Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η μοναδικότητα του Ζυγάκτη | Ποιος είναι ο Καβαλιώτης Θωμάς Παπαλάσκαρης και ποιο το όνειρο του

Θωμάς Παπαλάσκαρης, Καβαλιώτης Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., μέλος Τ.Ε.Ε./Α.Μ.:58540, ο οποίος κατέχει δύο μεταπτυχιακά με «Άριστα», το πρώτο από το «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» («Δ.Π.Μ.Σ. Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Μεσόγειο»), στο οποίο και διακρίθηκε με την απονομή του τίτλου της εκπόνησης της πιο ενδιαφέρουσας και πρωτότυπης μεταπτυχιακής διατριβής του πρώτου ακαδημαϊκού έτους του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος και το δεύτερο από το «Δ.Π.Θ.» («Υδραυλική Μηχανική»), και, επί του παρόντος, εκπονεί διδακτορική διατριβή σχετική με την μεταφορά φερτών υλών από ποταμούς στον «Τομέα Υδραυλικών Έργων» του «Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών» της «Πολυτεχνικής Σχολής» του «Δ.Π.Θ.».

Τον Σεπτέμβρη του 2015 παρουσίασε στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «14ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο 2015 Περιβαλλοντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας» επιστημονική εργασία η οποία ανέδειξε τον «Ποταμό Ζυγάκτη» Λυδίας, Φιλίππων, Καβάλας, ως τον μοναδικό μέχρι σήμερα Ελληνικό ποταμό, σε παγκόσμιο επίπεδο, του οποίου η μεταφορά φερτών υλών της χαλικώδους κοίτης του, έχει διερευνηθεί με σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού στερεομεταφοράς φορτίου χαλικώδους κοίτης ποταμών.

Έχει κάνει τρεις επιστημονικές εργασίες που έχουν γίνει αποδεκτές προς παρουσίαση από το διεθνές επιστημονικό συνέδριο «2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αποτελεσματικής & Αειφόρου Διαχείρισης Υδατικών Συστημάτων προς μία Βιώσιμη Ανάπτυξη» που θα γίνει στα Χανιά 1-4 Ιούνη 2016 και αφορούν, διαδοχικά, η πρώτη την διερεύνηση της μεταφοράς φερτών υλών στον Ποταμό Νέστο, η δεύτερη την μοντελοποίηση των βροχοπτώσεων της Καβάλας με τεχνικές «Monte-Carlo» που χρησιμοποιούνται και στην πυρηνική φυσική, «πιθανότητες υπό όρους» και «μοντέλα αποκεκρυμμένων αλυσίδων Markov» και τέλος, η τρίτη την μοντελοποίηση των παρελθόντων συνολικών μηνιαίων βροχοπτώσεων της Καβάλας και μελλοντική πρόβλεψη αυτών με την μέθοδο των «εποχικών αυτοπαλινδρούμενων κινητών μέσων όρων». Οι δύο τελευταίες, σε συνεργασία με τον Καθηγητή του «Τμήματος Μηχανολόγων», «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεολόγο Παναγιωτίδη, υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών», εντάσσονται στα πλαίσια του γνωστικού αντικειμένου των «Στοχαστικών Ομοιωμάτων στην Υδρολογία», ενώ επιπλέον, η τελευταία αποτελεί συνέχεια του έργου που άφησε πίσω του ο τέως Καθηγητής του «ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.» κ. Θεόδωρος Τριβέλλας, οποίος δυστυχώς, απεβίωσε προλαβαίνοντας ωστόσο να επιβλέψει, σε συνεργασία με τον τότε Διευθυντή του «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική» του «Δ.Π.Θ.» Καθηγητή κ. Βλάση Χρυσάνθου, δύο μεταπτυχιακές διατριβές από φοιτητές του εν λόγω «Δ.Π.Μ.Σ. Υδραυλική Μηχανική». Ζήτησε την οικονομική στήριξη (με σημερινά δεδομένα ανέρχεται στο ύψος περίπου των 1580€), με επίσημες αιτήσεις, από διάφορους θεσμικούς φορείς της Καβάλας («ΤΕ.Ι.-Α.Μ.Θ.», «Δήμος Καβάλας», «Περιφέρεια Α.Μ.-Θ.») αλλά οι απαντήσεις που έλαβε ήταν, είτε άμεσα είτε έμμεσα, αρνητικές, ενώ γνωστοποίησε το αίτημά του διά μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στους βουλευτές του Νομού Καβάλας, πλην του κ. Μορφίδη για τον οποίο δεν βρήκε διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά δεν έλαβε απάντηση πλην του κ. Παπαφιλίππου ο οποίος του γνωστοποίησε ότι προσπαθεί να βρει κάποιο τρόπο για να τον ενισχύσει, αλλά και προφορικά στον Θεματικό Περιφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης & Αντιμετώπισης Κουνουπιών  «Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.», ο οποίος του γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχει κωδικός διά μέσου του οποίου θα μπορούσε να δικαιολογηθεί τέτοιου είδους δαπάνη και για τον λόγο αυτό τον στήριξε οικονομικά από ίδιους πόρους με το χρηματικό ποσόν των 200€.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξης Πολίτης | Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μήνυμα του ο κ. Πολίτης αναφέρει τα εξής: Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμίζουμε στους νεότερους την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας.

Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ENAMEDIA GROUP | Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Το ΕΝΑchannel, και 36 ζωγράφοι από την Ελλάδα με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, ολοκλήρωσαν τη δράση «Τέχνη και Παιδί» με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πιο συγκεκριμένα την δομή φιλοξενίας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας που φιλοξενεί παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ηλικίας μέχρι 17 ετών.

Με το μήνυμα «Μέσα από την τέχνη γεννιέται η ελπίδα, το χρώμα, και η ευαισθησία» εικαστικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη δράση αφιλοκερδώς, προσφέροντας απλόχερα τα έργα τους. Με τον τρόπο αυτό, η εικαστική τέχνη έγινε αρωγός της προσπάθειάς του ENA MEDIA GROUP ώστε  να στηρίξει ενεργά τις δράσεις του Οργανισμού

Από την συγκεκριμένη προσπάθεια, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν έναν από τους πίνακες στους λογαριασμούς του “Χαμόγελου του Παιδιού” ενώ κατόπιν συνεργασίας με τους ζωγράφους οι υπολοίποι πίνακες παραδόθηκαν από τον Λευτέρη Κουκουτίνη Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ENAMEDIA GROYP στο σπίτι του χαμόγελου στην Ηρακλείτσα Καβάλας.

Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2009 και αρχικά λειτούργησε ως εξοχική κατοικία για τα παιδιά που διαμένουν στον Οργανισμό. Από το 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση «Σπίτια φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο ΙΙ».

Σκοπός η παροχή ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων ανήλικων και τη σταδιακή προετοιμασία για την αυτονόμησή τους όπου φιλοξενούνται παιδιά σε κίνδυνο: ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και παιδιά – θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που ζουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν απομακρυνθεί ή χωριστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με απόφαση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

 

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: