Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ημερίδα για τα 30 χρόνια του Εθνικού Συστήματος Υγείας – Κοινή διαπίστωση: «Το ΕΣΥ βουλιάζει…»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εγκαινίασε χτες το απόγευμα τις εκδηλώσεις του 2014 με την ενημερωτική εκδήλωση: “30 χρόνια Εθνικού Συστήματος Υγείας» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε σχετικά λίγους συμμετέχοντες, ενώ το κοινό στοιχείο όλων όσων έλαβαν τον λόγο ήταν ότι το ΕΣΥ βρίσκεται πλέον μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης.

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι συνταξιοδοτηθέντες κατά το 2013 Γιατροί:ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΖΑΡΚΑΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΜΑΝΑΦΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΜΙΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΟΥΓΚΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΜΙΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΛΕΥΡΑ ΑΝΝΑ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης, οι συνάδελφοι του που τιμήθηκαν, ήταν γιατροί, οι συνταξιοδότηση των οποίων φέρνει περαιτέρω ελλείψεις η οποία δεν αποκαταστάθηκαν.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κροκίδης είπε ότι αυτή επικεντρώθηκε στα 30 χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από το 1983 οπότε και θεσμοθετήθηκε. “Με τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε, το να κάνουμε σκέψεις και να δούμε πως μπορούμε να τα ξεπεράσουμε, βοηθάει» είπε και πρόσθεσε ότι το σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Μάλιστα, τόνισε ότι θα έλεγε κανείς πως ‘’βουλιάζει” και μαζί μ’ αυτό και όλοι οι εργαζόμενοι. Παράλληλα όμως στάθηκε και στην τεράστια προσφορά του ΕΣΥ όλα αυτά τα χρόνια, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία. Αναφέρθηκε ενδεικτικά στην Καρδιολογική Κλινική στην καβάλα αλλά και στο ότι η καλύτερη Αιματολογική Κλινική των Βαλκανιών βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.»

Όσον αφορά τις υπόλοιπες τοποθετήσεις τους, η πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας Κατερίνα Πετράκη τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξασφάλιζε την ισονομία, ωστόσο πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι, παρά την αναγνώριση από όλους ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό εξαγγέλλονται συνεχώς απολύσεις, ενώ ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χάρης Τριανταφυλλίδης κάλεσε την γενιά των νέων γιατρών να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων.

 

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα Πρόεδρος του Δ.Σ των Κατασκηνώσεων της Νέας Περάμου η Μυρσίνη Χρυσαφούδη

Όπως ανάρτησε η κ.α Χρυσαφούδη :

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η απόφαση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης να με ορίσει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κατασκηνώσεων της Ν. Περάμου.

Τον ευχαριστώ θερμά και δεσμεύομαι να φανώ αντάξια των απαιτήσεων. Αποτελεί μία ιδιαίτερα υπεύθυνη και απαιτητική θέση που αποσκοπεί στην κοινωνικοποίηση, τη ψυχαγωγία και τη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος για τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες κατασκηνωτές, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των προαναφερθέντων είναι η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών, που ο Δήμος μας διαθέτει. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται οι απαραίτητες ενέργειες για την ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών, καθώς και εξοπλισμού. Οι κατασκηνώσεις μας φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους, παρέχοντας τους πλήρες πρόγραμμα ψυχαγωγίας με ειδικούς ψυχαγωγούς (αθλητισμός, μουσική, χειροτεχνία κ.α.). Επιπλέον, διαθέτουμε 2 ναυαγοσώστες και ιατρό για την ασφάλεια και περίθαλψη των κατασκηνωτών.

Επίσης, υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα ΑμεΑ, διαθέτοντας τις απαραίτητες υποδομές για την άρτια φιλοξενία και ψυχαγωγία τους. Αξίζει να αναφερθεί η ύπαρξη ειδικής ράμπας Sea Access, η οποία χρησιμοποιείται από άτομα με περιορισμένη κινητικότητα ΑμεΑ, ώστε να έχουν ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τέλος, οι κατασκηνώσεις μας έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, καθώς οι εκθέσεις των ελέγχων είναι άριστες! Ένα αποτέλεσμα των πολυετών προσπαθειών του Δήμου Παγγαίου, καθώς και του προηγούμενου προέδρου Τάσος Μεταξάς , οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις πανελλαδικά.

Με λίγα λόγια… καλή κατασκηνωτική περίοδο να έχουμε!”

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Διαδικτυακό κάλεσμα για ψήφισμα “διάσωσης” των παλιών Δικαστηρίων και της παλιάς Μεραρχίας Καβάλας

Η πόλη της Καβάλας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση και την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς της, καθώς οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος και μιας εκστρατείας συγκέντρωσης υπογραφών για τη διατήρηση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου και της Παλιάς Μεραρχίας.

Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την ανησυχία πολιτών της πόλης για την κατάσταση των δύο ιστορικών κτιρίων και πιο συγκεκριμένα των Κωστή Σιμιτσή, Γιώργου Τσακίρη και Ανδρέα Καραγιώργη.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο, με την επιβλητική νεοκλασική αρχιτεκτονική του, και η Παλιά Μεραρχία, που φέρει έντονα τα σημάδια της στρατιωτικής ιστορίας της πόλης, κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και την προστασία τους.

Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς πατώντας εδώ

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en