Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για το 2021

Δημοσιεύτηκε

στις

της Εύας Οικονομάκη

Στη θέσπιση κοινών πρωτοκόλλων σε ευρωπαϊκό επίπεδο βάσει των οποίων θα κάνει την επανεκκίνησή του ο τουρισμός το 2021, με στόχο την προσέγγιση των επιδόσεων που κατέγραφε τα προηγούμενα χρόνια, εδράζεται η στρατηγική που ακολουθεί το υπουργείο Τουρισμού για την επόμενη τουριστική σεζόν.

«Σε επίπεδο κρατήσεων αυτή τη στιγμή το 2021 είναι καλύτερο από το 2020, καθώς πολλές από τις φετινές κρατήσεις λόγω της πανδημίας μεταφέρθηκαν για το 2021. Ωστόσο, ο κόσμος έχει αλλάξει και φαίνεται ότι και το 2021 θα είναι μία χρονιά late booking. Δεν μπορεί κανείς με αυτά τα δεδομένα να σκεφτεί να οργανώσει διακοπές. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μοντέλο για τα ταξίδια το 2021», επισημαίνει στο tourismtoday ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος προτάσσει την ανάγκη χάραξη ενιαίας γραμμής σε κοινοτικό επίπεδο.

«Έχουμε κάνει ένα μικρό βήμα και πάμε παραπέρα. Η στρατηγική του 2021 επικεντρώνεται σε ενιαίους κανόνες που θα επιτρέψουν την επαναφορά του ευρωπαϊκού τουρισμού», συμπληρώνει.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, η υιοθέτηση κοινών πρωτοκόλλων αναμένεται να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα μπορέσουν οι αεροπορικές εταιρείες και οι tour operators να αναπτύξουν το πτητικό τους πρόγραμμα για την επόμενη σεζόν, με δεδομένο ότι φέτος η απουσία ενιαίας γραμμής λειτούργησε ανασταλτικά για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν, καθώς κυριαρχούσε η ανασφάλεια.

Η θέση της CLIA

Στην ίδια λογική κινείται και η στρατηγική της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association-CLIA), η οποία με επιστολή της στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ενημέρωσε ότι τα μέλη της «μόλις υιοθέτησαν μια νέα Παγκόσμια Πολιτική για την πραγματοποίηση τεστ για επιβάτες και πλήρωμα σε όλα τα πλοία με δυνατότητα να μεταφέρουν 250 ή περισσότερα άτομα. «Αυτό είναι ένα βασικό συστατικό μεταξύ πολλών άλλων πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας που τα μέλη CLIA υιοθετούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν μια σταδιακή και υγιή επανάληψη των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

H αυλαία του 2020

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου παρατείνεται, την ίδια στιγμή, η φετινή σεζόν για την Ελλάδα, με προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα να υποδέχονται τουρίστες από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μετά και από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να βγάλει από την «κόκκινη» λίστα την Ελλάδα, πλην της Μυκόνου.

«Τώρα ζούμε στον αστερισμό της ολοκλήρωσης της φετινής τουριστικής σεζόν. Έχουμε τη στήριξη κάποιων αεροπορικών εταιρειών, κάποιοι προορισμοί παραμένουν ακόμη ανοιχτοί για τους ταξιδιώτες κι έτσι επωφελούμαστε μακροπρόθεσμα με διάφορες συνέργειες που συμφωνούνται. Για παράδειγμα ο ταξιδιωτικός οργανισμός Apollo παρέτεινε για δύο εβδομάδες τις πτήσεις του από την Πρέβεζα προς τη Σουηδία κι έτσι βρέθηκαν στην περιοχή εκπρόσωποι της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, οι οποίοι επέλεξαν τελικά την Ήπειρο για την έναρξη της προετοιμασίας της Ολυμπιακής ομάδας τον προσεχή Μάιο», εξηγεί στο tourismtoday o υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι το 2020 ήταν η χρονιά που «χτίστηκε» το brand της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστόδουλος Τοψίδης | Να διορθωθούν άμεσα οι αστοχίες του Προγράμματος Μέτιου

Δημοσιεύτηκε

στις

Τοποθέτηση σχετικά με το Πρόγραμμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου έκανε κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο Επιμελητήριο Καβάλας ο Πρόεδρος των Περιφερειακών Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ και Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ο κ. Τοψίδης τόνισε τις αστοχίες που έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε σχέση με άλλες Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας – Αττικής) ενώ επισήμανε τα κριτήρια τα οποία πρέπει να αλλάξουν προς ώφελος των επαγγελματιών που πλήττονται λόγω κορωνοϊου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τα όσα δήλωσε ο κ. Τοψίδης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μαζική αντίδραση στο Επιμελητήριο Καβάλας από Φορείς της ΑΜ-Θ για το Πρόγραμμα Μέτιου

Δημοσιεύτηκε

στις

Μαζική ήταν η αντίδραση το πρωί της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Καβάλας σχετικά με το πρόγραμμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. 

Μάλιστα σύσσωμοι οι φορείς κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα προς τον Περιφερειάρχη ενώ μάλιστα έχει την μορφή καταγγελίας προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με την μη-εμφάνιση εκπροσώπου από την Περιφερειακή Διοίκηση στην σύσκεψη (Διαβάστε εδώ το κοινό ψήφισμα)

Παράλληλα κατά την διάρκεια των σύντομων τοποθετήσεων του οι εκπρόσωποι όλων των φορέων συντάχθηκαν στο πλευρό Συντονιστικής Επιτροπής και Επιμελητηρίου Καβάλας και εξέφρασαν τα δικά τους παράπονα αναφορικά με το Πρόγραμμα Μέτιου

Δείτε εδώ όλες τις τοποθετήσεις από την σύσκεψη

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κοινό ψήφισμα προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ | Η πρόταση των φορέων προς τον Περιφερειάρχη

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών της Συντονιστικής Επιτροπής για το Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την μη-επιστρεπτέα προκαταβολή (διαβάστε σχετικά εδώ) αλλά και το κάλεσμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στο να γίνει σχετική σύσκεψη στην Κομοτηνή, κάτι που αρνήθηκαν οι επαγγελματίες (διαβάστε σχετικά εδώ) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καβάλας παρουσία μερίδας των επαγγελματιών, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας, του βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη αλλά και εκπροσώπων από όλους τους οικονομικούς φορείς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το Κοινό Ψήφισμα όλων των Φορέων προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πέντε «μνηστήρες» για το λιμάνι της Καβάλας | Μεταξύ αυτών και η PFIC!

Δημοσιεύτηκε

στις

Η διάρκεια υπο-παραχώρησης τμήματος του λιμένα Φίλιππος Β’ θα είναι για 40 έτη. Δείτε τα πέντε επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ