Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η Τουρκία τραβά το σχοινί: Κάλεσε τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα για εξηγήσεις

Κλιμακώνει διαρκώς την ένταση με την Ελλάδα η Τουρκία. Πέρα από το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων χθες εκλήθη στο ΥΠΕΞ της γείτονος ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, κλήθηκε για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ο λόγος που επικαλέστηκε η Άγκυρα ήταν «η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα».

Σύμφωνα με το Anadolu, το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι οι προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ακόμα περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για «κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία».

Μάλιστα του το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου οι «τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης».

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου έχει μετατραπεί σε τρομοκρατική «φωλιά», ανάλογη με τα στρατόπεδα του PKK στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ η αντίδραση και οι απόψεις της Τουρκίας επί του θέματος μεταφέρθηκαν στον κ. Λάζαρη λόγω της δράσης που ξεκίνησε από τον εν λόγω καταυλισμό και εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαδήλωση του PKK κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα και η τουρκική πλευρά επανέλαβε τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Τονίστηκε, δε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Οικονόμου: Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο
Η πρώτη αντίδραση της Αθήνας ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. «Η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε δε πως είναι τελείως ανυπόστατες οι κατηγορίες και ότι δεν έχει καμία σχέση η χώρα με όλα αυτά.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε βαθύ αδιέξοδο, το τελευταίο διάστημα καθώς έχει συναντήσει την καταδίκη από όλο τον δυτικό κόσμο, παρά τα προσωρινά φάλτσα κάποιων.

«Η στάση της Τουρκίας αντανακλά την απογοήτευση και την ανησυχία του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας και την αναγνώριση του γεωστρατηγικού της ρόλου». Όσο για τα νησιά, τόνισε πως η ελληνική κυριαρχία δεν δεν αμφισβητείται από κανέναν, και πως όποιος φέρνει τέτοιους ισχυρισμούς δεν έχει καμία τύχη να τους κάνει αποδεκτούς από τρίτους.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι απειλές για «σοβαρότατη κρίση» του αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νωρίτερα χθες, η Τουρκία είχε εξαπολύσει νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, εκτοξεύοντας απειλές για ενδεχόμενο «σοβαρότατης κρίσης».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους της Πορτογαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Φαρούκ Καϊμάτσι εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «μη ρεαλιστικές και μαξιμαλιστικές αξιώσεις» όσον αφορά στο Κυπριακό, οι οποίες και «κρατούν τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ σε ομηρία».

«Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εχουμε δείξει υπερβολική υπομονή και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε σοβαρή κρίση», σημείωσε.

Πηγή : iefimerida

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι επισκέψεις από Υποψήφιους Ευρωβουλευτές είναι πλέον συχνές.

Το πρωί της Πέμπτης 25 Απριλίου την Καβάλα επισκέφθηκε ο κ. Σπύρος Καρανικόλας Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος κατά την άφιξη του πέρασε από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη  Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου ενώ στην συνέχεια της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υποψήφιος ήρθε σε επικοινωνία με φορείς της πόλης, συζητώντας τα όσα προβλήματα υπάρχουν έχοντας ως μέλημα να μεταφέρει τις πληροφορίες στην κεντρική διοίκηση.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Όλα έτοιμα για το Πάσχα στους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της Καβάλας

Μια εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα και φαίνεται πως τα καταστήματα στην Καβάλα είναι έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες με διαφορά εδέσματα.

Πασχαλινά τσουρέκια σε διάφορες γεύσεις , πασχαλινά αυγά αλλά και κεράσματα  για τις πασχαλινές επισκέψεις είναι όλα στις θέσεις τους. Ενώ φημολογίες θέλουν τις τιμές να αυξάνονται, συγκριτικά με άλλες χρονιές, κάποια καταστήματα στην Καβάλα κρατούν σταθερή την τιμή τους για τα προϊόντα τους ενώ ήδη είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την αφορά τους βλέποντας τους Καβαλιώτες πολίτες να έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία των δώρων τους.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι θα μέτρα πυροπροστασίας θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Καβάλας

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Καβάλας  με θέμα την υποχρεωτική προληπτική πυροπροστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου του 2024 , καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν στις νομικές διατάξεις και να προχωρήσουν στην λήψη των απαραίτητων μέτρων πυροπροστασίας στις ιδιοκτησίες τους.

Παρόντες ο Δήμαρχος Καβάλας , Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κύριος Κυριάκος Σταυρίδης , ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κύριος Αλέξης Γούλας  αλλά και ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας για την πυροπροστασία κύριος Γιώργος Τσακαλίδης.

Μέσα από την συνέντευξη τους, οι ίδιοι  έδωσαν συμβουλές για το τι θα πρέπει να ακολουθηθεί κυρίως για τις ιδιοκτήσιες πλησίον δασικών εκτάσεων, αλλά και ακάλυπτων χωρών τονίζοντας πως σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ο Δήμος θα προχωράει σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό του χώρου, καταλογίζεται όμως αντίστοιχα το πρόστιμο  και η δαπάνη για τον καθαρισμό.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en