Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θράκη | Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός αγγίζει τη μειονότητα

Νέο μέτωπο στη Θράκη ; | Θέτουν την Τουρκία ως εγγυητή της «μειονότητας»

Παράλληλα με την προκλητική (και επικίνδυνη) ρητορική, από πλευράς Τουρκίας για το καθεστώς και την «αποστρατικοποίηση» των νησιών, στη Θράκη συμβαίνουν μία σειρά από γεγονότα τα οποία είναι ισάξια και ίσως έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις απειλές της γειτονικής χώρας. Και αυτό διότι στη Θράκη υπάρχει η άποψη από την πλευρά της Άγκυρας πως υπάρχει «Τουρκική μειονότητα». Η κεφαλαιοποίηση αυτής της «ύπαρξης» λοιπόν δίνει στην άλλη πλευρά του Αιγαίου – κατά την άποψη της – νέο έδαφος για επιπλέον λεονταρισμούς.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται μάλιστα στον απόηχο των δηλώσεων του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, που για πρώτη φορά τόνισε πως «Δεν είναι αποστολή των προξένων τα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας»

Στη συνέχεια ήρθαν οι απειλές κατά του συγκεκριμένο βουλευτή… Διαβάζοντας τη μειονοτική εφημερίδα Βirlik στην ηλεκτρονική της έκδοση, μαθαίνουμε πως τόσο ο Ιλχάν Αχμέτ, όσο και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν διαγράφηκαν από τη λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Η συγκεκριμένη επιτροπή συνεδρίασε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση πέρα από την παύση των Ιλχάν Αχμέτ και Οντέρ Μουμίν διαβάζουμε πως:
«Κανείς μειονοτικός μέχρι τώρα δεν έκανε το μεγάλο λάθος να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα φθείροντας μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς»
«Εγγυητής της μειονότητάς μας, που εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα είναι η μητέρα πατρίδα Τουρκία, με όλα τα δικαιώματά της που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, είναι φυσικά η Δημοκρατία της Τουρκίας. Γι’ αυτό λέγεται «Μητέρα Πατρίδα». Κατά καιρούς γίνονται επισκέψεις υψηλού επιπέδου στη μειονότητά μας από την πατρίδα και οι αδικίες που έχουμε υποστεί εκφράζονται και από αυτούς τους επισκέπτες. Παρακολουθούν ακόμη και τα παράπονα που βιώνουμε μέσω της εκπροσώπησής τους στη χώρα που έχουν εμπιστευτεί. Πώς και γιατί ενοχλεί αυτή η κατάσταση κάποιον που είναι βουλευτής μειονότητας και δήμαρχος;»

 

 

Δηλαδή βλέπουμε πως η συγκεκριμένη επιτροπή θεωρεί πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα» την οποία με τη συνθήκη της Λωζάνης η «Μητέρα Πατρίδα», η Τουρκία δηλαδή την έχει εμπιστευτεί στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Κάτι ως εγγυήτρια δύναμη σύμφωνα με το συμβούλιο (θυμίζει Κύπρο…).
Σε άλλο σημείο της παραπάνω παραγράφου διαπιστώνουμε πως στις όποιες ιδιωτικές επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή (έτσι περιγράφονται και όχι ως επίσημες) οι της «τουρκικής μειονότητας» εκφράζουν τα παράπονα και τις αδικίες που έχουν βιώσει από την Ελλάδα!

Η έμμεση όμως πλην σαφή αναφορά στην ανακοίνωση πως η Τουρκία αποτελεί εγγυητή της «μειονότητας» θα πρέπει να προβληματίσει τα μέγιστα την Ελληνική πλευρά. Παράλληλα θα πρέπει να μπει κάτω από διαφορετικό πρίσμα το καθεστώς των επισκέψεων Τούρκων αξιωματούχων στην περιοχή της Θράκης.
Και εδώ πλέον μιλάμε για ανθρώπους και όχι για έδαφος. Με σχεδόν ίδιες αφορμές έγινε η εισβολή στην Κύπρο και για να γίνουμε πιο επίκαιροι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Να θυμίσουμε πως στα τέλη Μαρτίου του 2021 τη Θράκη επισκέφτηκε «ιδιωτικά» ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων να τονίζει πως είναι ανεπιθύμητος στα Πομακοχώρια της Θράκης.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης
«Ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, πρόκειται να συμπληρώσουμε τον πρώτο αιώνα της ανάθεσής μας στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα κανένας βουλευτής και δήμαρχος της μειοψηφίας δεν έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος ώστε να φθείρουν και να προσβάλλουν μειονοτικά ιδρύματα και οργανισμούς και να δημιουργούν πολιτικό υλικό. Εν ολίγοις, δεν εμπλέκεται σε στάσεις και συμπεριφορές που θα έβλαπταν την αιωνόβια στάση και γραμμή δράσης της μειονότητας.

Κάνοντας δηλώσεις που θα ταπεινώνουν ανοιχτά τις οργανώσεις και τους διαχειριστές εκείνων των οργανώσεων, που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της μειονότητας για να επιτύχουν τις δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες στο τέλος ενός αιώνα, αδιαφορώντας για τις αρχές και τις αρχές της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης Συμβουλευτική Επιτροπή, της οποίας είναι μέλη, και αγνοώντας τις προειδοποιήσεις μας προς αυτούς, εκφράζουμε με ξεκάθαρη γλώσσα ότι οι δρόμοι μας δεν διασταυρώνονται πλέον με τον Αναπληρωτή Ροδόπης İlhan Ahmet και τον δήμαρχο Yassıköy Önder Mümin, που θέλουν να περπατήσουν το μονοπάτι στη γραμμή με τις προτιμήσεις τους.

Εγγυητής της μειονότητάς μας, που εμπιστεύτηκε στην Ελλάδα η μητέρα πατρίδα Τουρκία, με όλα τα δικαιώματά της που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης που υπογράφηκε στις 24 Ιουλίου 1923, είναι φυσικά η Δημοκρατία της Τουρκίας. Γι’ αυτό λέγεται «Μητέρα Πατρίδα». Κατά καιρούς γίνονται επισκέψεις υψηλού επιπέδου στη μειονότητά μας από την πατρίδα και οι αδικίες που έχουμε υποστεί εκφράζονται και από αυτούς τους επισκέπτες. Παρακολουθούν ακόμη και τα παράπονα που βιώνουμε μέσω της εκπροσώπησής τους στη χώρα που έχουν εμπιστευτεί. Πώς και γιατί ενοχλεί αυτή η κατάσταση κάποιον που είναι βουλευτής μειοψηφίας και δήμαρχος;

Με λύπη είμαστε μάρτυρες ότι αυτά τα δύο άτομα έχουν χάσει κάθε συναισθηματικό δεσμό με τη μειονότητα και ότι η ταυτότητα, η παρουσία και το μέλλον μας δεν σημαίνουν πλέον τίποτα για αυτά. Για το λόγο αυτό, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αποφάσισαν ότι υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των στόχων του βουλευτή İlhan Ahmet και του δημάρχου Önder Mümin και των στόχων της οργάνωσής μας στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή 12 Ιουνίου και απέλυσαν και τους δύο. εξ αυτών από τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ανακοινώνει με σεβασμό στα μέλη του και στο κοινό».

 

Δημήτρης Καστώρης

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αλεξανδρούπολη | Διαμετακόμιση και ιταλικών στρατιωτικών δυνάμεων από το λιμάνι

Μια ακόμη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η Ιταλία, επέλεξε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη διαμετακόμιση των στρατιωτικών δυνάμεών της.

Αλλη μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ξεφορτώσει και να φορτώσει στρατιωτικό και άλλο υλικό των ενόπλων δυνάμεών της που συμμετέχουν στην Ατλαντική Συμμαχία.

Ιταλικό μεταγωγικό

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έφτασε χθες Τετάρτη το ιταλικό μεταγωγικό πλοίο «SEVERINE» (φωτογραφία, επάνω, από evros-news.gr), το οποίο αρχικά θα ξεφορτώσει και στη συνέχεια θα φορτώσει υλικό των ενόπλων δυνάμεων της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το evros-news.gr.

Δείτε ακόμα – Αμερικανικό σχέδιο για «Σούδα του Βορρά»

Το πλοίο έχει συνολικό μήκος 152 μέτρα και πλάτος 22 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει συνολικό φορτίο 16.342 τόνων.

Μάλιστα για την επιχείρηση αυτή αλλά και τις υπόλοιπες που βρίσκονται σε εξέλιξη, παράλληλα με τις συνεχείς φορτώσεις σιτηρών που αποτελούν της κατ’ εξοχήν εμπορικές δραστηριότητες, πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική συνάντηση στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας.

«Μία ακόμη σύμμαχος»

«Πρόκειται να διαχειριστούμε ταυτόχρονα τρεις ανεξάρτητες επιχειρήσεις διαμεταφοράς στρατιωτικού υλικού, με την προσθήκη των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων.

»Μία ακόμη σύμμαχος χώρα του NATO επιλέγει τον εξειδικευμένο σε στρατιωτικές μεταφορές λιμένα της Αλεξανδρούπολης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ.

Στρατηγικής σημασίας

Στρατηγικής σημασίας για τα δυτικά συμφέροντα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έγραφε πριν λίγες μέρες το περιοδικό Economist.

Η γεωγραφία του λιμανιού το καθιστά ελκυστικό για τους σχεδιαστές logistics του ΝΑΤΟ. Αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται εκεί. Εχει επίσης καλές οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις βόρεια μέσω της ανατολικής πλευράς της συμμαχίας.

Συγκεκριμένα, παρέχει πρόσβαση στην Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας. Με τη χρησιμοποίησή του ως ενδιάμεσο σταθμό, παρακάμπτονται η Μαύρη Θάλασσα, στην οποία έχει δυνάμεις η Ρωσία, και ο Βόσπορος, ένα σημείο που ελέγχεται ασφυκτικά από την Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά «ιδιότροπο».

Και ενεργειακός κόμβος

Η Αμερική χρησιμοποιεί το λιμάνι για ανάπτυξη δυνάμεων και συν τω χρόνω θα μπορούσε να γίνει ενεργειακός κόμβος, με σχέδια για δύο πλωτούς τερματικούς σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα παράλια. Αυτό θα βοηθήσει τις χώρες της περιοχής να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.

 

Πηγή : in.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο πλανήτης σιγοκαίει, τα Βαλκάνια βράζουν

Ένας πλανήτης που σιγοβράζει, χωρίς κανείς να μπορεί να προειπεί πότε θα εκραγεί. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η Κίνα να εισβάλει στην Ταϊβάν, σαρκώνοντας τη δική της εκδοχή της «ενιαίας Κίνας». Και η Αμερική αναμένεται να αντιδράσει εμπράκτως, οπότε θα ανοίξουν οι πύλες της αβύσσου – και δεν θα αφορούν τα θεατρινίστικα ταξιδάκια της Πελόζι.

Στην Ουκρανία ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά επειδή στους πολέμους νικάνε πάντα τα… ΑΕΠ (ιστορικώς διαπιστωμένο), θεωρείται δεδομένο ότι η δυστυχής Ουκρανία θα εξέλθει λειψή του πολέμου, καθώς θα χάσει οριστικά Κριμαία και τις ανατολικές επαρχίες – αργά βλέπετε θυμήθηκαν οι δυτικοί να της στείλουν βαριά όπλα, όταν ο πόλεμος είχε αρχίσει να γέρνει εις βάρος της.

Και μέσα στο γενικό ανήσυχο σκηνικό που γίνεται εκρηκτικό, η ενεργοποιημένη βόμβα των Βαλκανίων επωάζει τη δική της ανάφλεξη. Για ένα μήνα καταλάγιασαν οι εντάσεις στο μέτωπο του Κοσόβου, καθώς τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα επανέλθει απαιτώντας αλλαγή των σερβικών αυτοκινητιστικών πινακίδων με κοσοβάρικες.

Στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη 30 χρόνια τώρα η ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον του 1995, που έθεσε τέρμα στον πόλεμο, παραμένει δυσλειτουργική, με τις εντάσεις να υποβόσκουν μεταξύ Κροατών και Σέρβων. Το ενδιαφέρον είναι πως για την υπονόμευσή της αυτή τη φορά υπεύθυνοι δεν είναι οι «αφορεσμένοι» από τη Δύση Σέρβοι, αλλά οι Κροάτες που επιδιώκουν την κατάργησή της.

Τα Σκόπια, που είναι ο μικρότερος πονοκέφαλος για μας, λόγω μεγέθους όχι επειδή τους αναγνώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και… έλυσε το πρόβλημα, βρίσκονται στην ουσία ακυβέρνητα. Ακόμη δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή η συνταγματική αλλαγή που απαίτησαν οι Βούλγαροι, για την αναγνώριση εθνικής γλώσσας (βουλγαρική ενώ εμείς τους τη δώσαμε ως μακεδονική), και η αναγνώριση βουλγαρικής μειονότητας. Δηλαδή τους ζητούν να «αποεθνικοποιηθούν», κάτι που τους χάρισε απλόχερα η good diplomacy των Τσίπρα-Κοτζιά.

Την ίδια ώρα τα Βαλκάνια εξοπλίζονται. Ναι είμαστε και εμείς ως Ελλάδα μέσα, αλλά εμείς έχουμε το πρόβλημα Τουρκία. Οι εξοπλισμοί μας δεν είναι «βαλκανιοκεντρικής» στόχευσης. Η Σερβία με τα φτωχα οικονομικά της θα δαπανήσει τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο ευρώ για σύγχρονο ρωσικό και κινέζικο εξοπλισμό. «Η Σερβία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Εξοπλίζεται με τη δυναμική που χρειάζεται για να διατηρήσει τις στρατιωτικές μονάδες ικανές να υπερασπιστούν τη χώρα» είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας Στεφάνοβιτς.

Η Ουγγαρία επίσης προμηθεύεται περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό από ό,τι ολόκληρη η πρώην Γιουγκοσλαβία μαζί, κατά τον στρατιωτικό αναλυτή Ίγκορ Ταμπάκ (euronews). Το ίδιο η Βουλγαρία, η Ρουμανία, όπως και η Κροατία που θα δαπανήσει 1,2 δισ. ευρώ για μαχητικά αεροσκάφη και άρματα μάχης.

Επανερχόμενοι στο Κόσοβο, διαπιστώνεται ότι ο διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα, καθότι συμβαίνει το εξής… «παράδοξο». Η Δύση χρησιμοποιεί δύο μέτρα και σταθμά: Υπεραμύνεται, και σωστά, της Ουκρανικής ανεξαρτησίας. Όμως στο Ντονμπάς η πλειοψηφία είναι ρωσόφωνοι και υπέρ της απόσχισης. Αυτή απαγορεύεται δια των όπλων και καλώς. Ο χι μόνο γιατί δεν το θέλει η Ουκρανία, αλλά γιατί δεν πρέπει να διαταραχθεί το στάτους κβο. Και γιατί οι αλλαγές συνόρων επιφέρουν γεωπολιτικές αναστατώσεις, ενώ έχουν κόστος σε αίμα και πόνο.

Την ίδια στιγμή όμως, για το Κόσοβο που ανήκει απαρεγκλίτως στο κράτος της Σερβίας μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν τους αποσχιστές Αλβανούς, οι οποίοι προτίθενται να αφαιρέσουν τμήμα από την εθνική κυριαρχία της Σερβίας! Αν αύριο, ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, το αποσχισμένο τμήμα της Σερβίας ενωθεί και δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αλβανία», θα νίπτουν τας χείρας τους. Τους ενδιαφέρει το κοντόθωρο, ότι η Σερβία είναι υπό ρωσική επιρροή (όταν έπρεπε να βάλουν τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, ομού μετά της Σερβίας στην ΕΕ, αγρόν ηγόραζαν. Τους ενδιέφερε πρώτα η «εμβάθυνση» της Ένωσης).

Στο θέμα αναγνώρισης του Κοσόβου άμυνα κρατάνε, για τους δικούς τους ευνόητους εθνικούς λόγους, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξουν στις πιέσεις. Ήδη μέλη κάποιων think tanks που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, πριν λίγους μήνες προσπάθησαν σε αφιέρωμα μεγάλης εφημερίδας, να περάσουν την άποψη ότι είναι καιρός η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κόσοβο (και γαία πυρί μειχθήτω)!

Από την αντίθετη πλευρά το ίδιο και η Ρωσία. Ενώ σπέρνει τον όλεθρο δια πυρός και σιδήρου, ενώ σκοτώνει τον ουκρανικό λαό προσπαθώντας να διαμελίσει την Ουκρανία, υπεραμύνεται της ανεξαρτησίας της Σερβίας και αντιτίθεται στον διαμελισμό της στο Κόσοβο! Την ίδια ώρα εποφθαλμιά όλη την ακτή της Ουκρανίας ώστε να την καταστήσει περίκλειστο κράτος, και ενδεχομένως τη Μολδαβία (την Υπερδνειστερία την έχει).

Αυτά ως σκόρπιες ψηφίδες προς το παρόν, καθώς η κατάσταση βρίσκεται εν βρασμώ και υπό διαμόρφωση. Όμως η τελική διαμόρφωση μπορεί να περάσει από το καμίνι των συγκρούσεων και του αίματος. Ας ευχηθούμε να είναι στο απώτερο μέλλον, μήπως εν τω μεταξύ επικρατήσει η λογική.

 

Πηγή : liberal.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δολοφονία 17χρονης στο Περιστέρι | Πληροφορίες ότι θα παραδοθεί μέσα στη μέρα ο δράστης

Άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του 22χρονου ήρθαν σε επικοινωνία με δικηγόρο, ο οποίος από χθες προσπαθεί να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον φερόμενο ως δράστη.

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές ο 22χρονος σύντροφος της 17χρονης που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς αναζητείται από την αστυνομία ως βασικός ύποπτος.

Σύμφωνα με το MEGA, άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του 22χρονου, πακιστανικής καταγωγής, ήρθαν σε επικοινωνία με δικηγόρο, ο οποίος από χθες προσπαθεί να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τον φερόμενο ως δράστη.

Όπως ανέφεραν άτομα από το περιβάλλον του, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα φοβισμένος και προτίθεται να ομολογήσει την πράξη του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Το άγνωστο αιματηρό επεισόδιο

Όπως μετέδωσε το MEGA, νέες πληροφορίες ήρθαν στο φως σχετικά με το παρελθόν του νεαρού συντρόφου της άτυχης Νικολέτας.

Αφορούν σε ένα αιματηρό περιστατικό, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο 22χρονος, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ζευγάρι είχε βγει για διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Περιστέρι όπου συνέβη ένα επεισόδιο, κατά το οποίο τραυματίστηκε ελαφρά ο 22χρονος.

Μάλιστα, τότε, η 17χρονη Νικολέτα είχε καταθέσει υπέρ του στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, λέγοντας ότι είχε δεχτεί επίθεση από ομάδα Ρομά.

Ξεσπά η μητέρα της 17χρονης

Η μητέρα της μιλώντας στον Alpha, είπε ότι η Νικολέττα δεχόταν απειλές από τον σύντροφό της επειδή πριν από λίγες μέρες του είχε ζητήσει να χωρίσουν«Δεν καβγαδίζανε. Ήταν καλά, αλλά το τελευταίο διάστημα ήθελε να χωρίσει. Δεν ήθελε άλλο», είπε και συνέχισε: «Θέλω μόνο να βρουν αυτό το καθίκι. Μου σκότωσε το παιδί μου και μου πήρε την ψυχή. Ζητάω μόνο δικαίωση».

Όσον αφορά την ώρα της δολοφονίας αποκάλυψε: «Εγώ ήμουν στη δουλειά, δουλεύαμε μαζί. Την έπαιρνα στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνε. Δεν απαντούσε. Έστειλα τα παιδιά από το μαγαζί να δούνε γιατί δεν ήρθε στη δουλειά και γιατί δεν απαντούσε. Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο σπίτι γιατί τα κλειδιά τα είχε η Νικολέτα. Το μεσημέρι πριν φύγω για τη δουλειά την είδα. Κοιμόταν. Εγώ έφυγα στις 4 η ώρα το μεσημέρι. Μετά τις 5 έγινε ό,τι έγινε».

Σημειώνεται ότι η 17χρονη είχε δεχθεί δεκάδες απειλητικά μηνύματα στο κινητό της από τον 22χρονο πακιστανικής καταγωγής που θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ ως ο βασικός ύποπτος. Αυτά τα απειλητικά μηνύματα προέκυψαν από την πρώτη ανάσυρση δεδομένων του κινητού της 17χρονης στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Αναμένεται η πιο λεπτομερής εξερεύνηση των ηλεκτρονικών πειστηρίων από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πηγή: skai.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: