Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ημερήσια Διαταγή Υπουργού Άμυνας για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ημερήσια διαταγή εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το πρωί του Σαββάτου

Ακολουθεί η ημερήσια διαταγή : 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Έφεδροι και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
Τη σημερινή ημέρα, που η Ορθοδοξία εορτάζει τα Εισόδια της ΥπεραγίαςΘεοτόκου, η χώρα μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της, που αποτελούν του διαχρονικούς προστάτες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της.
Η μνήμη μας στρέφεται στους αμέτρητους αγωνιστές μας, των οποίων οι αγώνες και η αυτοθυσία, αποτελούν διαχρονικά σύμβολα μαχητικότητας και ηρωισμού.
Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Σε μια εποχή με έντονες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της χώρας,
οι Ένοπλες Δυνάμεις, με την αδιαμφισβήτητη ισχύ τους και την υψηλή επιχειρησιακή τους ετοιμότητα,επιτυγχάνουν να ανταποκρίνονται επάξια στην εθνική ανάγκη για ασφάλεια και ειρήνη, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις προκλήσεις, από οπουδήποτε κι αν αυτές προέρχονται.
Ταυτόχρονα, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη
της Ελλάδας σε παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, προωθώντας και εφαρμόζοντας την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.
Μια πολιτική που στηρίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας, του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. Μια πολιτική που κάνει την Ελλάδα να στέκεται ακλόνητη μπροστά σε κάθε επιβουλή και να είναι περήφανη για όλους εσάς που συνθέτετε έναν ενιαίο και αδιαπέραστο ιστό σε γη, θάλασσα και αέρα, αντιμετωπίζοντας τον οποιοδήποτε που επιδιώκει την αναβίωση αναθεωρητικών οραμάτων και την ανατροπή του υφιστάμενου status quo.
Στο πλαίσιο αυτό και ικανοποιώντας την απαίτηση για διαρκή θωράκιση της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής, η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μέσα, αποτελεί στρατηγική επιλογή μας.
Για το σκοπό αυτό, με στοχευμένες δράσεις και με γνώμονα την ορθή διαχείριση των εθνικών μας πόρων, εξασφαλίζουμε την περαιτέρω ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να αποτελούν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα, εγγυητή της Εδαφική Ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Πατρίδας. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε το εθνικό αποτύπωμα σε συμμαχικές δομές που συμμετέχει η χώρα μας, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που μας παρέχονται για την αύξηση της εθνικής μας ισχύος.
Συγχρόνως, διατηρούμε και επαυξάνουμε τις διμερείς και πολυμερείς μας συμμαχίες στο ζωτικό για εμάς χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.
Όλα τα παραπάνω, όμως, δε θα είχαν καμία προστιθέμενη αξία, χωρίς τη δική σας συνεισφορά. Αποτελείτε τον κύριο πολλαπλασιαστή της εθνικής ισχύος και έχετε αποδείξει διαχρονικά, αλλά και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό
διάστημα, ότι μπορείτε να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας με επιτυχία, γεγονός το οποίο αποτελεί το πλέον ισχυρό μήνυμα αποτροπής προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Εκτός όμως από την προσήλωση στην επιχειρησιακή σας αποστολή,προβάλετε, σε καθημερινή βάση, το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, με δράσεις κοινωνικής προσφοράς σε τομείς όπως η υγεία και η περίθαλψη, η έρευνα και η διάσωση, η εκτέλεση αεροδιακομιδών, καθώς και με τη συνδρομή σας στην αντιμετώπιση εκτεταμένων φυσικών καταστροφών, όποτε απαιτείται. Ιδίως το τελευταίο διάστημα το υγειονομικό προσωπικό μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Χώρα μας.
Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούν ένα κλειστό και απομονωμένο χώρο, αλλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, πολύτιμο αρωγό σε απαιτητικές συγκυρίες, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συνεισφορά στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται, για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε.
Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε ετοιμότητα να ενισχύσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτές τις δράσεις κοινωνικής προσφοράς, με δεδομένο ότι ολοένα και συχνότερα ανακύπτουν πολυδιάστατα προβλήματα με απρόβλεπτες παραμέτρους, που καθιστούν απαραίτητη την ενίσχυση της συνδρομής μας προς τις πολιτικές αρχές της χώρας και την εποικοδομητική και ενισχυμένη συνεργασία μαζί τους.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ως θεσμός οι Ένοπλες Δυνάμεις απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη του Ελληνικού λαού και συσπειρώνουν τις δυνάμεις ολόκληρου του Ελληνισμού.
Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο σας αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Η μέριμνα για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας, τόσο της δικής σας όσο και των οικογενειών σας, προκειμένου απερίσπαστα να εκπληρώνετε με επιτυχία την αποστολή σας, αποτελεί προτεραιότητά μου.
Σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, επαγγελματισμό και υπερηφάνεια το έργο σας, ιδιαίτερα την κρίσιμη αυτή περίοδο για την Πατρίδα.
Θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας υγεία και προκοπή.
Χρόνια Πολλά σε όλους!
Ζήτω οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις!
Ζήτω το Έθνος!

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παρέμβαση Παναγιωτόπουλου για άμεση ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας με ιατρικό προσωπικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Με δύο ιατρούς παθολόγους ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μετά από συνεννόηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Νομού Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των δύο ιατρών, μετά την προκήρυξη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Η ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας τη συγκεκριμένη περίοδο είναι εξαιρετικά κρίσιμη, δεδομένης της μεγάλης υγειονομικής μάχης που δίνουν καθημερινά τόσο οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο και το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19.

Στο πλαίσιο της στενής επικοινωνίας και συνεργασίας του Υπουργού, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει καμία χρονοκαθυστέρηση και η τοποθέτησή τους να γίνει άμεσα.

Ήδη έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι σχετικοί διορισμοί και οι δύο ιατροί πρόκειται να αναλάβουν υπηρεσία τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια Νίκου Παναγιωτόπουλου για τον πρόωρο χαμό του Θεόδωρου Καλλιοντζή

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Ν. Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον πρόωρο χαμό του Θεόδωρου Καλλιοντζή, του ανθρώπου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια και με ιδιαίτερη συνέπεια το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη μακρά διαδρομή του ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, άφησε το αποτύπωμά του με την αγωνιστική του δράση και την αποτελεσματικότητά του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΜΥΝΑ

Συνάντηση ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα, κ. Σουσόκ Λιμ (Soosuk LIM) και συζήτησαν θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Πρέσβης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών από την έναρξη του πολέμου της Κορέας, επέδωσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναμνηστική πλακέτα του Υπουργείου Πατριωτών και Βετεράνων της Δημοκρατίας της Κορέας, για να τιμήσει την εξαιρετική γενναιότητα και την ανεκτίμητη θυσία των Ελλήνων πεσόντων και
των Βετεράνων του Πολέμου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για τη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα, ο Πρέσβης της Κορέας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αλέξης Τσίπρας | Στη Δράμα αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα
Στη Δράμα θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 11:00 θα επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας όπου θα έχει σύσκεψη με τη διοίκηση και διευθυντές κρίσιμων κλινικών του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους

Στις 12:30 ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με τους προέδρους του Επιμελητηρίου Δράμας, του Εμπορικού Συλλόγου, του σωματείου Εστίασης και εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ (Επιμελητήριο Δράμας).

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ