Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Η ΔΕΥΑΚ προάγει τη λύση των φυσικών συστημάτων διαχείρισης λυμάτων για τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Καβάλας

Στην πόλη Tulcea της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου η 2η τακτική συνάντηση του έργου “Δίκτυο Χωρών της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας για την προώθηση ολοκληρωμένων φυσικών συστημάτων διαχείρισης λυμάτων – Wastenet», όπου η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.) είναι ο επικεφαλής εταίρος. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συγκεκριμενοποίηση των δραστηριοτήτων του έργου που εστιάζονται στην ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων και στην κατάρτιση τεχνικών για την κατασκευή τεχνητών υγροτόπων.

“Αξιοποιούμε την πλούσια έρευνα στον τομέα των φυσικών συστημάτων διαχείρισης λυμάτων του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΤΜΠ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) με τη συνεργασία του συμπολίτη μας, καθηγητή Γιώργου Συλαίου» εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης και συνέχισε, “για να δημιουργήσουμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, χαμηλού κόστους κατασκευής και συντήρησης για τις ορεινές κοινότητες του Δήμου Καβάλας. Στόχος μας είναι κατασκευάσουμε τον πρώτο τεχνητό υγρότοπο στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ώστε να καλυφθεί ένα πραγματικό κενό. Να μετατρέψουμε δηλαδή ένα χρόνιο πρόβλημα των ορεινών κοινοτήτων μας σε πλεονέκτημα». Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσοχαταρίδης, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα μέσω του έργου Wastenet θα πραγματοποιηθεί μία ενημερωτική ημερίδα στην Παλιά Καβάλα, προκειμένου η ΔΕΥΑΚ, σε συνεργασία με το ΤΜΠ/ΔΠΘ, να παρουσιάσει στους κατοίκους της περιοχής όλες τις παραμέτρους του εγχειρήματος.

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στην πορεία υλοποίησης του έργου επεσήμανε ότι “με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβάλλουμε την τεχνογνωσία που διαθέτει ο τόπος μας, τη δυνατότητα να παράγει καινοτομία και να δίνει αξία, προάγοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ευξείνου Πόντου. Με τον τρόπο αυτό η πόλη μας κερδίζει αναγνωρισιμότητα και παράλληλα αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή διευρωπαϊκών συνεργασιών που ωφελούν όλους μας».

Τι είναι το WASTEnet

Το έργο WASTEnet έχει διετή διάρκεια, από 01/07/2013 έως 30/06/2015, με εγκεκριμένο συνολικό προϋπολογισμό 633.302,33 €, συγχρηματοδοτούμενο κατά 90% από το πρόγραμμα “Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας και κατά 10% από Εθνικούς πόρους.

Στόχος του Έργου είναι η διάδοση της τεχνολογίας των τεχνητών υγροτόπων ως φιλική προς το περιβάλλον, χαμηλού κόστους και καινοτόμα μέθοδο επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, με έμφαση στην εφαρμογή της στις αγροτικές κοινότητες.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η ΔΕΥΑΚ ενώ συμμετέχουν το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Αρμενίας, το Κρατικό Πανεπιστήμιο Ηλία της Γεωργίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Διαχείρισης του Δέλτα του Δούναβη της Ρουμανίας, η Περιφέρεια της Οδησσού (Ουκρανία), η μη-κυβερνητική οργάνωση ECO-TIRAS της Μολδαβίας, από τη Τουρκία το Πανεπιστήμιο της Γιάλοβα και η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Μητροπολιτικού Δήμου του Kocaeli (περιοχή Νικομήδειας).

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-5-2023 έως και 6- 6-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν έξι ξεχωριστές δικογραφίες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών συνολικά 26,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημεδαποί σε οικισμό της Ξάνθης, δύο ημεδαποί στην Καβάλα και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Δράμας. Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι selfies στο πλοίο προς το νησί

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες

Περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φτάνοντας στην Καβάλα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής όπου ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του συνεταιρισμού που φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου μίλησε με ντόπιους, καταστηματάρχες και επισκέπτες.

Αυτή την ώρα είναι εν πλω προς την Θάσο όπου σε λίγο θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφέ του νησιού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι selfies.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τελικοί Αγώνες του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κάνει γνωστό ότι οι Τελικοί Αγώνες του 34 ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
-18:00 Μικρός Τελικός Κοριτσιών: 24 ο Δημ. Σχολείο – 11 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Μικρός Τελικός Αγοριών: 9 ο Δημ. Σχολείο – 5 ο Δημ. Σχολείο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
-18:00 Μεγάλος Τελικός Κοριτσιών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Παιχνίδι Μπάσκετ από το Ειδικό Σχολείο Καβάλας
-20:00 Μεγάλος Τελικός Αγοριών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο

Μετά το τέλος του Μεγάλου Τελικού Αγοριών θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: