Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπορεί ο κορονοϊός να κρατά κλειστή τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, οι υπάλληλοί της, ωστόσο, συνεχίζουν να «γεννούν» ιδέες ώστε να γίνουν πιο δημιουργικές και ενδιαφέρουσες οι ατέλειωτες ώρες μικρών και μεγάλων, μέσα στο σπίτι.

Έτσι, η Δηµοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Οµάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραµυθάδες» αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία ακόμη φορά και να συνδιοργανώσουν διαγωνισµό συγγραφής παραμυθιού με την υποστήριξη του δήμου Καβάλας. Μάλιστα, ο τίτλος του παραμυθού μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ: «Τα παιδιά σώζουν τον πλανήτη Γη»!

«Ζούµε σε µια εποχή που πολλές δύσκολες καταστάσεις έχουν περάσει την πόρτα του σπιτιού µας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας Κατερίνα Κουμανίδου και συνεχίζει: «οι αξίες µας κλονίζονται, ταλαντεύονται στα δύο άκρα. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται και οι συνθήκες μας καλούν να είμαστε ενωμένοι και δημιουργικοί. Η διάθεσή µας, από τη µια στιγµή στην άλλη, δέχεται πρωτόγνωρες μεταπτώσεις. Πρέπει να βρίσκουμε συνεχώς τρόπο να είμαστε δημιουργικοί, όχι μόνο εμείς οι ενήλικες, αλλά και τα παιδιά. Έτσι, λοιπόν, καλούµε όσους ενδιαφέρονται να λάβουν µέρος στον διαγωνισµό συγγραφής παραµυθιού, που διοργανώνουμε από κοινού με τους “Παραμυθάδες”. Σε αυτόν τον διαγωνισµό δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες, πέρα από το θέµα µας, αλλά και την ανάγκη να είναι κάτι καινούργιο, κάτι δικό σας, κάτι σημερινό».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Οµάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραµυθάδες» Χρήστος Τσίρκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι «είναι ώρα να επιστρέψουμε σε δοκιμασμένες μεθόδους αξιοποίησης του χρόνου που παραμένουμε στο σπίτι».

«Είναι µια ευκαιρία», τονίζει, «να ανατρέξουμε στη βιβλιοθήκη µας διαβάζοντας κάποια βιβλία που µας “ξέφυγαν” και έμειναν κλειστά όλο αυτό το διάστηµα. Να αξιοποιήσουμε τις δωρεάν πλατφόρμες με βιβλία και βιλιοθήκες ή να στραφούµε προς την ταινιοθήκη μας και να θυµηθούµε ταινίες που µας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αλλά και σε πολλές άλλες δραστηριότητες για να καλύψουµε δηµιουργικά και αισιόδοξα τις ώρες μας. Μια τέτοια δραστηριότητα φιλοδοξούμε να είναι και η συγγραφή ενός παραμυθιού».

Όπως εξηγεί ο κ. Τσίρκας, δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία των συμμετεχόντων ή και τον αριθµό. Θα µπορούσε το κείμενο που θα προκύψει να είναι µια οµαδική δουλειά, προϊόν µιας οικογένειας ή δύο φίλων. Ο διαγωνισµός θα διαρκέσει µέχρι και τις 26 Απριλίου. Τα παραµύθια θα πρέπει να αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@paramythades.org, µαζί µε µία υπεύθυνη δήλωση, που θα αποσταλεί στη διάρκεια του διαγωνισµού. Με το πέρας της ημερομηνίας υποβολής, η κριτική επιτροπή θα διαβάσει, θα αξιολογήσει και θα ψηφίσει τα καλύτερα. Τα παραµύθια αυτά θα αναρτηθούν στις σελίδες: www.paramythades.org, και http://library.kavala.gov.gr/». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 6946816535 (Χρήστος Πασ. Τσίρκας).

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετέχουν οι: Σπύρος Κιοσσές, ΕΔΙΠ Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ, Έλενα Χουσνή Έλενα, συγγραφέας- εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Βλαστάρης, διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, υποψήφιος Διδ. Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νέα Μπούρα, παιδαγωγός, συγγραφέας, παραμυθού, Χρύσα- Μαρία Ταβανλή, ψυχολόγος, εκπαιδευόμενη στη συστημική θεραπεία και Ευδοκία Φανερωμένου, φιλόλογος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Συνεχίζονται οι δωρεάν μαστογραφίες από τον σύλλογο Εθελοντών κατά του καρκίνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Σύλλογος των Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η προσφορά Μαστογραφιών στις Γυναίκες του Νομού της Καβάλας μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020. Οι γυναίκες μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία συλλόγου  Κών/νου Παλαιολόγου 9 ( Πρώην ΠΙΚΠΑ). Όπου τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τον Οκτώβριο πρόκειται ο σύλλογος να εκδόσει και το ετήσιο ημερολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γραφεία του συλλόγου διατίθενται και περούκες καινούριες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι κατά την διάρκεια της μαστογραφίες τηρούνται επίσης όλα τα μέτρα και πριν από μετά απο κάθε μαστογραφία απολύμανση του χώρου.

Παρακαλούνται οι Συμπολίτισσές να προσέλθουν στα γραφεία μας  Κών/νου Παλαιολόγου 9 ( Πρώην ΠΙΚΠΑ). Τηρούμε αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και παρακαλούμε και  από τις προσερχόμενες το ίδιο. Η προσφορά είναι ΔΩΡΕΑΝ και παρακαλούμε να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για να κάνουν αυτή την σωτήρια προληπτική εξέταση.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Την Δευτέρα τo πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 στο λιμάνι της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Δευτέρας θα φτάσει στην Καβάλα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2020 στο οποίο θα επιβαίνουν περίπου 100 άτομα. Μόλις φτάσουν στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καραμπόλα 5 οχημάτων κοντά στη Ραψάνη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Καραμπόλα πέντε οχημάτων σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020 κοντά στη Ραψάνη Καβάλας. Από την καραμπόλα σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα και δεν υπήρχαν τραυματίες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Καρδίτσα από τον Δήμο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Καβάλας συμπαραστέκεται εμπράκτως στους κατοίκους της Καρδίτσας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες.

Με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 (08:00 -14:00), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (οδός Κύπρου 10).

Ειδικότερα, όσοι πολίτες θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να προσφέρουν:

τρόφιμα μακράς ανάλωσης (ζυμαρικά, ρύζι, δημητριακά, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες, γάλατα)
κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, πετσέτες)
είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας

Τα συγκεντρωθέντα είδη, με τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας, θα μεταφερθούν στην Καρδίτσα το Σάββατο 3/10 και θα παραδοθούν στις αρμόδιες τοπικές Αρχές.

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ