Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Θάσο | Πλημμύρες και προβλήματα από τη βροχόπτωση

Σοβαρά τα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στη Θάσο τα ξημερώματα του Σάββατου 9 Ιουλίου 2022.

Τα φαινόμενα εντοπίστηκαν στο παραλιακό μέτωπο των Λιμενάριων, εκεί, όπου σε κάθε έντονη βροχόπτωση δημιουργούνται σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Θάσου δεν προλάβαινε τις άντλησεις των υδάτων ενώ τα ξημερώματα έγινε και ένα τροχαίο ατύχημα στην στροφη Κεφαλά. Η πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε άμεσα κατάφερε να ανασύρει το όχημα και τον οδηγό.

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Αστεροσκοπείο Αθηνών | Η πυρκαγιά του Αυγούστου στη Θάσο έκαψε 2.770 στρέμματα

Συνολικά, οι καμένες εκτάσεις που βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000, είναι 267 εκτάρια ή 2.670 στρέμματα.

Η Επιχειρησιακή μονάδα Διαστημικών Εφαρμογών και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι εκτίμησε την καμένη έκταση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λεύκη Θάσου στις 10 Αυγούστου 2022, σε περίπου 277 εκτάρια ή 2.770 στρέμματα.

Εκτιμάται, με βάση στοιχεία του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus EU, ότι οι καμένες εκτάσεις αφορούν 84% δασική έκταση και 16% συνδυασμό θαμνώδους ή/και ποώδους βλάστησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μαρτυρία κατοίκου για τη φωτιά | Τους είχε απειλήσει με όπλο λέγοντας ότι θα τους βάλει φωτιά

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη η αποκάλυψη κατοίκου της Ποταμιάς στην Θάσο για τον 65χρονο

Σύμφωνα με την μαρτυρία του κατοίκου της Ποταμιάς ο 65χρονος είχε απειλήσει τον κτηνοτρόφο του προηγούμενο διάστημα λέγοντας χαρακτηρίστηκα πως θα τους βάλει φωτιά…..

Καταδικάστηκε ο 65χρονος που συνελήφθη για τον εμπρησμό της Θάσου στο μονομελές αυτόφωρο, ενώ του ασκήθηκε και ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση.

Η απόφαση πάρθηκε στις 8:00 το απόγευμα, με την φυλάκιση του 65χρονου για έξι μήνες και 1.000 ευρώ πρόστιμο, ο οποίος παρέμεινε κρατούμενος καθώς του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Κοντά στον 65χρονο  στη δίκη που έγινε δεν υπήρχε δικηγόρος εκπρόσωπος αλλά ούτε και συνήγορος υπεράσπισης.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Τουρισμός | Εκτιμήσεις για έσοδα «ρεκόρ»

Οι τουριστικοί παράγοντες πλέον μιλούν ανοικτά για έσοδα ρεκόρ μέσα στο έτος.

Αισιόδοξα τα στοιχεία που έρχονται από τον Τουρισμό, καθώς οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο όχι μόνο επιβεβαιώνονται αλλά δείχνουν να τις υπερβαίνουν και σε πολλούς προορισμούς δεν πέφτει κυριολεκτικά καρφίτσα.

Ωστόσο αυτό μένει να φανεί όταν θα γίνει και το τελικός λογαριασμός. Μία πρώτη γεύση θα την λάβουμε την προσεχή Δευτέρα όταν και θα ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων τον Ιούνιο, τον πρώτο από τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επίδοση θα δείξει κατά επιβεβαιώνονται ή όχι οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και της αγοράς.

Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έχει δηλώσεις ότι «η Ελλάδα θα ζήσει έναν ανεπανάληπτο Αύγουστο σε έσοδα και αφίξεις». Στην κυβέρνηση εκτιμούν πάντως ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και θα έχει διπλή θετική επίπτωση. Η πρώτη θα είναι στην αύξηση του ΑΕΠ, που μπορεί να ξεπεράσει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, απέναντι στις δυσκολίες που έχουν ανακύψει για την παγκόσμια οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι αυτή η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι κορυφαίες αγορές του εισερχόμενου τουρισμού -Γερμανία και Βρετανία – τον Ιούλιο του 2022 κινούνται πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι στο +24,6% και οι Βρετανοί στο +21%, και τα Χανιά με τους Γερμανούς επισκέπτες να είναι στο +78,3% και τους Βρετανούς στο +43,2%.

Επίσης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Ιούλιο του 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 υπήρξαν 29% περισσότερες αφίξεις από τη Γερμανία, από τη Γαλλία 15%, από το Ισραήλ 19%, από τη Σερβία 257% και από την Τουρκία 177%.

Σε ότι αφορά τον εγχώριο τουρισμό σημαντική τόνωση έρχεται από τον διπλασιασμό του αριθμού των δικαιούχων του «Τουρισμός για Όλους» στους 400.000, δίνοντας συνολικά για 3 προγράμματα πάνω από 100.000.000 ευρώ.

Έρχεται ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις

Στην περίπτωση μάλιστα που έρθουν τα έσοδα των 20 δις ευρώ, τότε θα προστεθούν σε σχέση με το 2019, επιπλέον 3 μονάδες στο ΑΕΠ.

Το άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι θα υπάρχουν περισσότεροι έμμεσοι φόροι στα δημόσια ταμεία, κυρίως από τον ΦΠΑ και η άλλη διότι θα έρθουν περισσότερα χρήματα στον κρατικό κορβανά, εξαιτίας του ότι θα υπάρξει νέα δυναμική.

Ήδη χθες που ανακοινώθηκαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η υπέρβαση του στόχου ήταν 5,1 δις στο 7μηνο του έτους και σε αυτή την επίδοση σημαντική είναι η συνεισφορά του τουρισμού.

Πηγη: newsit.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: