Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θετικά βλέπει ο πρωθυπουργός την απορρόφηση τμημάτων του ΔΙΠΑΕ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Σε χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενημερώθηκε για το σχέδιο απορρόφησης των τμημάτων στην Καβάλα και Δράμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε θετικός ως προς αυτό το σχέδιο, για το οποίο θα υπάρξει άμεσα σχετική γνωμοδότηση από την ΕΘΑΑΕ (πρήν ΑΔΙΠ).

Το Δημοκρίτειο , σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη προχωρά στην έκδοση μελέτης σκοπιμότητας, προκειμένου να τεκμηριωθούν τα ακαδημαϊκά και γεωγραφικά οφέλη , καθώς να αποτυπωθούν τα επόμενα βήματα τα οποία απαιτούνται για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε:

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Η προσπάθεια αυτή θα προσδώσει ώθηση αρχικά επειδή το ΔΠΘ θα είναι πλέον ένα ολοκληρωμένο και μεγάλο Πανεπιστήμιο.

Το εγχείρημα θα απαιτήσει σε δεύτερο χρόνο μικρής κλίμακας αναδιάρθρωση σε μια προσπάθεια κάλυψης νέων γνωστικών αντικειμένων και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού και των υποδομών.

Σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του ίδιου του Πανεπιστημίου απαραίτητη κρίνεται η ενίσχυσή του με την ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής (Σχολή Επιστημών Υγείας) στην Αλεξανδρούπολη, Τμήματος Εργοθεραπείας (ΣΕΦΑΑ) στην Κομοτηνή και Τμήματος Ψυχολογίας (Σχολή Επιστημών Αγωγής) στο Διδυμότειχο.

Το σχέδιο για το ΔΙΠΑΕ

Το Σχέδιο συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων του ΔΙΠΑΕ , του προέδρου κ. Καïση, βρίσκεται στα χέρια της υπουργού Παιδείας , από πέρσι τον Απρίλιο,.

Η όποια απόφαση επ΄ αυτού μεταφέρεται για μετά τις εθνικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του ωστόσο στο enanews.gr ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας Νάσος Μητρόπουλος δεν επιβεβαίωσε τα συγκεκριμένα σενάρια περί απορρόφησης.

Δείτε το ρεπορτάζ :

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμμετοχή 5ου ΓΕΛ σε προσομοίωση ολομέλειας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας στην Προσομοίωση Ολομέλειας Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη 2022-2023.

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ένας από τους βασικούς στόχους του σχολείου είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών. Σ΄αυτην την κατέθευνση συμβάλλει ιδαίτερα η γνωριμία των νέων με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προασπίζουν τη δημοκρατία και το μέλλον της.

Η «Προσομοίωση Συνεδρίασης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» πραγματοποιήθηκε  με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και  της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Στόχος ήταν  μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο να προκύψουν, κατόπιν ψηφοφορίας, οκτώψηφίσματα που δίνουν λύση σε φλέγοντα ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η εκπαίδευση, το περιβάλλον και  η απασχόληση.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2023 και σε αυτο έλαβαν μέρος 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια με την συμμετοχή 200μαθητών. Από το σχολειο μας (5 ο ΓΕΛ ΚΑΒΑΛΑΣ) συμμετείχαν 10 μαθητές της Α τάξης:

Αγγελίδης Απόστολος, Μαντζαροπούλου Χρύσα, Ποιμενίδου Γεωργία, Πιπερίδου Βασιλική, Προκοπίου Χρύσα,Ραξενίδου Δέσποινα, Τσιμπίδου Ιωάννα, Χαριζάνη Κυριακή, Φινδάνη Θεοδώρα και Φραγούλη Κωνσταντίνα.

Στην προετοιμασία των μαθητών μας συνέβαλαν πολύ σημαντικά, αξιοποιώντας την εμπειρία τους από τις προηγουμενες συμμετοχές του Σχολείου μας, οι υπευθυνοι καθηγητες του προγράμματος Παπανικολάου Κωνσταντίνος,Ευθυμιάδου Μελίνα και Καραπολίδου Παρασκευή.

Μέσα από μια βιωματική εμπειρία οι μαθητές. έμαθαν να συνεργάζονται, να υποστηρίζουν τις θέσεις τους και να καταλήγουν σε προτάσεις μετά από εποικοδομητικό διάλογο. Με μεγάλη χαρά παρακολουθήσαμε τη βράβευση των μαθητών μας, καθώς κατάφεραν σημαντικές διακρίσεις.

1. Βραβείο Αγόρευσης-Υπεράσπισης στην Μαθήτρια Πιπερίδου Βασιλική (Επιτροπή́ Δικαιωμάτων των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων)
2. Βραβείου καλύτερου Ευρωβουλευτή για την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Μαθήτρια Ραξενίδου Δέσποινα
3. Βραβείου καλύτερου Ευρωβουλευτή για την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων στην Μαθήτρια Προκοπίου Χρύσα

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση βελτιώνει τις προοπτικές απασχόλησης και επαγγελματικής ανέλιξης

Τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως αποτελούν τη νέα και πιο διαδεδομένη τάση στους κόλπους της παγκόσμιας εκπαίδευσης. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα βρεις μια πληθώρα επιλογών για μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Η μέθοδος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσοτέρους φοιτητές μιας και επιτρέπει στον κάθε ενδιαφερόμενο να συνδυάσει τις επαγγελματικές και κοινωνικές του υποχρεώσεις με τις σπουδές.

Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι νέοι, σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν τις προοπτικές απασχόλησης τους αλλά και επαγγελματικής ανέλιξης τους, επιλέγουν να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών από πανεπιστήμια με διεθνή αναγνώριση και με τεχνογνωσία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει στραφεί και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, το οποίο προσφέρει μια πληθώρα επιλογών από μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως, προκειμένου να πραγματοποιήσεις εύκολα, οικονομικά και χωρίς να φύγεις από το σπίτι σου, τις σπουδές που πάντα επιθυμούσες.

Γιατί να κάνεις μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ταυτιστεί με την ποιοτική εκπαίδευση, την καινοτομία υψηλής τεχνολογίας, την διασύνδεση του με την βιομηχανία και την κοινωνία. Βασισμένη σε αυτήν ακριβώς την φιλοσοφία η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου, προσφέρει μια μεγάλη δέσμη προγραμμάτων σπουδών με αποτέλεσμα να προσελκύει φοιτητές από όλο τον κόσμο που δεν μπορούν να σπουδάσουν με τον συμβατικό τρόπο εκπαίδευσης. Σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας της Μονάδας εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης είναι η ψηλή τεχνογνωσία του ακαδημαϊκού προσωπικού που είναι πλήρως καταρτισμένο στο μοντέλο ψηφιακής εκπαίδευσης και προσηλωμένο στην στήριξη και υποστήριξη των φοιτητών καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του κάθε φοιτητή.

Το παιδαγωγικό μοντέλο είναι προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και έχει ως βασικό στόχο τη διευκόλυνση και υποστήριξη του φοιτητή στην πορεία του προς τη μάθηση. Οι μεθοδολογίες εξ αποστάσεως διδασκαλίας που αναπτύχθηκαν ραγδαίως την τελευταία κυρίως δεκαετία προσφέρουν πλέον μοναδικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ενεργητική μάθηση και την αποτελεσματικότερη επίτευξη μαθησιακών αποτελεσμάτων. Η μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ως εκ τούτου οι διαδικτυακές διαδραστικές δραστηριότητες οδηγούν σε μια σειρά από πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα:

Συνεχής αλληλεπίδραση καθηγητών και φοιτητών, σύγχρονες και ασύγχρονες συζητήσεις και κανάλια επικοινωνίας και ανατροφοδότησης σε πολλά επίπεδα, μαθησιακές δραστηριότητες, αποκλειστική πρόσβαση στη σύγχρονη πλατφόρμα Blackboard για ηλεκτρονική μάθηση, με 24ωρη τεχνική υποστήριξη, ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και διαλογική μάθηση σε απευθείας σύνδεση ή σε ασύγχρονη μορφή κάτι που επιτρέπει στους φοιτητές να οργανώσουν τα εβδομαδιαία προγράμματα τους με μεγαλύτερη ευελιξία.

Η επιτυχία της Μονάδας Εξ Αποστάσεως εκπαίδευσης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου βασίζεται στον άρτιο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων μάθησης, στις οποίες αλληλοεπιδρούν τρία βασικά στοιχεία: η συνεργασία (μεταξύ φοιτητών, φοιτητών-διδασκόντων), η καθοδήγηση/ο μεντορισμός των φοιτητών (από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου) και τα μέσα μάθησης (περιβάλλον μάθησης, περιεχόμενα μαθημάτων, εργαλεία μάθησης).

Μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση της αφοσίωσης του ΕΠΚ σε θέματα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης είναι η διάκριση 5 Αστέρων, η υψηλότερη διάκριση στον τομέα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, στην αξιολόγηση του 2021 του διεθνούς οργανισμού QS Top Universities (QS Stars University Ratings).

Τα Προγράμματα Σπουδών Εξ Αποστάσεως του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μπορείς να αποκτήσεις ένα μεταπτυχιακό εξ αποστάσεως, προσαρμοσμένο στις επαγγελματικές και προσωπικές σου απαιτήσεις. Προσφέρονται συνολικά 20 διαφορετικά μεταπτυχιακά προγράμματα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εξειδικεύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών της Μονάδας Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy και στο 00357 22 713000

Έναρξη Εαρινού Εξαμήνου 2023: 13 Φεβρουαρίου 2023

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κεραμέως | Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – Όσα δήλωσε για τις Πανελλήνιες 2023

Ηδιαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία παράλληλα αναφέρθηκε και στην ημερομηνία των Πανελλήνιων Εξετάσεων 2023 λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα καθίσουν στα θρανία για να διαγωνιστούν στο πρώτο μάθημα την 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ η κα Κεραμέως επεσήμανε ότι η ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου.

Μιλώντας για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία και επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίο. Μπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά», είπε η κα Κεραμέως τονίζοντας ότι η όλη φιλοσοφία της εκπαίδευσης αλλάζει.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: