Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ιωσηφίδου | Ο Δήμαρχος και οι “αυλοκόλακες” του προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις

Σε απάντηση της ανάρτησης της δημοτικής αρχής που βάλλει εναντίον μου έχω να δηλώσω τα εξής:

Για άλλη μία φορά γίνεται αντιληπτό σε όλους , πως τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι «αυλοκόλακες» του, προσπαθούν να δημιουργήσουν (για να πείσουν άραγε ποιον;) , μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που ζούμε όλοι οι δημότες Καβάλας .

Πανηγυρίζει ο κ. δήμαρχος γιατί με πρωτοβουλία όχι του ιδίου αλλά και πάλι άλλων «λύθηκε» όπως μας λέει, το θέμα του πάρκινγκ της Ροδόπης, ένα πρόβλημα που βεβαίως δεν κληρονόμησε όπως ισχυρίζεται , αλλά ήδη από το 2013 , ο ίδιος δημιούργησε .

Όμως την ίδια στιγμή το πάρκινγκ είναι εδώ και οκτώ μήνες κλειστό, ενώ το ίδιο συμβαίνει ακόμη και σήμερα , 20 Ιουλίου στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα, και ενώ η πόλη «βογκά και στενάζει» από την έλλειψη χώρων στάθμευσης.

Όλη αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα είχε αποφευχθεί αν ο κ. Μουριάδης ακολουθούσε την πρόταση, που από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, είχα καταθέσει και η οποία προέβλεπε την δυνατότητα που παρέχει ο Νόμος για ελεύθερη στάθμευση στον χώρο της Ροδόπης , μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας της αγοράς. Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο , το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την συνεργασία με την αντιπολίτευση και προτίμησε «μικρόψυχα», να ταλαιπωρεί εδώ και οκτώ μήνες όλους μας , αρκεί να μην υλοποιηθεί μια πρόταση που δεν κατέθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά δε, την δήθεν αρνητική απάντηση του Υπουργείου , αυτή δεν αφορά την πρόταση μου , αλλά την δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων . Χώρος στάθμευσης οχημάτων , όπως έχει κριθεί και νομολογιακά, είναι ο χώρος που μπορεί να αφήσει κάποιος το όχημα του για ένα μικρό ή μεγάλο διάστημα το οποίο μπορεί να ξεπερνά και τον μήνα. Στην προκειμένη περίπτωση, εγώ πρότεινα , μέσα πάντα από τις προβλέψεις του Νόμου, την δυνατότητα στάθμευσης τις ώρες της αγοράς και επομένως την απαγόρευση της στάθμευσης τις υπόλοιπες ώρες . Ως εκ τούτου δεν μιλούμε βέβαια για χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων!!! Αν όμως η δημοτική αρχή μεταφράζει την απάντηση του Υπουργείου ως απόρριψη της δυνατότητας στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους , όπως γίνεται σε τόσους δήμους σε όλη την χώρα υπό τις προϋποθέσεις που προανέφερα , ΑΣ ΤΡΕΞΕΙ τότε να λάβει βεβαιώσεις νόμιμης λειτουργίας , όχι μόνο για τα ακίνητα ιδιοκτησίας του δήμου που χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης , αλλά και για όλους του κοινόχρηστους χώρους , όπως δρόμους κλπ .

Εκείνη το προκάλεσε ,οφείλει να το εφαρμόσει και θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για ότι θα ακολουθήσει. Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι καθώς έχουμε εισέλθει πολύ γρήγορα σε μία περίοδο ονοματολογίας υποψηφίων δημάρχων τόσο ο κ. Μουριάδης όσο και οι συν αυτώ , θα εντείνουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε όσους θεωρούν ικανούς και ισχυρούς αντιπάλους τους. Τους συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση , γιατί στο «κυνήγι των μαγισσών» που μόνοι τους αποφάσισαν να εισέλθουν, το μόνο που είναι σίγουρο , είναι ότι θα βγούνε αποκαρδιωμένοι και πολλαπλά χαμένοι.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση την  Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου κ. Ζέινα Ακάρ (Zeina Akar), στο πλαίσιο επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον Λίβανο, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τις Λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς επίσης η συνεργασία με χώρες της ευρύτερης περιοχής για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2019

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» των εκλεγμένων σε Κοινοβούλιο και Αυτοδιοίκηση αλλά και των βουλευτών και δημάρχων. Οι δηλώσεις αφορούν στοιχεία που υπέβαλαν οι πολιτικοί το 2020 για την οικονομική χρήση του 2019.

 

                                                                                                                                 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει μεγαλύτερα έσοδα (70 χιλ)  ο Γιάννης Πασχαλίδης (52 χιλ)  ο Μακάριος Λαζαρίδης ( 42 χιλ) και η Τάνια Ελευθεριάδου (42 χιλ).  Τις περισσότερες μετοχές (30 χιλ) και τις υψηλότερες καταθέσεις (272 χιλ) έχει ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ο βουλευτής με τα περισσότερα ακίνητα είναι ο Γιάννης Πασχαλίδης (29) ενώ τη μεγαλύτερη οφειλή σε δάνειο εμφανίζει ο Μακάριος Λαζαρίδης (86 χιλ.) και τη μικρότερη ο Γιάννης Πασχαλίδης (7,5 χιλ).

                               

                                                                                                                            ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μεταξύ των αυτοδιοικητικών, τα μεγαλύτερα έσοδα εμφανίζουν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (86 χιλ), και ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης (71 χιλ).  Τα μικρότερα έσοδα εμφανίζουν ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης (19 χιλ), ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης (29 χιλ.). Τις περισσότερες μετοχές διαθέτουν οι Χρήστος Μέτιος ενώ μηδενικές μετοχές εμφανίζουν οι Θόδωρος Μουριάδης, Σάββας Μιχαηλίδης, Λευτέρης Κυριακίδης. Τις μεγαλύτερες καταθέσεις εμφανίζουν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης (σχεδόν 900 χιλ. €) και ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης (σχεδόν 180 χιλ. €).  Τα περισσότερα ακίνητα διαθέτει ο Φίλιππος Αναστασιάδης (48) και τα λιγότερα ο Θόδωρος Μουριάδης (1). Τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτει ο Σάββας Μιχαηλίδης (5) και τα λιγότερα ο Θόδωρος Μουριάδης (1) και ο Λευτέρης Κυριακίδης (1).  Το μεγαλύτερο υπόλοιπο δανείου εμφανίζει ο Σάββας Μιχαηλίδης (180 χιλ. €).

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλίδης | Έκανα ότι μπορούσα για να επαναλειτουργήσει το πάρκινγκ “Ροδόπη”

Απαντήσεις στην αιχμηρή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Στεγασμένων Σταθμών αυτοκινήτων (διαβάστε εδώ) έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Γιάννης Πασχαλίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Πασχαλίδης ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε για να επαναλειτουργήσει το πάρκινγκ “Ροδόπη” και μαζί με τον βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ έφεραν αυτή την τροπολογία άμεσα για ψήφιση στην βουλή.

Έκρινε μάλιστα ως αβάσιμα τα λεγόμενα περί “φωτογραφικής διάταξης” από πλευράς της πανελλήνιας ένωσης ενώ έκανε λόγο ότι αυτή η διάταξη εφαρμόζεται ήδη σε πάρκινγκ της Αθήνας και της Πάτρας. Απλά η τροπολογία συμπεριέλαβε μέσα σε αυτήν τα πάρκινγκ Καβάλας και Κέρκυρας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: