Connect with us

ΧΡΗΣΙΜΑ

Η κίνηση για να μη μυρίζουν τα ρούχα όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο

Δείτε ποια είναι η αιτία

Σίγουρα θα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να βγάζετε τα ρούχα από το πλυντήριο και αντί να μυρίζουν φρεσκάδα και καθαριότητα, να έχουν μια άσχημη μυρωδιά.

Ακόμη κι αν έχετε βάλει μυρωδάτικο απορρυπαντικό και μαλακτικό, αυτό μπορεί να συμβεί και να μην ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το συρτάρι για το απορρυπαντικό και τα υπολείμματα του μαλακτικού είναι συνήθως η αιτία της δυσοσμίας του πλυντηρίου σας. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίζετε καλά τακτικά και να το απολυμαίνετε.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Αφαιρέστε όλο το συρτάρι και με τις δύο θήκες. Στη συνέχεια γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μισό λίτρο ξίδι (το πιο φτηνό, δεν έχει καμία σημασία). Στη συνέχεια βυθίστε το συρτάρι μέσα στη λεκάνη και αφήστε το να μουλιάσει. Έπειτα χρησιμοποιήστε ένα μικρό βουρτσάκι για να φτάσετε στα πιο δύσκολα σημεία, στα οποία δεν είναι εύκολο να φτάσετε με τα δάχτυλα και ένα πανί ή σφουγγάρι.

Τα πολύ δύσκολα σημεία, μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια μπατονέτα. Σκουπίστε με ένα χαρτί και αφήστε να στεγνώσει καλά η υγρασία προτού το ξαναβάλετε στη θέση του.

Από το επόμενο κιόλας πλύσιμο θα δείτε διαφορά στη μυρωδιά των ρούχων σας.

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς επιβλαβή καθαριστικά φούρνου

Με δύο φυσικές πρώτες ύλες που έχετε ήδη στο σπίτι

Τα καθαριστικά φούρνου όχι μόνο μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβή για την υγεία σας -μεταξύ άλλων μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, κρίσεις άσθματος και ναυτία- αλλά μπορούν, επίσης, να καταστρέψουν τον φούρνο σας εάν δεν είστε προσεκτικοί κατά την χρήση τους.

Λόγω των διαβρωτικών τους ιδιοτήτων, εξηγεί το housedigest.com, τα καθαριστικά φούρνου μπορούν να αφαιρέσουν το χρώμα και να καταστρέψουν το μέταλλο, να χαλάσουν τη μόνωση από καουτσούκ, να παραμορφώσουν το γυαλί και να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση που επιτρέπει στον φούρνο να εκτελέσει έναν κύκλο αυτοκαθαρισμού.

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας χωρίς επιβλαβή καθαριστικά φούρνου

Εάν ανησυχείτε για τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση καθαριστικών φούρνου, αξίζει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι καθαρισμού του φούρνου σας που δεν θα προκαλέσουν καμία βλάβη.

Το Kitchn αναδεικνύει, μάλιστα, τη μαγειρική σόδα και το ξύδι ως ένα δημοφιλές δίδυμο καθαρισμού για αυτόν το σκοπό. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια πάστα από 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να το τρίψετε κατά μήκος των εσωτερικών επιφανειών του φούρνου σας. Αποφεύγοντας την επαφή με τα θερμαντικά σώματα. Μετά από 12 ώρες, ρίξτε λίγο ξύδι στο εσωτερικό του φούρνου για να αντιδράσει με τη μαγειρική σόδα και να δημιουργήσετε έναν αφρό. Τέλος, σκουπίστε τα υπολείμματα με ένα βρεγμένο πανί.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη δύο μείγματα για τον καθαρισμό του φούρνου σας που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι, σύμφωνα με το Treehouse. Και τα δύο ενσωματώνουν μαγειρική σόδα λόγω των λειαντικών της ιδιοτήτων. Για να φτιάξετε το πρώτο. Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με νερό, άλλο ένα τέταρτο με μαγειρική σόδα και στύψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας σαπούνι πιάτων.

Για το δεύτερο, συνδυάστε μαγειρική σόδα και ζεστό νερό σε αναλογία 1:1 και προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Και οι δύο αυτές μέθοδοι απαιτούν να απλώσετε το μείγμα γύρω από το φούρνο σας και να το αφήσετε για αρκετά λεπτά έως και 12 ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να το σκουπίσετε με νερό και ένα πανί ή σφουγγάρι.

Continue Reading

MEDIA

Πώς να καταλάβετε αν έχουν χακάρει το κινητό σας

Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σε έξυπνες φορητές συσκευές ικανές να εκτελούν εργασίες που προηγουμένως εκτελούνταν σε φορητούς υπολογιστές και PC. Τα χρησιμοποιούμε για να φωτογραφίσουμε, να στείλουμε και να λάβουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να επικοινωνήσουμε στα social media, να κάνουμε ηλεκτρονικές πληρωμές… και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Όμως, όλος αυτός ο πλούτος δεδομένων προσελκύει απατεώνες που θέλουν να αποκτήσουν τα δεδομένα σας για… τους δικούς τους λόγους – από το να πουλήσουν τα δεδομένα σας στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) μέχρι και να κλέψουν τα στοιχεία της ταυτότητάς σας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι ακόμη και η αξιόπιστη κινητή συσκευή σας μπορεί να παραβιαστεί από κακόβουλο λογισμικό. Με το Android να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ESET ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα

Πώς μπορεί να παραβιαστεί το τηλέφωνό σας

Με αρκετούς τρόπους, στην πραγματικότητα. Μια από τις πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούνται οι κυβερνοεγκληματίες για να παραβιάσουν τη συσκευή ενός θύματος είναι μέσω email ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και κακόβουλα μηνύματα emails (malspam) που περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία. Μόλις το θύμα κάνει κλικ στο συνημμένο ή στο σύνδεσμο (ο οποίος στη συνέχεια κατεβάζει το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του), το κακόβουλο λογισμικό επιτρέπει στους χάκερ να πραγματοποιήσουν τις εγκληματικές πράξεις τους.

Μια άλλη στρατηγική που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες είναι η αντιγραφή ιστοσελίδων δημοφιλών εταιρειών ή οργανισμών – αυτές οι ιστοσελίδες αντίγραφα είναι γεμάτες με κακόβουλους συνδέσμους που, μόλις κάνετε κλικ, κατεβάζουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο για τους κυβερνοεγκληματίες να αναπτύσσουν ψεύτικες εφαρμογές που μεταμφιέζονται σε πραγματικές εφαρμογές fitness tracking, ή εφαρμογές κρυπτονομισμάτων, και οδηγούν τα ανυποψίαστα θύματα στη λήψη keyloggers, ransomware ή spyware. Αυτές οι εφαρμογές διαδίδονται συνήθως μέσω ανεπίσημων καταστημάτων εφαρμογών.

Πώς να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που αποκαλύπτουν ότι το smartphone σας μπορεί να έχει παραβιαστεί: «Τα πιο συνηθισμένα σημάδια παραβίασης μιας συσκευής είναι ότι η μπαταρία αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, φαίνεται να καταναλώνετε πιο πολλά δεδομένα παρόλο που οι συνήθειες περιήγησής σας στο internet δεν έχουν αλλάξει, η λειτουργία GPS ή η χρήση δεδομένων (είτε το Wi-Fi είτε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας) φαίνεται να ενεργοποιείται ή να απενεργοποιείται από μόνη της, και τυχαία αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα ή άγνωστες εφαρμογές εγκαθίστανται χωρίς να το επιτρέψετε», λέει ο ερευνητής κακόβουλου λογισμικού της ESET, Lukas Stefanko.

Ένα άλλο σημάδι είναι ότι εφαρμογές που προηγουμένως λειτουργούσαν μια χαρά αρχίζουν να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά, όπως ξαφνική εκκίνηση, κλείσιμο ή διακοπή λειτουργίας και εμφάνιση απροσδόκητων σφαλμάτων. Ωστόσο, λέει ο Stefanko, αυτό δεν περιορίζεται μόνο στις εφαρμογές – μπορεί να παρατηρήσετε ότι και το smartphone σας και το σύστημά του αρχίζουν να συμπεριφέρονται περίεργα.

Άλλα σημάδια παραβίασης της συσκευής σας είναι ότι λαμβάνετε περίεργες κλήσεις ή περίεργα μηνύματα ή ότι το ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου περιλαμβάνει περίεργες και άγνωστες καταχωρήσεις λόγω ορισμένων τύπων κακόβουλου λογισμικού που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις ή να στείλουν μηνύματα σε διεθνείς αριθμούς υψηλής χρέωσης.
Και ας μην ξεχνάμε ένα από τα πιο προφανή σημάδια: αν το Android τηλέφωνο σας έχει πληγεί από ransomware, απλά η συσκευή σας θα κλειδωθεί και δε θα μπορείτε να την ανοίξετε.

Κρατήστε το κακόβουλο λογισμικό μακριά από το τηλέφωνό σας

Όσον αφορά τον περιορισμό των πιθανοτήτων να προσβληθεί η συσκευή σας από κακόβουλο λογισμικό, δεν υπάρχουν μαγικές ή εύκολες λύσεις. Ωστόσο, ακολουθώντας έναν συνδυασμό προληπτικών βημάτων θα καταφέρετε να είστε ασφαλείς από απειλές:

  • Αναβαθμίστε τόσο το λειτουργικό σας σύστημα όσο και τις εφαρμογές σας μόλις είναι διαθέσιμες οι τελευταίες ενημερώσεις,
  • Κατεβάστε και αποθηκεύστε αντίγραφο των δεδομένων σας για την περίπτωση που η συσκευή σας παραβιαστεί,
  • Χρησιμοποιήστε μια αξιόπιστη λύση ασφαλείας για κινητά με αποδεδειγμένο ιστορικό για την προστασία σας από τις περισσότερες απειλές,
  • Προτιμήστε το επίσημο κατάστημα όταν κατεβάζετε εφαρμογές και φροντίστε πάντα να ελέγχετε τις κριτικές τόσο της εφαρμογής όσο και του προγραμματιστή της, και τέλος,
  • Ενημερωθείτε για το ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες για να παραβιάσουν και να θέσουν σε κίνδυνο συσκευές.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν κάνεις αυτό το χόμπι, κρατάς τον εγκέφαλό σου νέο

Ευχάριστο και γεμάτο ενέργεια

Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολα απομνημονεύουμε κάποια γεγονότα ή όσα θέλουμε να κάνουμε.

Σίγουρα το διάβασμα, τα σταυρόλεξα και άλλες δραστηριότητες που κάνουμε τα χέρια ακονίζουν τον μυαλό και κρατούν σε εγρήγορση τον εγκέφαλο. Είναι χρήσιμες ώστε να καθυστερεί η διαδικασία της γήρανσης και να παραμένει προστατευμένος ο εγκέφαλος, πάντα στον βαθμό του δυνατού, από εκφυλιστικές παθήσεις όπως το Αλτσχάιμερ.

Υπάρχει, ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ένας ακόμη τρόπος να κρατήσετε νέο τον εγκέφαλό σας και μάλιστα είναι πολύ διασκεδαστικός. Πιο χόμπυ είναι αυτό; Ο λόγος για τον χορό ο οποίος είναι το χόμπι που συνδέεται με μικρότερο ρυθμό γήρανσης της λευκής ουσίας του εγκεφάλου, του τμήματος του κεντρικού νευρικού συστήματος που εμπλέκεται στη διαδικασία της μάθησης και στην επικοινωνία των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Aga Burzynska, η λευκή ουσία αποδυναμώνεται όσο περνούν τα χρόνια και αυτό οδηγεί σταδιακά σε «κενά» στην επικοινωνία των επιμέρους περιοχών του εγκεφάλου. Αυτή η προοδευτική εκφυλιστική διαδικασία οδηγεί σε μειούμενη αδυναμία αποτελεσματικής και αποδοτικής εκτέλεσης καθημερινών δραστηριοτήτων και εργασιών.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: