Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η μοναδικότητα του Ζυγάκτη | Ποιος είναι ο Καβαλιώτης Θωμάς Παπαλάσκαρης και ποιο το όνειρο του

Θωμάς Παπαλάσκαρης, Καβαλιώτης Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., μέλος Τ.Ε.Ε./Α.Μ.:58540, ο οποίος κατέχει δύο μεταπτυχιακά με «Άριστα», το πρώτο από το «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» («Δ.Π.Μ.Σ. Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Μεσόγειο»), στο οποίο και διακρίθηκε με την απονομή του τίτλου της εκπόνησης της πιο ενδιαφέρουσας και πρωτότυπης μεταπτυχιακής διατριβής του πρώτου ακαδημαϊκού έτους του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος και το δεύτερο από το «Δ.Π.Θ.» («Υδραυλική Μηχανική»), και, επί του παρόντος, εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετική με την μεταφορά φερτών υλών από ποταμούς στον «Τομέα Υδραυλικών Έργων» του «Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» της «Πολυτεχνικής Σχολής» του «Δ.Π.Θ.».

Τον Σεπτέμβρη του 2015 παρουσίασε στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «14ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο 2015 Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας» επιστημονική εργασία η οποία ανέδειξε τον «Ποταμό Ζυγάκτη» Λυδίας, Φιλίππων, Καβάλας, ως τον μοναδικό μέχρι σήμερα Ελληνικό ποταμό, σε παγκόσμιο επίπεδο, του οποίου η μεταφορά φερτών υλών της χαλικώδους κοίτης του, έχει διερευνηθεί με σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού στερεομεταφοράς φορτίου χαλικώδους κοίτης ποταμών.

Έχει κάνει τρεις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει αποδεκτές προς παρουσίαση από το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αποτελεσματικής & Αειφόρου Διαχείρισης Υδατικών Συστημάτων προς μία Βιώσιμη Ανάπτυξη» που θα γίνει στα Χανιά 1-4 Ιούνη 2016 και αφορούν, διαδοχικά, η πρώτη την διερεύνηση της μεταφοράς φερτών υλών στον Ποταμό Νέστο, η δεύτερη την μοντελοποίηση των βροχοπτώσεων της Καβάλας με τεχνικές «Monte-Carlo» που χρησιμοποιούνται και στην πυρηνική φυσική, «πιθανότητες υπό όρους» και «μοντέλα αποκεκρυμμένων αλυσίδων Markov» και τέλος, η τρίτη την μοντελοποίηση των παρελθόντων συνολικών μηνιαίων βροχοπτώσεων της Καβάλας και μελλοντική πρόβλεψη αυτών με την μέθοδο των «εποχικών αυτοπαλινδρούμενων κινητών μέσων όρων». Οι δύο τελευταίες, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του «Τμήματος Μηχανολόγων», «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεολόγο Παναγιωτίδη, υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών», εντάσσονται στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου των «Στοχαστικών Ομοιωμάτων στην Υδρολογία», ενώ επιπλέον, η τελευταία αποτελεί συνέχεια του έργου που άφησε πίσω του ο τέως Καθηγητής του «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεόδωρος Τριβέλλας, οποίος δυστυχώς, απεβίωσε προλαβαίνοντας ωστόσο να επιβλέψει, σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή του «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική» του «Δ.Π.Θ.» Καθηγητή κ. Βλάση Χρυσάνθου, δύο μεταπτυχιακές διατριβές από φοιτητές του εν λόγω «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική». Ζήτησε την οικονομική στήριξη (με σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο ύψος περίπου των 1580€), με επίσημες αιτήσεις, από διάφορους θεσμικούς φορείς της Καβάλας («ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.», «Δήμος Καβάλας», «Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.») αλλά οι απαντήσεις που έλαβε ήταν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αρνητικές, ενώ γνωστοποίησε το αίτημά του διά μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στους βουλευτές του Νομού Καβάλας, πλην του κ. Μορφίδη για τον οποίο δεν βρήκε διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά δεν έλαβε απάντηση πλην του κ. Παπαφιλίππου ο οποίος του γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να βρει κάποιο τρόπο για να τον ενισχύσει, αλλά και προφορικά στον Θεματικό Περιφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Αντιμετώπισης Κουνουπιών  «Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.», ο οποίος του γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει κωδικός διά μέσου του οποίου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί τέτοιου είδους δαπάνη και για τον λόγο αυτό τον στήριξε οικονομικά από ίδιους πόρους με το χρηματικό ποσόν των 200€.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τσανάκα | Η ”Ανάσα” τελειώνει το 2023 με εμένα

Η πρώην Δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ”Ανάσα για τον Δήμο” φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ΕΝΑ LIVE NEWS με την Μαρία Παπάζογλου σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα ωστόσο που κουριαρχούν στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα είναι φυσικά και η επόμενη ημέρα που αφορά την παράταξη της Ανάσας, μία παράταξη που απασχολεί την τοπική επικαιρότητα για το μέλλον της αλλά και την επόμενη ημέρα.

Η κα. Τσανάκα λοιπόν ξεκαθαρίζει ότι αυτή θα είναι που θα βρίσκεται στο τιμόνι της παράταξης μέχρι και το τέλος του 2023 και μετά πρόκειται απλά να διαλυθεί. Η κα. Τσανάκα τονίζει ότι η συγκεκριμένη παράταξη δημιουργήθηκε από την ίδια και ότι φυσικά είναι ”δικό” της παιδί,όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να συνεχίσει από την νυν παράταξη και να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου για τηνΚαβάλα θα πρέπει να δημιουργήσει εκ νέου την δική του παράταξη με νέο όνομα, με νέο όραμα.

Όσον αφορά την κα. Ιωσηφίδου και τον κ. Παπαδόπουλο που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους μέχρι στιγμής ξεκαθαρίζει η κα. Τσανάκα ότι πρόκειται να τους συναντήσει τις επόμενες ημέρες για να τους παρουσιάσει το κλίμα αλλά και τις συζητήσεις που έχει κάνει με τα υπόλοιπα στελέχη της παράταξης σχετικά με την πρόθεσή τους να βρεθούν στο τιμόνι μίας παράταξης για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ταυτοχρόνως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η ίδια μία θέση σε κάποιο άλλης μορφής ψηφοδέλτιο, καθώς η δική της πορεία στα ”δημοτικά” τελειώνει το 2023.

Πολιτικό σχόλιο; Ίσως μερικές φορές δεν υπάρχει. Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος λοιπόν για την Καβάλα ”αποχαιρετά” τα δημοτικά το 2023, αφήνοντας την δική της πορεία και το δικό της χρώμα με δυσκολίες, με επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την κα. Τσανάκα κλείνει και ίσως ανοίξει ένα νέο..Ένα νέο κεφάλαιο ωστόσο που θα ανοίξει και για άλλους…και το ζήτημα που τελικά προκύπτει ποιός θα είναι αυτός που θα πείσει τελικά τους Καβαλιώτες ότι αξίζει να βρεθεί στην θέση του Δημάρχου, σε μία από τις πιο δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές της ανθρωπότητας και της κοινής γνώμης…

Η επόμενη ημέρα τελικά για την ”Ανάσα” είναι ίσως και το κλείσιμο ενός μεγάλου κεφαλαίου για την πορεία της κα. Τσανάκα και σίγουρα από δω και πέρα ξεκινάει και το μεγαλύτερο παραπολιτικό ρεπορταζ που θα περιλαμβάνει φιλοδοξίες, όνειρα, όραμα, φόβο, αμφιβολία αλλά και αρκετό θάρρος..

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεκίνησε ο καθαρισμός για την διάνοιξη του δρόμου στο Περιγιάλι

Ξεκίνησε από νωρίς Το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου ο καθαρισμός της περιοχής από την οποία θα υλοποιηθεί το σχέδιο του Περιγιάλιου και πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του νέου δρόμου.

Στο σημείο βρέθηκε ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας Καβάλας, κ. Μάκης Χαραλαμπίδης, οποίος δηλώνει ότι η αρχή έγινε, ξεκίνησε ο καθαρισμός και βρισκόμαστε στην αναμονή των έργων που θα πραγματοποιηθούν στην συνέχεια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου | Χριστουγεννιάτικο BAZAR

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας οργανώνει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στον ισόγειο χώρο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας, Χριστουγεννιάτικο BAZAR τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση των απόρων καρκινοπαθών. Ώρες λειτουργίας θα είναι, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 μ.μ.

Οι Γιορτές των Χριστουγέννων, είναι μέρες που κρύβουν μέσα τους θαλπωρή, αγάπη, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Με αυτό τον τρόπο ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας μας καλεί να γίνουμε όλοι εθελοντές αγάπης και να προσφέρουμε ότι μπορούμε από το απόθεμα της ψυχής μας στον συνάνθρωπό μας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: