Quantcast
Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η γυναικοκτονία είναι μάστιγα πλέον | Πρέπει να θεσπιστεί νόμος σήμερα!

*Γράφει η Αθηνά Παναγιωτίδου

Είναι η εποχή τέτοια….μια ελαφριά χαλαρή διάθεση έχουμε όλοι  να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας, μέσα από τις διακοπές του Αυγούστου, όπου μπορεί ο κάθε ένας μας να χαλαρώσει! Έλα όμως που δίπλα μας εξελίσσεται σε μάστιγα πλέον ένα φαινόμενο απίστευτης σκληρότητας! Όταν η μικρή μου κόρη θέλησε να με βάψει για να καταλάβει πως μπορεί να φαίνεται μια κακοποιημένη γυναίκα ,εγώ την άφησα να το κάνει… Και το έπραξε με τα πιο μελανά χρώματα.. Κι εγώ την άφησα γιατί πρέπει να γνωρίζει κι ας είναι μικρή! Πρέπει να γνωρίζει πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αγγίξει με αυτόν τον χυδαίο τρόπο!! Γιατί κάπως έτσι ξεκινάει μια κακοποίηση γυναίκας, μέσα από την σιωπή και την οδύνη ενός ανθρώπου που ενώ πιστεύει πως αγαπήθηκε πολύ, εντούτοις τελικά μέσα από την αγάπη βιώνει όλο το μίσος του κακού κόσμου που γεννήθηκε.

Η  λέξη Γυναικοκτονία δεν υπήρχε στο λεξικό του υπολογιστή μου. Όταν την έγραψα στην οθόνη μου την κοκκίνισε όχι από ντροπή αλλά από άγνοια, κοκκίνισε ως ανύπαρκτη. Με τις απαραίτητες ενέργειες έγινε η προσθήκη στο λεξικό του υπολογιστή μου και τώρα πια δεν κοκκινίζει… Κοκκινίζω όμως μόνο εγώ που δεν είχα φροντίσει να υπάρχει στο «λεξικό» μου κάτι που έχει εξαπλωθεί τόσο πολύ στη ζωή και την κοινωνία μας, μια λέξη που κλείνει μέσα της σιωπές χρονών, κοινωνικά στερεότυπα, φόβο και μυρωδιά πόνου και περιφρόνησης! Κοκκινίζω από ντροπή  κάθε φορά που ακούω για μια ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ. Ναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ είναι, γιατί η γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σωματικά από την φύση της μέχρι ένα σημείο,  γιατί αυτά που βιώνει δεν τα βγάζει πάρα έξω για να μην στιγματιστούν τα παιδιά της και η οικογένεια της,γιατί ενώ το λέει το καταγγέλλει κανείς τις περισσότερες φορές δεν την πιστεύει δεν την προστατεύει….γιατί δεν υπάρχουν νόμοι να τις προστατέψουν.. Γιατί τους αφήνουν… αυτούς τους γυναικοκτόνους μετά από κάποια σύσταση να γυρίσουν ανενόχλητη και να τις σαπίσουν στο ξύλο…. και όχι μόνο!! Γιατί το να χτυπήσεις, το να βιάσεις την γυναίκα σου, το να την κάνεις έρμαιο και κουρέλι ψυχικό και τέλος να την σκοτώσεις είναι δικαίωμα…σιωπηρό και απάνθρωπο!! Γιατί το πληκτρολόγιο του υπολογιστή κοκκινίζει την λέξη ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ως ανύπαρκτη!! Οι γυναίκες που έφυγαν όμως δεν είναι ανύπαρκτες. Κάποια μάνα τις γέννησε,τις μεγάλωσε κι έκαναν όνειρα για την ζωή τους και για κάποιον που θα τις αγαπήσει δίχως αύριο!!!

ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΑΜΕΣΩΣ!!!

Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι Παιδαγωγός, συγγραφέας, πολιτικός.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Αγία Βαρβάρα θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τον “Πολύ” Παπάγο

Με το «καλημέρα» η νεοφώτιστη Καβαλιώτικη ομάδα της ιστορικής συνοικίας της Αγίας Βαρβάρας (Βοήθεια μας) κάνει μακροβούτι στα βαθιά!!

Αντιμετωπίζει την ομάδα του ιστορικού Παπάγου Αθηνών στα πλαίσια του Κυπέλλου μπάσκετ περιόδου 2023-2024. Η Ομάδα του Νίκου Φιλόγλου, του Χρήστου Μυτικόπουλου και όλων των ικανών συμβούλων και τεχνικών της λαοφιλούς ομάδος όχι μόνο ανέβηκε με το σπαθί της στην Γ’ Εθνική αλλά προχώρησε και στο Κύπελλο! Αυτό έγινε γιατί θριάμβευσε μέσα στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, μίας συνοικίας που φημίζεται για το θερμό κλίμα που δημιουργούν οι οπαδοί της που καμιά φορά ξεπερνά και τα όρια. Και τώρα η ομάδα μπάσκετ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ όπως είναι το πλήρες όνομα αντιμετωπίζει τον ΠΑΠΑΓΟ ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας δηλαδή 2 κατηγορίες επάνω από την τοπική!!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω μία υπενθύμιση που ίσως μερικοί από τους αγαπημένους μου, αδελφικούς φίλους, φιλάθλους και μη δεν την θυμούνται η την ξέχασαν. Από τότε που πάτησα το πόδι μου γενικώς στα γήπεδα (6 ετών) δεν με ενδιαφέρει το κύπελλο ούτε τα φιλικά παιχνίδια!! Γνώμη μου και δεν υποχρεώνω κανέναν να την σεβαστεί. Η Αιτιολογία είναι ότι εμένα με ενδιαφέρει η προετοιμασία και η προθέρμανση που θα κάνουν οι αθλητές παντός αθλήματος σε αγώνες μόνο πρωταθλήματος. Η πείρα μου με βοηθά να βγάλω συμπεράσματα σχετικά γρήγορα.

Για αυτό πηγαίνω μιάμιση-δύο ώρες στα γήπεδα! Πριν την έναρξη. Θα απαντήσετε εσείς και έχετε δίκαιο: «Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα». Να περάσουμε τώρα στο παιχνίδι στο οποίο βέβαια αυτή την φορά δεν θα είμαι γιατί υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα υγείας της συζύγου μου που βρίσκεται μεν στην ανάρρωση αλλά δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί προσωρινά μόνη της. Λοιπόν στο παιχνίδι αυτό φαβορί τυπικά είναι η Αθηναϊκή ομάδα. Η αξία της και η εμπειρία της δεν αμφισβητείτε. Όμως σε ένα παιχνίδι κυπέλλου πολλές φορές συμβαίνουν εκπλήξεις που δεν τις περίμενε κανείς! Σε αυτό το παιχνίδι όπως το ξανατονίζω δεν γνωρίζω τίποτε για φέτος και για τις δύο ομάδες ούτε καν τους διαιτητές (αυτό βέβαια είναι σπάνιο για μένα). Τον μόνο που γνωρίζω είναι ο κομισσάριος του παιχνιδιού κ. Ιορδάνης Μπρίγκος που είναι αδελφικός φίλος και συνάδελφος στο ένα από τα τρία πτυχία μου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Ιορδάνης είναι ο καλύτερος κομισσάριος στην Ελλάδα! Υπερβολές; Καθόλου μα καθόλου.

Διαιτητές είναι οι κ.κ Σελεβός, Κωνσταντινέλης, Αθανασιάδης και οι τρεις από Θεσσαλονίκη. Δεν τους είδα ποτέ στα παιχνίδια στην Καβάλα δεν τους ξέρω δεν μπορώ να έχω γνώμη. Γενικά όμως δεν έχω καλές αναμνήσεις από τους Σαλονικιούς. Το παιχνίδι θα αρχίσει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα και πραγματοποιείται στο ΔΑΚ των Ποταμουδίων. Υποχρέωση όλων των Καβαλιωτών (όσο έμεινα βεβαίως) να γεμίσουν τις κερκίδες και να εμψυχώσουν την ομάδα και τους φιλότιμους παίκτες.

Η Αγία Βαρβάρα την επέτειο των τριαντάρηδων 30 Σεπτεμβρίου μπορεί να κάνει το ΘΑΥΜΑ της.

VERITE’ 55 ANEE’

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

“Αγαπητέ Γονέα…” -Κείμενο του Σπύρου Κατσικαρώνη για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος, που βλέπεις στο σχολείο, δεν ήταν τόσο απλό να βρεθεί δίπλα στο παιδί σου. Πιθανότατα άφησε το σπίτι του και ήρθε σε μια άλλη πόλη. Ίσως, άφησε την οικογένειά του, ίσως άφησε τα παιδιά του, ίσως άφησε τη γυναίκα του. Αυτό το νεαρό παλικάρι ή η νεαρή κοπέλα, τον οποίο βλέπεις για πρώτη φορά, ταξίδεψε μόλις πρόσφατα στον νομό σου, καθώς έμαθε 1 Σεπτεμβρίου την περιοχή, όπου θα διδάσκει. Μόλις πριν λίγες μέρες, 6 Σεπτεμβρίου, έμαθε ότι πρέπει να έρθει στο σχολείο του παιδιού σου. Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών, ίσως να μην τα έχει καταφέρει ακόμα. Αλλά και πάλι, δεν θα προλάβει να βγάλει τα πράγματά του από τις κούτες και τα ρούχα του από τις βαλίτσες.

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος τελείωσε πρόσφατα τη σχολή του, ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρώτο ή και το δεύτερο μεταπτυχιακό του, ξέρει δύο γλώσσες και έχει εκπαιδευτεί σε πολλά θέματα. Όμως, αυτός ο καινούριος δάσκαλος, παρόλες τις σπουδές του, αμείβεται με λίγο λιγότερα από 1000 ευρώ, όπως και εσύ. Ωστόσο, δεν είναι αυτό που τον ενοχλεί. Είναι ο συντοπίτης σου, ο οποίος τον βλέπει ως ευκαιρία. Διότι, του ζητάει ένα πανάκριβο ενοίκιο για ένα σπίτι από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τα τέλη Ιουνίου. Του ζητάει να μείνει χωρίς συμβόλαιο, του ζητάει να ζήσει με το ρίσκο μήπως τον βγάλει έξω, παρόλο που απαιτεί και τουλάχιστον δύο νοίκια ως εγγύηση.

Αγαπητέ γονέα,

Ο καινούριος δάσκαλος καταλαβαίνει ότι όλοι τα βγάζουν δύσκολα πέρα στη χώρα μας. Δείχνει κατανόηση και προσπαθεί για το καλύτερο για τα παιδιά σου και την περιοχή σου. Αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και τις δυσκολίες, τα νεύρα και τις λιγοστές αντοχές που θα του διηγηθείς. Αισθάνεται πόσο δύσκολα περνάς και εσύ ο ίδιος. Όμως, πιστεύει ότι κάνεις το καλύτερο για τα παιδιά σου. Καταλαβαίνει ότι ίσως υπάρχουν και συνάδελφοι που δεν έχουν αποδώσει, όπως θα ήθελες. Προβληματίζεται που κάνει λάθη και ο ίδιος και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου. Για αυτό αγαπητέ γονέα, ο καινούργιος δάσκαλος που βλέπεις με το χαμόγελο στο στόμα, θα σου ζητήσει ένα μόνο πράγμα: κατανόηση. Κατανόηση ότι είναι άνθρωπος και λυγίζει από το άγχος της στέγασης, του ενοικίου, της ξαφνικής αλλαγής, της ζωής κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό τόπο χωρίς φίλους και σχέσεις. Για αυτό αγαπητέ γονέα, ο καινούριος δάσκαλος θα κρύψει όλα αυτά τα προβλήματα πίσω από το χαμόγελό του και με πλοίο την αισιοδοξία, θα επιδιώξει να διαμορφώσει χαρούμενους και ευτυχισμένους ανθρώπους.

Αγαπητέ γονέα,

να αγαπήσεις τον αναπληρωτή δάσκαλο που αγαπάει τα παιδιά σου.

Καλή σχολική χρονιά!

Σπύρος Κατσικαρώνης- Εκπαιδευτικός

Υποψήφιος Διδάκτορας Θεολογίας ΑΠΘ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Σύγχρονο Δήμο

Continue Reading

ΑΠΟΨΕΙΣ

Περιφέρεια ΑΜ-Θ | “Μετωπική” Μέτιου-Τοψίδη και οι υποψηφιότητες σε αναμονή

Γράφει ο Απόστολος Ατζεμιδάκης

Η Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες ημέρες και μπορεί να οδεύουμε προς τα “μπάνια του λαού” όμως κάτι μου λέει ότι οι υποψήφιοι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες. Ειδικά οι επικεφαλείς των παρατάξεων που βρίσκονται σε ένα συνεχόμενο τρέξιμο (επιτρέψτε μου την έκφραση) για να κλείσουν ψηφοδέλτια!

Τα δύο σίγουρα ονόματα πάντως από πλευράς διεκδίκησης της Περιφέρειας είναι αυτά του Χρήστου Μέτιου και του Χριστόδουλου Τοψίδη, και οι δύο προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία, όμως μόνο ο ένας διαθέτει το “χρίσμα” του Προέδρου (και δηλαδή όλου του κόμματος).

Από εκεί και πέρα σίγουρη είναι και η υποψηφιότητα του Διονύση Κλάδη με την Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη που στηρίζεται διαχρονικά από το Κ.Κ.Ε και μάλιστα ήδη έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις υποψηφίων σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες.

Ερχόμαστε όμως τώρα στα μεγάλα “μυστήρια” και αυτής της εκλογικής περιόδου για την Αυτοδιοίκηση Β΄Βαθμού στην ΑΜ-Θ. Μιλώ φυσικά για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες πέρα των τριών που ήδη έχουμε σχολιάσει.

Ερχόμαστε δηλαδή στο ποια πρόσωπα αναμένεται να στηριχθούν από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρόσωπα τα οποία σύμφωνα με ρεπορτάζ μου δεν είναι και τόσο εύκολα να βρεθούν (είτε επειδή δεν θέλουν είτε επειδή υποστηρίζουν ήδη κάποιον από τους υποψηφίους!)

Μάλιστα πριν τις εθνικές εκλογές “έπαιζε” αρκετά και το σενάριο κοινής καθόδου αυτών των κομμάτων με αρκετές “φωνές” και από τα δύο κόμματα να συμφωνούσαν στην υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος τελικά για δικούς του λόγους “πήδηξε από το καράβι” και δεν έθεσε ποτέ τον εαυτόν του διαθέσιμο για κάποια υποψηφιότητα.

Έτσι και μετά το αποτέλεσμα της κάλπης τόσο του Μαϊου όσο δε και του Ιουνίου ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τουλάχιστον περιφερειακά αποφασίζουν να “χωρίσουν τα τσανάκια τους” και να βρουν κατά μόνας κάποιες λύσεις. Φτάσαμε βέβαια τέλη Ιουλίου και αυτές οι λύσεις ακόμα συζητούνται, όσο οι υπόλοιποι υποψήφιοι προχωρούν ήδη σε ανακοινώσεις υποψηφίων όπως προείπαμε…

Ας δούμε λίγο αυτές τις λύσεις πιο αναλυτικά :

ΣΥΡΙΖΑ : Μεγάλη συζήτηση γύρω από τα ονόματα της Τάνιας Ελευθεριάδου (Καβάλα) και του Μενέλαου Μαλτέζου (Έβρος), δύο αρκετά δυνατά ονόματα τόσο για το κόμμα όσο για την Περιφέρεια καθώς αποτέλεσαν και πρώην βουλευτές.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει το όνομα του Δαμιανού Καγκελίδη (Δράμα) ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής στην Δράμα στις πρόσφατες εκλογές ενώ η πρόταση του Οδυσσέα Βουρβουκέλη (Ξάνθη) δεν δείχνει προς το παρόν να μην προχωράει. Δημοσιεύματα κάνουν παράλληλα λόγο ότι αρκετοί υποψήφιοι έχουν προσχωρήσει και στο ψηφοδέλτιο Τοψίδη…

Ότι και να αποφασίσουν να πράξουν πάντως τα δύο κόμματα πρέπει να το αποφασίσουν και μάλιστα γρήγορα, διότι ο χρόνος περνά και έχει μείνει ένας μήνας (που είναι και ο Αύγουστος) έτσι ώστε να καταθέσουν πλήρως τα ψηφοδέλτια τους, θα προλάβουν άραγε;

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: