Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Οι Βρετανοί έρχονται, οι Ρουμάνοι φεύγουν (;)

Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο νησί της Θάσου και αυτό διότι η Ελλάδα σύμφωνα με την Ρουμανία έχει ενταχθει στην κόκκινη ζώνη στην πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτό μπορεί να φέρει προβλήματα στους ανεμβολίαστους τουρίστες καθώς όσοι Ρουμάνοι επιστρέψουν στην χώρα τους για να μην μπουν σε καραντίνα των 14 ημερών θα πρέπει να έχουν :

Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού

Έγγραφο νόσησης τις τελευταίες 180 ημέρες

Ενώ δεν επηρεάζονται τα παιδιά κάτω των 6 ετών και τα παιδιά 6-16 που έχουν αρνητικό PCR test.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως θα έχει ισχύ από την Κυριακή 1η Αυγούστου ενώ επίσης την Κυριακή αναμένεται η πρώτη πτήση από την Μεγάλη Βρετανία και την TUI με Βρετανούς τουρίστες να προσγειωθεί στο Αεροδρόμιο της Καβάλας.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Συνάντηση με Καθηγητές και Φοιτητές των Τμήματων Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και του Rottenburg

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη αντιπροσωπεία Καθηγητών και Φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και του Πανεπιστήμιου Rottenburg της Γερμανίας με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού
Περιβάλλοντος του ΑΠΘ κ. Ζάγκα Θεοχάρη.

Ο Δήμαρχος της Θάσου υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο του στο Δημαρχείο. Η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στη Θάσο τις επόμενες δέκα (10) ημέρες για την πραγματοποίηση ερευνητικών εργασιών στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο Rottenburg της Γερμανίας και το Δασαρχείο Θάσου για την καινοτόμο αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων στη Θάσο. Η προσπάθεια και η συνεργασία υποστηρίζεται οικονομικά και οργανωτικά από την Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV.

Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Θάσου, παρουσία και του μέλους της Ομάδας Εργασίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) του Δήμου Θάσου κ. Μιχάλη Ξώγνου, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνητικών εργασιών από τους ειδικούς επιστήμονες των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλουν προς όφελος της Θάσου. Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε:
«Είμαστε χαρούμενοι που δύο μεγάλα πανεπιστήμια, δύο διαφορετικών Χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας, συνεργάζονται και μάλιστα σε καινοτόμες ερευνητικές δράσεις για την αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων του νησιού μας. Ως Δήμος Θάσου, στηρίζουμε την προσπάθεια και ευελπιστούμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή της προς όφελος του τόπου μας».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Κιφνίδης | Από υπερβολική δόση ουσιών ο θάνατος του 22χρονου στην Θάσο

Ένας 22χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στον Λιμένα Θάσου (διαβάστε εδώ)

Ο 22χρονος φαίνεται πως είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές με την παραβατική του συμπεριφορά και για την αποφυγή υποψίας εγκληματικής ενέργειας μετά από νεκροψία-νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή στην Κομοτηνή Νικόλαο Κιφνίδη λύθηκε το μυστήριο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος του 22χρονου άντρα ήρθε μετά από υπερβολική δόση ουσιών καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ήταν χρήστης ενώ μάλιστα στο σημείο θανάτου του βρέθηκαν αρκετά χάπια.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Νεκρός 22χρονος σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο

Ένας 22χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου 2021 στο, εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, ξενοδοχείο Ξενία στον Λιμένα.

Ο νεαρός είχε γερμανική υπηκοότητα και βρισκόταν εδώ και χρόνια στη Θάσο στο πλαίσιο ειδικών προγραμμάτων που επιδοτεί το γερμανικό κράτος για φιλοξενία σε δομές απομακρυσμένων περιοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κατ΄επιλογήν άστεγος και είχε επιλέξει να μείνει μέσα στο παλιό «Ξενία».

Από την πρώτη αυτοψία στο χώρο, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: