Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Καβάλα | Απαντήσεις από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Π.Ε Καβάλας για τους μαθητές με τις κουβέρτες

Φωτογραφία μαθητών μέσα από σχολείο της Καβάλας διέρρευσε το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην φωτογραφία αυτή, που κανείς δεν γνωρίζει ποιος την τράβηξε καθώς κανονικά απαγορεύονται οι φωτογραφίες μέσα από την σχολική μονάδα, απεικονίζονται μαθητές να καλύπτονται με κουβέρτες και στο βάθος να υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα.

Δείτε την φωτογραφία :

Σχετικά με το θέμα ρωτήθηκε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Καβάλας Απόστολος Βαγενάς μέσα από το Radio ENA 90,5 το πρωί της Παρασκευής.

Ο κ. Βαγενάς τόνισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός το θεωρεί περισσότερο σαν “τρολ” παρά σαν κάτι που μπορούμε να δούμε στα σοβαρά.

“Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό αστείο. Μόνο έτσι μπορώ να το δω. Δεν ισχύει το γεγονός ότι παραμένουν συνεχώς ανοιχτά τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, ειδικά όταν έχει θερμοκρασίες παγετού. Ανοίγουν μόνο κατά διαστήματα για να αερίζεται ο χώρος”.

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ελληνική PISA | Σήμερα οι εξετάσεις – Στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς

Τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα, ή αλλιώς «ελληνική PISA», στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά πραγματοποιούνται σήμερα. Θα συμμετάσχουν 6.000 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου από 600 σχολεία της χώρας, 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια.

Οι εξετάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα».

Τα θέματα περιλαμβάνουν τις βασικές γνώσεις που οι μαθητές πρέπει να έχουν κατακτήσει στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο και είναι οικεία για τους μαθητές, στο ύφος των σχολικών βιβλίων και όσων έχουν διδαχθεί αυτά τα χρόνια, εξηγεί το υπουργείο.

Ο στόχος των διαγνωστικών εξετάσεων είναι «να βελτιώνουμε το εκπαιδευτικό σύστημα βάσει συγκεκριμένων δεδομένων. Θα μάθουμε τι έχουν κατακτήσει οι μαθητές, τι έχουν κατανοήσει καλά από τα σχολικά εγχειρίδια και τι είναι εκείνο που τους δυσκολεύει και πόσο. Με τις πληροφορίες αυτές θα μπορέσουν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις τόσο σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας όσο και στα Προγράμματα Σπουδών».

Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δεν θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σε στάση εργασίας ως διαμαρτυρία προχωρούν σήμερα εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας σε όλη την χώρα.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις PISA

Το Πρόγραμμα PISA ως δείκτης του εκπαιδευτικού συστήματος

Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 18 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων PISA κήρυξε και η ΟΛΜΕ, όπως και η ΔΟΕ, καλώντας τα μέλη της να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA. Επίσης, καλούν τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση και να ενημερώσουν άμεσα τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκομένων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA.

Πρόκειται για εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στάση εργασίας και διαμαρτυρία εκπαιδευτικών για την Ελληνική Pisa

Αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ για την Τετάρτη 18 Μαΐου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις εξετάσεις για την Ελληνική Pisa.

Σε απεργία των εκπαιδευτικών και αποχή των μαθητών καλεί την Τετάρτη 18 Μαΐου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Π.Ε Καβάλας σχετικά με την Ελληνική Pisa.

Η ελληνική PISA «επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κάτεργο για  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και να συγκεντρώσει τα «επιστημονικά» δεδομένα που θα νομιμοποιούν το ιδεολόγημα των οικονομικά ισχυρών του κόσμου ότι οι φτωχοί και «διαφορετικοί» μαθητές των σχολείων μας δεν έχουν καμία θέση στην εκπαίδευση, οπότε δεν χρειάζονται ούτε εκπαιδευτικούς, ούτε σχολεία», όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν ότι «η ακύρωση των εξετάσεων είναι συλλογικός αγώνας» και ότι «καμία, κανένας εκπαιδευτικός, δασκαλα/ος ΣΤ΄ Δημοτικού, εκπαιδευτικοί που ορίζονται επιτηρητές στα συγκεκριμένα σχολεία δεν θα μείνουν μόνοι τους».

Η κα Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας να αναγνωριστεί ως παράνομη και καταχρηστική η κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές/μαθήτριες της ΣΤ’ Τάξης των δημοτικών σχολείων και τους μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων/γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – «Ελληνικής PISA» – που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, δειγματοληπτικά σε 6.000 περίπου μαθητές και 300 σχολεία ανά τάξη. Η αγωγή θα εκδικαστεί αύριο, Τρίτη, λόγω του κατεπείγοντος.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: