Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Sunlight Group υποστηρίζει σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group) για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τοπικές εκπαιδευτικές δομές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προσφέροντας εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Με στόχο την υποστήριξη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής υποδομής των σχολείων στην ευρύτερη περιοχή όπου δραστηριοποιείται, η εταιρεία προχώρησε στη δωρεά εξοπλισμού σε σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων Ξάνθης, Έβρου και Καβάλας, από την οποία θα επωφεληθούν περίπου 700 μαθητές και μαθήτριες διάφορων βαθμίδων.

Η δωρεά ανακοινώνεται ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας Βιωσιμότητας (τελευταία Τετάρτη του Οκτωβρίου), αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Sunlight σε ό,τι αφορά την καινοτομία και τη δημιουργία βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τη συμβολή της εταιρείας στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UN Sustainable Development Goals), όπως η Εκπαίδευση.

Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας και επιχείρηση με ρίζες πολλών ετών στην περιοχή, η Sunlight Group ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των σχολείων και συνεργάστηκε με τις τοπικές αρχές, για να καλύψει μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, οθόνες, διαδραστικοί πίνακες και προτζέκτορες. Ο εξοπλισμός παραδόθηκε μέσα στον μήνα Οκτώβριο από εκπροσώπους της Sunlight στο 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, στο Δημοτικό Σχολείο Εξοχής (Δήμος Τοπείρου Ξάνθης), στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου), στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης (Δήμος Τοπείρου), στο 9ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο Χρυσούπολης (Δήμος Νέστου Καβάλας). Επίσης, η Sunlight συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης για τη δωρεά εξοπλισμού γραφείου.

Σχολιάζοντας τη δωρεά του τεχνολογικού εξοπλισμού, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής της Sunlight Group, Κώστας Πασπάλας, δήλωσε: «Στηρίζουμε για άλλη μία χρονιά τις εκπαιδευτικές ανάγκες σχολείων της περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2017 και έκτοτε υλοποιείται κάθε χρόνο από τη Sunlight. Όπως μετασχηματίζεται και αλλάζει η δική μας εταιρεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας σύγχρονης και ολοένα αναπτυσσόμενης αγοράς, έτσι αλλάζουν και οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιδίωξή μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, παιδιά ακριτικών περιοχών και διαφορετικών ηλικιών, να αποκομίσουν τα μέγιστα από τις σχολικές τους σπουδές. Και στο πλαίσιο αυτό έχουμε υποστηρίξει ως τώρα πάνω από 20 σχολεία διάφορων βαθμίδων – από νηπιαγωγεία, έως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο».

Επικεφαλής Τοπικών Κοινωνιών και Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας, Σπύρος Νάκος, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία και την υλοποίηση της δωρεάς μας. Για όλους εμάς στη Sunlight Group, η Ξάνθη αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο. Μέσα από τη δραστηριοποίησή μας με δύο παραγωγικές μονάδες στο Νέο Όλβιο Ξάνθης και την Κομοτηνή, προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των όμορων νομών. Με οδηγό μας ότι η γνώση είναι δύναμη, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ουσιαστικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες».

Η Sunlight Group θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ουσιαστική υποστήριξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης –με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία– καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο | Σύλληψη 50χρονου επειδή ξυλοκόπησε άγρια τον 21χρονο γιο του

Ο άγριος ξυλοδαρμός του νεαρού από τον πατέρα του είχε ως αποτέλεσμα την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας απασχολεί από χθες τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου που προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη παρά το γεγονός πως το θύμα, που είναι γιος του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 50χρονος χτύπησε τον γιο του 21 ετών, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να χρειαστεί να μεταφερθεί στο Βενιζέλειο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο νεαρός, που δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του πατέρα του.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας διώκεται αυτεπαγγέλτως, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο, για την ποινική μεταχείριση του οποίου θα αποφασίσουν οι Δικαστικές Αρχές.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά | Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το 2,5 ετών αγοράκι που κατάπιε χημικό καθαριστικό

Χανιά: Όπως διαπιστώθηκε οι αλλοιώσεις που υπέστη το αγοράκι στον οισοφάγο και το στομάχι δεν εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την εξέλιξη της υγείας του.

Ώρες ανείπωτης αγωνίας έμελλε να βιώσει η οικογένεια ενός μικρού παιδιού, το οποίο φέρεται να κατάπιε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, σκόνη καθαρισμού για λεκάνες τουαλέτας.

Πρόκειται για αγοράκι ηλικίας μόλις 2,5 ετών, το οποίο διακομίστηκε τάχιστα στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου διασωληνώθηκε αμέσως. Εντούτοις, οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στο Ηράκλειο και το ΠΑΓΝΗ. Όντως το παιδάκι μεταφέρθηκε με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εισήλθε στη ΜΕΘ Παίδων.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο μικρός φέρεται να μη διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσω των εξετάσεων που έγιναν στο παιδί, διαπιστώθηκε ότι οι αλλοιώσεις που υπέστη από την κατάποση της εν λόγω σκόνης, στον οισοφάγο και το στομάχι, δεν εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την εξέλιξη της υγείας του.

Πάντως, χθες Δευτέρα, ο μικρός παρέμενε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ και επρόκειτο να εξεταστεί – και – από ωτορινολαρυγγολόγους. Όπως όλα δείχνουν, εξάλλου, το αγοράκι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να λάβει εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου Υποσμηναγού | «Ήθελε Ικάρων, πέθανε 29 χρονών, καταστραφήκαμε»

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… «γιατί φεύγεις νωρίς του λέω», «φεύγω, γιατί το πρωί πετάω». Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

«Του έλεγα εγώ «κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου». «Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη». Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: