέα Κοινωφελή & πρόγραμμα 100.000 θέσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Το άμεσο προσεχές διάστημα, ο Οργανισμός, αναμένεται να «τρέξει» ένα νέο κοινωφελές πρόγραμμα εργασίας, το οποίο θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε 36.500 θέσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα «θα ανακουφίσει τον κόσμο και παράλληλα θα στηρίξει τους δήμους και τις περιφέρειες».

Χοντρό παρασκήνιο

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, υπογράφτηκε από τους αρμόδιους υπουργούς T. Θεοδωρικάκο και Γ. Βρούτση- σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ που μίλησαν στην ιστοσελίδα  η νέα ΚΥΑ που αφορά την υλοποίηση του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την πρόσληψη 36.500 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Ωστόσο παρότι τόσο ο κ. Θεοδωρικάκος, όσο και το υπουργείο Εσωτερικών επιμένουν ότι έχει υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα από το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός κ. Βρούτσης δεν έχει κάμια επίσημη δήλωση ή ενημέρωση, ενώ παρά τις κρούσεις που έκανε η aftodioikisi.gr στο υπουργείο Εργασίας δεν έλαβε καμία απάντηση. Το υπουργείο Εργασίας λοιπόν τηρεί «σιγή ασυρμάτου» για μια προκήρυξη που αναμενόταν να βγει από τα τέλη Απριλίου αρχές Μάη, αφού η πρώτη ΚΥΑ  υπεγράφη στις 4 Μαρτίου (!) και έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ,   από τις 9 Απριλίου,!!!!

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr,  μετά και το σχετικό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr  για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την πολύ σοβαρή πιθανότητα να μείνει εκτός νέου κυβερνητικού σχήματος ο Γιάννης Βρούτσης και παρά τα μηνύματα που έχει φροντίσει να στείλει το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν κατεβάσει τα μολύβια.

Την ίδια ώρα στον ΟΑΕΔ υποστηρίζουν ότι είναι καθόλα έτοιμοι και ρίχνουν το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης, υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ, προετοιμάζει προγράμματα για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες το επόμενο  διάστημα.

«Υπάρχει συνδυασμός πολιτικών για στήριξη της αγοράς εργασίας. Σχεδιάζαμε την επόμενη μέρα στην διάρκεια της πανδημίας, με ενεργητικές πολιτικές» σημείωσε ο διοικητής, προσθέτοντας, βέβαια, πώς όλα εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Αύξηση μισθού για 1,5 εκατ. εργαζόμενους τον Ιούνιο – Τα ποσά

Δημοσιεύτηκε

στις

Περίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί πλήρους απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, θα δουν αύξηση τον Ιούνιο στις καθαρές αποδοχές τους, λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Δυστυχώς αυτό το μέτρο δεν αφορά μισθωτούς που εργάζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

  • Κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ κλάδου ανεργίας. Η μείωση επιμερίζεται κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργοδότη και κατά 0,27 ποσοστιαίες μονάδες στο ασφάλιστρο του εργαζομένου. Το συνολικό ασφάλιστρο υπέρ ανεργίας διαμορφώνεται σε 4,25 ποσοστιαίες μονάδες και κατανέμεται 2,69 ποσοστιαίες μονάδες στον εργοδότη και 1,56 μονάδες στον εργαζόμενο.
  • Κατά 0,15 ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλίστρων υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

Τα ποσά των αυξήσεων

Στην πράξη, αυτό σημαίνει αυξήσεις καθαρών αποδοχών που ξεκινούν από 2,73 ευρώ για τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και φτάνουν έως και τα 27,3 ευρώ τον μήνα για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα.

Οι 0,75 ποσοστιαίες μονάδες προέρχονται από τον κλάδο ανεργίας και 0,15 ποσοστιαίες μονάδες από τον Λογαριασμό για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την εξ αποστάσεως εργασία

Δημοσιεύτηκε

στις

Έως τις 30 Ιουνίου παρατάθηκε δυνατότητα προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η δυνατότητα του εργοδότη να καθορίζει με απόφασή του ότι η εργασία που παρέχεται από τον εργαζόμενο στον προβλεπόμενο από την ατομική σύμβαση τόπο εργασίας, θα πραγματοποιείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα, η αναστολή τής υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν από την πραγματοποίησή τους, που θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 1α του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται, μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2020.

Από την 16η Ιουνίου 2020, επανέρχεται, η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, το αργότερο έως και την ημέρα αλλαγής ή τροποποίησης του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας και, σε κάθε περίπτωση, πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τους εργαζόμενους, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν από την έναρξη πραγματοποίησής τους, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4488/2017 (Α’ 137), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ

Παγκόσμιοι κολοσσοί διαμορφώνουν νέο τοπίο στην εργασία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις πρώτες, πολύ δύσκολες ημέρες, αυτής της πανδημίας, υπήρχαν αρκετοί που «βλέποντας» λίγο πιο… μπροστά απ’ όλους τους υπόλοιπους, είπαν πως είναι δεδομένο πως η ζωής μας μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με αυτό που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.

Αν κάποιος κάτσει και δει τις αλλαγές που ήδη έχουν γίνει τότε είναι σίγουρο πως θα ψελλίσει (πιθανότατα με μια δόση προβληματισμού) πως αυτοί οι άνθρωποι είχαν δίκιο.

Πολλές οι αλλαγές που έρχονται ή που ήδη έχουν έρθει. Και δεν μιλάμε για τις προσωρινές που αφορούν τα περιοριστικά μέτρα. Μιλάμε για εκείνες που με αφορμή ίσως τα περιοριστικά μέτρα, φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, θα πει κάποιος, και ειδικά σε αυτή την περίπτωση θα έχει απόλυτο δίκιο.

Κάποιες από αυτές τις αλλαγές θα είναι για καλό. Κάποιες άλλες, πάλι, όχι. Για όλες, ωστόσο, καλύτερος κριτής είναι ο χρόνος. Αυτός θα δείξει αν βοηθήσουν ή θα κάνουν τις ζωές μας ακόμα πιο δύσκολες.

Μια από αυτές τις αλλαγές (κάποιος θα μπορούσε πιο… στρογγυλεμένα να τις πει και «νέες τάσεις») είναι και η κατάργηση των φυσικών γραφείων μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού και η καθιέρωση με μόνιμη πλέον μορφή της εξ αποστάσεως εργασίας.

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις εργασιακές σχέσεις

Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αυτό θα «βγει» σε καλό για τους εργαζόμενους ή σε κακό. Για την ώρα και με δεδομένο πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού δεν έχει εκλείψει είναι καλό, δεδομένου πως το να βρίσκονται πολλά άτομα μαζί στον ίδιο χώρο και με το κλιματιστικό στο φουλ, προφανέστατα ελλοχεύει κινδύνους.

Η πανδημία, ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα λήξει. Η νέα αυτή συνθήκη θα αλλάξει ριζικά τις ζωές των εργαζομένων.

Και αν κάποιος βιαστικά πει πως για τους εργαζόμενους θα είναι καλό να δουλεύουν μόνιμα από τα σπίτια τους, θα πρέπει πιθανότατα να αναθεωρήσει διαβάζοντας έρευνες όπως αυτή που διενεργήθηκε από την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Eurofound, που κατέδειξε πως ότι πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ έχουν ξεκινήσει την τηλεργασία λόγω της πανδημίας. Από αυτούς το 26% ζει σε σπίτια με παιδιά κάτω των 12 ετών και ένα 10% με παιδιά από 12 ως 17. Από εκείνους που ζουν με μικρότερα παιδιά το 22% ανέφερε ότι δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στη δουλειά του όλη την ώρα ή την περισσότερη ώρα. Αντίθετα, το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά ή με μεγαλύτερα παιδιά που αντιμετωπίζει προβλήματα στην τηλεργασία είναι 5% και 7% αντίστοιχα.

Ξεκάθαρα, λοιπόν, είναι μια κατάσταση που μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και το σημαντικότερο, όπως λένε και πολλοί ειδικοί, είναι πως μια δίχως έλεγχο και το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο, ανάπτυξη αυτής της «νέας τάσης» θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Τι κάνουν εταιρείες κολοσσοί στο εξωτερικό

Η επόμενη ημέρα της πανδημίας του κορονοϊού, πάντως, είναι εδώ και μια προσεκτικότερη ματιά στο επιχειρηματικό ρεπορτάζ του εξωτερικού δείχνει πως θα κινηθούν οι μεγάλες εταιρείες. Οι εργαζόμενοι σε αυτές έρχονται πλέον αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα.

Κάποιες από αυτές έχουν ανακοινώσει πως θα ανοίξουν (στην καλύτερη περίπτωση) είτε το Φθινόπωρο, είτε στις αρχές του 2021!

Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται σήμερα σχεδόν φυσιολογικό αλλά πριν από λίγους μήνες, κινούταν στη σφαίρα της… επιστημονικής φαντασίας.

Ο Τζάκ Ντόρσι του Twitter και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook έκαναν τις πρώτες ανακοινώσεις. Βρίσκουν πολλούς μιμητές, κυρίως σε εταιρείες τεχνολογίας με ηγετική θέση στο χώρο τους – πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα την απόφαση θα ακολουθήσουν και άλλες.

«Το Facebook ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους περισσότερους υπαλλήλους του να ζητούν μια μόνιμη αλλαγή στις θέσεις εργασίας τους που θα τους επιτρέπει να εργάζονται από απόσταση. Η εταιρεία θα ξεκινήσει σήμερα, καθιστώντας τις περισσότερες από τις θέσεις εργασίας της στις ΗΠΑ επιλέξιμες για απομακρυσμένες προσλήψεις και θα αρχίσει να δέχεται αιτήσεις για θέσεις αποκλειστικά απομακρυσμένη εργασίας αργότερα φέτος», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

Αντίστοιχα το Twitter για την ώρα «οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι για όσο καιρό θεωρούν ότι χρειάζεται», αλλά ήδη έχει ανακοινωθεί πως το μέτρο θα επεκταθεί και στην μετά-covid-19 εποχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοφιλές Shopify που πλέον… αυτοσυστήνεται ως μια ψηφιακή εταιρεία. «Θα διατηρήσουμε τα γραφεία μας κλειστά μέχρι το 2021, ώστε να μπορέσουμε να τα επεξεργαστούμε εκ νέου αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Μετά από αυτό, οι περισσότεροι θα λειτουργούν μόνιμα από απόσταση. Η κεντρική θέση του γραφείου έχει τελειώσει», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Η Aweber, μια εταιρεία ηγέτης στο χώρο του email marketing software με πάνω απο 1.000.000 πελάτες παγκοσμίως ανακοίνωσε πως «το μέλλον για την AWeber’s ξεκινά σήμερα ως εταιρεία απομακρυσμένης εργασίας – κάτι που αντιπροσωπεύει την μεγαλύτερη μας οργανωτική αλλαγή τα τελευταία 21 χρόνια».

Η εταιρεία συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Coinbase ανέφερε: «Οι εργαζόμενοι θα είναι σε θέση να εργάζονται στο γραφείο αλλά θα έχουν όλοι την επιλογή να εργαστούν από απόσταση ή να μοιράσουν το χρόνο τους μεταξύ εργασίας εντός και εκτός γραφείου».

Το ίδιο και η «Lambda School» η οποία ανακοίνωσε πως κλείνει τα γραφεία της μεχρί τουλάχιστον τον ερχόμενο Αύγουστο αλλά παράλληλα παρουσίασε μια μόνιμη πολιτική για εργασία από οπουδήποτε! «Οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να εργάζονται από το σπίτι, από ένα γραφείο ή από οπουδήποτε εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα γραφεία μας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τα τέλη Αυγούστου τουλάχιστον», ανέφερε η ανακοίνωση..

Πριν από μερικές ημέρες η Otis «ξεκίνησε το Work from Anywhere (Εργασία από Οπουδήποτε). Θα διατηρήσουμε το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη ως έδρα (πρόκειται για ενοικιαζόμενα γραφεία). Όλοι μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε στις Η.Π.Α.»!

Αυτό που εφαρμόζει ο Τζακ Ντόρσι στην Twitter το εφαρμόζει και στην Square όπου ήδη ανακοίνωσε πως «προχωρώντας προς τα εμπρός, οι εργαζόμενοι στη Square θα μπορούν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, ακόμη και όταν τα γραφεία αρχίσουν να ανοίγουν ξανά».

Τέλος και η Upwork που ήδη εφαρμόζει ένα παρόμοιο μοντέλο πολλά χρόνια, αποφάσισε να το κάνει… πιο μόνιμο και ανακοίνωσε πως επειδή «γνωρίζει από πρώτο χέρι τα απίστευτα αποτελέσματα που μπορούν να προσφέρουν οι αποκεντρωμένες ομάδες, με βάση την 20ετή εμπειρία μας ως εταιρεία απομακρυσμένης εργασίας, τώρα αγκαλιάζουμε μόνιμα ένα κυρίως απομακρυσμένο μοντέλο».

Πέρα από τις εταιρείες που νομιμοποίησαν το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας υπάρχουν και αυτές που έκλεισαν τα γραφεία τους για πολλούς μήνες πιθανότητα σε μια προσπάθεια να δουν αν όλο αυτό μπορεί να λειτουργήσει σε μια πιο μόνιμη βάση.

Πρώτη και καλύτερη η Google η οποία σε ένα βαθμό ήδη εφαρμόζει την απομακρυσμένη εργασία αλλά όλα δείχνουν πως σύντομα θα το επεκτείνει. Για την ώρα ο διαδικτυακός κολοσσός έχει ανακοινώσει πως τα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, και… βλέπουμε.

Τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους θ’ ανοίξουν και εταιρείες όπως η Salesforce και η Zillow. Για τον Φεβρουάριο του 2021 έχει τοποθετήσει το άνοιγμα των γραφείων της η εταιρεία Box.

Αντίθετα Amazon και PayPal φαίνεται πως πριν προχωρήσουν στο νέο μοντέλο θα επιχειρήσουν να ανοίξουν τα γραφεία τους, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Menoume Spiti

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ