Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ένα εκατομμύριο ευρώ για τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό και την προστασία της θάλασσας

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας , προκειμένου να αντικαταστήσει τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της πόλης.

Πρόκειται για τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του αντλιοστασίου Α5, ο οποίος έπαθε σοβαρές ζημιές τον περασμένο Μάρτιο, όταν το αντλιοστάσιο πλημμύρισε με λύματα λόγω μιας βλάβης στη λειτουργία του.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, θα διαθέσει το ποσό του 1.039.500 ευρώ για την προμήθεια νέου σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που θα αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, εξαλείφοντας τον κίνδυνο διαρροής λυμάτων στη θάλασσα και προστατεύοντας το θαλάσσιο μέτωπο της Καβάλας από μια ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ζημιά.

Η πόλη της Καβάλας διαθέτει σήμερα δύο συστήματα λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών -ένα στην ανατολική είσοδο της πόλης και ένα στα δυτικά- εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες να απολαμβάνουν το μπάνιο τους ακόμα και σε ακτές που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επένδυση και αυτό δεν φαίνεται μόνο από το ύψος των χρημάτων που διατεθούν, αλλά από τα πολλά και σημαντικά οφέλη που αποκομίζει η πόλη έχοντας ένα σύγχρονο και απόλυτα ασφαλές σύστημα βιολογικού καθαρισμού, προστατεύοντας έτσι ένα αγαθό που είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη ζωή της πόλης, τη θάλασσά της.

«Η αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του κεντρικού αντλιοστασίου», επισημαίνει ο κ. Μουριάδης, «αποτέλεσε πάγιο αίτημα κάθε δημοτικής αρχής αλλά και όλων των διοικήσεων της ΔΕΥΑΚ. Τα στελέχη της δημοτικής επιχείρησης εργάστηκαν μεθοδικά ώστε τελικά το σημαντικό αυτό έργο να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ, δίνοντας τέλος στη συνεχή αγωνία όλων μας να κρατήσουμε καθαρό το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης από τυχόν βλάβες που θα υπάρχουν στα παλιά συστήματα του βιολογικού καθαρισμού».

 

newsit.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Δήμος Παγγαίου τίμησε τον Ιωάννη Μελισσανίδη

Στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, ο Δήμος Παγγαίου, βράβευσε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2022 τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ενόργανη γυμναστική στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το 1996, Ιωάννη Μελισσανίδη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Α. Ιωσηφίδου | Θα είμαι υποψήφια για δήμαρχος Καβάλας

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Α. Ιωσηφίδου για Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές

Τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα ανθρώπων που αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Καβάλας εξαιτίας των
συνεχών αδιεξόδων που δημιουργεί η σημερινή διοίκηση, εργάστηκε πάνω στην δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης ικανής να ανταποκριθεί στα
κελεύσματα της εποχής και στις ανάγκες του δήμου μας.

Σήμερα η προετοιμασία αυτή ολοκληρώθηκε και με ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλούμε όλους στην επίσημη παρουσίαση της δημοτικής μας παράταξης
η οποία θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 και ώρα 19:30 στον χώρο του πρώην εντευκτηρίου του ΝΟΚ (νυν FRIENDS).

 

Continue Reading

MEDIA

Ο “Αναλυτής” στην Κεραμωτή του Δήμου Νέστου

Η Εκπομπή “Αναλυτής” με τον Απόστολο Ατζεμιδάκη που προβάλλεται κάθε μεσημέρι (Δευτέρα-Παρασκευή 14:30-16:30) σε μία από τις καλοκαιρινές της εξορμήσεις επισκέφτηκε την φιλόξενη Κεραμωτή του Δήμου Νέστου.

Εκεί περιηγήθηκε στο Δημοτικό Κάμπινγκ και συνομίλησε τόσο με τουρίστες όσο και με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του κάμπινγκ αλλά και σε κάποια προβλήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ :

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: