Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. επενδύει 2,1 εκ. ευρώ στην τουριστική προβολή

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος υπέγραψε την σύμβαση για ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα έργα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εστάλει στα ΜΜΕ, πρόκειται για το έργο: «Ενέργειες προώθησης τουριστικού προϊόντος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», με προϋπολογισμό 2,1 εκατομμύρια ευρώ (€), το οποίο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α.

Το έργο σχεδιάστηκε σε έξι άξονες, είδη τουρισμού, τα οποία η διοίκηση της Περιφέρειας επιδιώκει να αναδείξει: τον φυσιολατρικό τουρισμό, τον παραθαλάσσιο τουρισμό, τον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό τουρισμό, τον γαστρονομικό και οινικό τουρισμό, τον τουρισμό πόλεων. Στην βάση των έξι αυτών ειδών τουρισμού, θα υλοποιηθούν σύγχρονες δράσεις προβολής και δικτύωσης, οι οποίες σχεδιάστηκαν μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

-Την τουριστική φωτογράφηση του συνόλου της περιοχής.

-Την παραγωγή γενικών και θεματικών video προώθησης, καθώς και τηλεοπτικών σποτ.

-Την επιλογή και προμήθεια διαφημιστικών και προωθητικών δώρων που απευθύνονται σε επαγγελματίες του τουρισμού και σε επίσημους προσκεκλημένους.

-Την κατασκευή και εγκατάσταση προωθητικών τουριστικών panel σε επιλεγμένα αεροδρόμια της χώρας.

-Την δημιουργία πολυτελούς αναμνηστικού λευκώματος.

-Τουριστικές καταχωρήσεις σε έντυπα Μέσα Ενημέρωσης (offline διαφήμιση).

-Ηλεκτρονική καμπάνια στο διαδίκτυο (internet), στα κυριότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), καθώς και σε εξειδικευμένους τουριστικούς διαδικτυακούς τόπους (online διαφήμιση).

-Ειδικές δράσεις προβολής εντός και εκτός Ελλάδας.

-Τον σχεδιασμό και την παραγωγή έντυπου πολυσέλιδου οδηγού, που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού.

-Την συμμετοχή σε B2B Workshops και σε εκδηλώσεις παρουσίασης προορισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

-Την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης και φιλοξενίας (fam & press trips) με αποδέκτες επαγγελματίες του τουρισμού και διαμορφωτές κοινής γνώμης.

-Την κατασκευή ψηφιακών εφαρμογών για διάφορες πλατφόρμες (π.χ. internet, εφαρμογές για κινητές συσκευές, virtual tours κ.λπ.).

-Την παραγωγή γενικού εντύπου τουριστικής προβολής μαζικής διανομής.

Την διενέργεια ερευνών με στόχο την αξιοποίηση των τουριστικών δεδομένων της περιοχής.

Οι στόχοι που έθεσε η διοίκηση της Περιφέρειας στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων είναι οι ακόλουθοι:

-Η προώθηση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως ενιαίου και αναγνωρίσιμου προορισμού τεσσάρων εποχών.

-Η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

-Η αύξηση του αριθμού και της ποιότητας των επισκεπτών.

-Η διείσδυση τόσο στις ώριμες, όσο και στις νέες και ανερχόμενες τουριστικές αγορές.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του έργου, ο περιφερειάρχης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο τουρισμού, Θανάση Τσώνη και τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, Γιώργο Σγούρο.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Europe Direct ΑΜΘ | Συζήτηση για τη «Γεωπολιτική – Στρατηγική Διάσταση της Αλεξάνδρούπολης»

Συζήτηση για τη «Γεωπολιτική – Στρατηγική Διάσταση της Αλεξάνδρούπολης»

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, συζητηθηκε το επίκαιρο θέμα της «Γεωπολιτικής – Στρατηγικής Διάστασης της Αλεξανδρούπολης» με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις το επ. καθηγητή, κ. Βασίλειου Γραμματίκα και του αναπληρωτή διευθυντή του Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων και επ. καθηγητή, κ. Νικόλαου Παπαναστασόπουλο Νικόλαο.

Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Στοιχεία Στρατηγικής» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του αντίστοιχου Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εισηγητές και να εμβαθύνουν την κριτική τους σκέψη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ, Φώτιος Μάρης. Από το γραφείο μας στην Κομοτηνή
παρευρέθηκαν οι υπεύθυνες της εκδήλωσης, Δήμητρα Δορουγιδένη και Ηράκλεια Γκατζίνη.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ένεση ρευστότητας» 100 εκατ. ευρώ στους δήμους για το κόστος της ενέργειας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν τον προσεχή Ιούνιο – Προβληματισμός τους δήμους για τον τρόπου που θα κατανεμηθεί το ποσό.

Όταν πριν από δύο μήνες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωνε τους δημάρχους, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με την ηγεσία της ΚΕΔΕ, ότι το κεντρικό κράτος θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, πολλοί ήταν οι αιρετοί που εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και οι περισσότεροι δύσπιστοι.

Προς έκπληξη τους όμως ο κ. Πέτσας αιφνιδίασε τους αυτοδιοικητικούς, καθώς ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει τον προσεχή Ιούνιο έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. ευρώ προκειμένου οι δήμοι να καλύψουν τα δυσθεώρητα ποσά που προέκυψαν στους λογαριασμούς τους από την αύξηση στην τιμή της ενέργειας.

Την είδηση μετέφερε στους αιρετούς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δ.σ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε έξτρα έκτακτη χρηματοδότηση και όχι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) , ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του υπέρογκα αυξημένου ενεργειακού κόστους για τους δήμους λόγω των διεθνών εξελίξεων».

Η «προίκα» Πέτσα γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, όπου ο πρόεδρος κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να συνεχιστεί η οικονομική ενίσχυση του κράτους προς τους δήμους για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και πως χωρίς στήριξη, η βιωσιμότητα των ΟΤΑ κινδυνεύει.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συζήτησης του περασμένου Μαρτίου και αφορούσε στην προώθηση του διαλόγου που διεξάγεται ήδη μεταξύ της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ και των συναρμόδιων υπουργείων, για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας.

Ερωτηματικά για την κατανομή των κονδυλίων

Παρά την… ευφορία όμως στους κόλπους της αυτοδιοίκησης ότι η γενναία κρατική χρηματοδότηση θα δώσει ανάσα στους δήμους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθεί σε κάθε δήμο το ποσό αυτό.

Όπως είπε ο κ. Παπαστεργίου «δύο είναι οι λύσεις καμία όμως δεν διασφαλίζει μια απολύτως δίκαιη κατανομή». Η πρώτη, όπως είπε, είναι να γίνει με απολογιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου και με βάση τις διαφορές που θα προκύψουν να δοθεί το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε δήμο.

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις με την επιλογή αυτή σημειώνοντας ότι δεν είναι η πιο ορθή αποτύπωση και ασφαλής λύση, υπενθυμίζοντας πως όταν εφαρμόσθηκε για την κατανομή της έκτακτης χρηματοδότησης για τις δαπάνες του COVID «χαθήκαμε».

Η δεύτερη πάντως πρόταση, η οποία, όπως είπε, είναι αυτή που θα καταθέσει η ΚΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ισχύσει, είναι η κατανομή να γίνει βάση κριτηρίων ΚΑΠ, παρότι υπάρχει κίνδυνος να αδικηθούν δήμοι της περιφέρειας.

Το ενεργειακό κόστος των δήμων

Το υψηλό ενεργειακό κόστος αποτελεί μείζον ζήτημα για τους δήμους όλο αυτό το διάστημα και όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ «οι αυξήσεις κλυδωνίζουν τη βιωσιμότητα των δήμων. «Τα σημερινά κοστολογικά επίπεδα είναι δυσβάστακτα, ακόμη και αν συνυπολογιστεί η επιδότηση που έχει ήδη δώσει το κράτος σε κάποια τιμολόγια. Για το σκοπό αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει νέα οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος του οργάνου.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε και το θέμα της βιωσιμότητας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) των κατά τόπους δήμων, όπως και των δήμων με διευθύνσεις Ύδρευσης, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης των δημοτικών δικτύων ύδρευσης.

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε… διαβασμένος, καθώς ενημέρωσε τους αιρετούς πως οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαδικασία ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσεχές διάστημα.

Οι αυτοδιοκητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Στη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον αν. υπουργό Εσωτερικών τέθηκε ανοιχτά και το ζήτημα που αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Ερωτώμενος για το σενάριο περί μετατόπισης του χρόνου των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση που συζητείται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα ο κ. Πέτσας δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο η παράταση της θητείας. «Αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο για την σταθερότητα στον εκλογικό κύκλο ενώ στο υπουργείο Εσωτερικών δεν τέθηκε ποτέ και από κανέναν τέτοιο ζήτημα» είπε χαρακτηριστικά.

makthes.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2022 | Δείτε αν είστε δικαιούχοι

Ποιες είναι οι παροχές του προγράμματος. Τι ισχύει για όσους έχουν επιταγές του 2021-2022.

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Φέτος ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξήθηκε στα 35 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να προστεθούν επιπλέον κίνητρα στο πρόγραμμα

Να σημειωθεί πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Τι ισχύει για όσους έχουν επιταγές του 2021-2022

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όσοι έχουν ακόμα τις επιταγές του προγράμματος 2021-2022 μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022. Η ισχύς των επιταγών για το νέο πρόγραμμα 2022-2023 θα ξεκινά από την 1η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 έχει διάρκεια 12 μήνες, από 01.08.2021 έως 31.07.2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, ενώ οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν να παίρνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού χρόνο παρά χρόνο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε όσους/-ες:

–    Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.

–    Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

–    Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Ποιες είναι οι παροχές του προγράμματος

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα.

Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Λέσβος, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ημερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: