Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «Λίστα Πέτσα» ενισχύει ΜΜΕ που ξεπλένουν τη Χρυσή Αυγή και αναπαράγουν θεωρίες συνωμοσίας»

35 και πλέον εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν από τον δημόσιο κορβανά στα ΜΜΕ με εντολή του Υφυπουργού κ. Πέτσα αδιακρίτως και με πρόσχημα την ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία του Covid-19. Την ώρα που η κοινωνία στενάζει, δομές υγείας, εργαζόμενοι, επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη, η Κυβέρνηση δαπανά δημόσιο χρήμα σε ΜΜΕ, χωρίς έλεγχο, χωρίς διαφάνεια και χωρίς κριτήρια.

Αποτέλεσμα αυτού να ενισχύονται ΜΜΕ που προβάλλουν καθημερινά συνομωσίες για την ανυπαρξία του ιού ή ρατσιστικό λόγο με επιθέσεις σε πολίτες και δολοφονία χαρακτήρων.
Έτσι, το προηγούμενο διάστημα, στη «Λίστα Πέτσα» εντάχθηκαν ΜΜΕ ανύπαρκτα, χωρίς περιεχόμενο ή λειτουργία, χωρίς αναγνώστες, ΜΜΕ που διασπείρουν καθημερινά fake news, που προτρέπουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες, που εν γένει δεν τηρούν καμία αρχή δεοντολογίας ή αξιοπιστίας.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η «Λίστα Πέτσα» ενίσχυσε με 7.000 ευρώ τηλεοπτικό κανάλι που ξεπλένει ακόμα και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, οι δημοσιογράφοι του οποίου φτάνουν μάλιστα στο σημείο να καθυβρίζουν τη Μάγδα Φύσσα. Η ενίσχυση τέτοιου είδους ΜΜΕ αποτελεί προσβολή στο δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

Τελικά, η «Λίστα Πέτσα» συνέβαλε στην ενημέρωση των πολιτών για την πανδημία ή είχε αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά της κυβερνητικής στήριξης και ασυλίας από τα πληρωμένα ΜΜΕ, αδιαφορώντας έτσι για το τι είδους ΜΜΕ θα χρηματοδοτηθούν;

Επιμένουμε να ζητούμε από την Κυβέρνηση τα κριτήρια με τα οποία μοιράζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού μέσα από τις «Λίστες Πέτσα». Ζητούμε τον απολογισμό για την αποτελεσματικότητα της «καμπάνιας». Ζητούμε το Εθνικό Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να επιτελέσει τον ρόλο του για φαινόμενα αναπαραγωγής ρατσιστικού, φασιστικού λόγου και ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Ζητούμε να τηρηθεί επιτέλους η δεοντολογία, η ισοτιμία, η αμερόληπτη ενημέρωση.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τα νοσηρά φαινόμενα αναπαραγωγής fake news και ρατσιστικού λόγου.

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σύσκεψη την Δευτέρα παρουσία Υπουργών για τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Παγγαίου

Όπως ανάρτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου στα social media :

Αύριο , Δευτέρα 4-7-2022 και ώρα 8.30 π.μ.θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Παγγαίου ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Παγγαίου. Στη σύσκεψη θα μετέχουν πέραν των τοπικών παραγόντων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές κ Christos Triantopoulos, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος Θεοφ. Ανδρέας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χ. Καλογήρου, ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Παπαγεωργίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δροσερές και χαλαρωτικές στιγμές για Καβαλιώτες και τουρίστες στο Παραλιακό Μέτωπο της Καβάλας

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται αρκετοί Βαλκάνιοι τουρίστες το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Καβάλας.

Μάλιστα αρκετοί ήταν και οι Καβαλιώτες που χαλάρωσαν στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία | Το Κίεβο ζητά από την Τουρκία να σταματήσει ένα ρωσικό πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Η Ουκρανία ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, το οποίο μεταφέρει σιτηρά που παρέλαβε από το κατεχόμενο από τους Ρώσους λιμάνι του Μπερντιάνσκ, σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Ο αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από τις υπηρεσίες εμπορικής ναυτιλίας της χώρας, ανέφερε ότι το Zhibek Zholy φόρτωσε περίπου 4.500 τόνους σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, μια πόλη που ανήκει στην Ουκρανία.

Σε επιστολή της που φέρει ημερομηνία την 30ή Ιουνίου και απευθύνεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας υποστηρίζει εξάλλου ότι το Zhibek Zholy εμπλέκεται σε «παράνομη εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών» από το Μπερντιάνσκ και κατευθύνεται στο Καρασού της Τουρκίας.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι το φορτίο φτάνει τους 7.000 τόνους φορτίου, ποσότητα μεγαλύτερη από εκείνην που ανέφερε ο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα με το οποίο του ζητήθηκε να σχολιάσει την άφιξη του Zhibek Zholy στη χώρα.

Η εταιρεία KTZ Express που εδρεύει στο Καζακστάν επιβεβαίωσε στο Reuters ότι το Zhibek Zholy της ανήκει αλλά ότι ναυλώθηκε από τη ρωσική εταιρεία Green Line, η οποία δεν υπόκειται σε κυρώσεις. Η KTZ Express πρόσθεσε ότι διαβουλεύεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συμμορφωθεί με όλες τις κυρώσεις και τους τυχόν περιορισμούς.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του διαψεύδει ότι οι Ρώσοι κλέβουν ουκρανικά σιτηρά.
Πηγή: kathimerini.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: