Τέλος στα σενάρια για το κόψιμο της χθεσινής εκπομπής «Tik Talk» στον Alpha με θέμα τον κορονοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας, προσπαθεί να δώσει ο Αντώνης Σρόιτερ με μια ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως εξηγεί στο ποστ, «κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι και άλλοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες για πρώτη φορά θα αποδομούσαν όλους τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων και αρνητών του κορονοϊού», καταλήγει ωστόσο ότι «η συγκυρία ήταν ακατάλληλη».

«Καλημέρα σε όλους. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους… Η εκπομπή που δεν προβλήθηκε, έδινε για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε κορυφαίος λοιμωξιολόγους και άλλους κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, να αποδομήσουν έναν προς έναν, με στοιχεία, έρευνες και αριθμούς, όλους τους ισχυρισμούς των συνωμοσιολόγων και αρνητών. Ισχυρισμοί που διαδίδονται μήνες τώρα, χωρίς κανέναν αντίλογο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ακριβώς επειδή δεν αποδομούνται, φουντώνουν και βρίσκουν υποστηρικτές. Είμαι της άποψης, ότι μπροστά σε μια επικίνδυνη άποψη ή θεωρία, στέκεσαι απέναντι, την κοιτάς στα μάτια και τη συντρίβεις με στοιχεία και ντοκουμέντα. Δεν προσποιείσαι ότι δεν υπάρχει  γιατί θα τη βρεις μπροστά σου. Κρίθηκε παρ’ όλα αυτά ότι η συγκυρία ήταν ακατάλληλη».

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή εκπομπή θα είχε καλεσμένους τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νικόλαο Σύψα, τον μουσικό/τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκο και τον παιδίατρο/λοιμωξιολόγο Ιωάννη Καβαλιώτη. Ο Alpha έκοψε την εκπομπή τελευταία στιγμή και στη θέση του προβλήθηκε η ξένη ταινία «Ένοχο μυστικό». 

Δείτε την ανάρτηση του Αντώνη Σρόιτερ αναλυτικά:

πηγη:reader