Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ηλίας Μίχος- βιαστής στα Σεπόλια| «Μου έστησαν παγίδα – Θα κάνω αποκαλύψεις»

Ο κ. Νουλέζας δηλώνει στο newsbomb.gr ότι «ο κατηγορούμενος δεν δέχεται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς. Θεωρεί ότι επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας, κάποιοι του έστησαν παγίδα, προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά. Ουδέποτε προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ψεύτικο προφίλ. Το προφίλ του αποτύπωνε τη δραστηριότητά του.

Θα μιλήσει ανοιχτά αύριο στην Ανακρίτρια. Η γυναίκα του δεν του συμπαρίσταται γιατί είναι τρομοκρατημένη. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα.

Εγώ εφόσον αναλάβω την υπόθεση, αν και με ενοχλεί ότι αφορά αδικήματα σε βάρος ανήλικου παιδιού, θα πράξω το νομικό καθήκον μου διότι και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολαμβάνει του τεκμηρίου της αθωότητας, αν και δυστυχώς έχει ήδη καταδικαστεί στα μάτια της κοινής γνώμης.

Με την οικογένεια της ανήλικης είχε άριστες σχέσεις και συνέδραμε ηθικά και υλικά. Ουδέποτε διανοήθηκε να βλάψει την ανήλικη. Στο τηλέφωνο τον άκουσα ψύχραιμο, ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Εγώ εφόσον λάβω γνώση της δικογραφίας, της κατάθεσης της ανήλικης και της ιατροδικαστικής έκθεσης θα είμαι σε θέση να τοποθετηθώ. Δεν πρέπει να προδικάζουμε την ενοχή κανενός, έχοντας άγνοια της δικογραφίας. Πρέπει να σεβαστούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που λιθοβολείται δεν έχει καταδικαστεί».

newsbomb.gr

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

«Έρχονται νέες παραλαβές από Δευτέρα» λέει το Υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις παιδιατρικών φαρμάκων

«Εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων φαίνεται πως είναι τα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων και της γρίπης. Δημιουργείται έτσι, μεγάλη αναστάτωση στους φαρμακοποιούς αλλά και στα ελληνικά νοικοκυριά για το που θα βρούνε τα φάρμακα που χρειάζονται, ιδιαίτερα για τα παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε δραστικές προειδοποιήσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του φαρμάκου για την ταχύτατη εξομάλυνση του προβλήματος, λέγοντας ότι: «Το πρόβλημα θα εξομαλυνθεί από Δευτέρα», καθώς αναμένονται νέες παραλαβές σε σκευάσματα που αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων και της γρίπης.

Απίστευτη ταλαιπωρία για… ένα κουτί ντεπόν

Η έξαρση της γρίπης και των εποχικών λοιμώξεων – κυρίως στα παιδιά – και η αυξημένη ζήτηση σε παυσίπονα, αντιπυρετικά, εισπνεόμενα, αντιβιώσεις και αντιβηχικά σκευάσματα, έχει αδειάσει τα ράφια των φαρμακείων.

Οι γονείς υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία πηγαίνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν έστω και ένα κουτί σιρόπι ντεπόν, ώστε το παιδί τους να ανακουφιστεί από τον πυρετό.

Το iatropedia.gr επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και έλαβε την απάντηση, ότι το πρόβλημα είναι γνωστό και ασκούνται, ήδη, πιέσεις προς όλη την αλυσίδα του φαρμάκου (φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακαποθήκες) να εφοδιαστούν τα φαρμακεία με νέες ποσότητες, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της εποχής.

Ο αρμόδιος σύμβουλος του υπουργείου Υγείας για τα θέματα φαρμακευτικής πολιτικής, Μπάμπης Καραθάνος, υποστηρίζει ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας το θέμα θα εξομαλυνθεί.

«Το πρόβλημα υπάρχει σε κάποιες περιοχές, όχι σε όλες. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι ελλείψεις δεν είναι τόσο εκτεταμένες. Ωστόσο ήδη έχουμε ενημερώσει και τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις φαρμακαποθήκες και έρχονται νέες παραλαβές και από τη Δευτέρα θα αρχίσει να εξομαλύνεται η αγορά. Οι εταιρείες και οι αποθήκες μας έχουν πει ότι θα επισπεύσουν νέες παραδόσεις στα φαρμακεία, οπότε θα λυθεί το πρόβλημα. Η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι υπολογίζαμε γιατί υπάρχει αυτή η τριδημία, έξαρση δηλαδή της γρίπης, των εποχικών ιώσεων και του κορονοϊού και υπάρχει έξαρση. Έχουμε δώσει και μια εντολή ως Υπουργείο για την επίσπευση του εμβολιασμού της γρίπης και στα παιδιά και στις μεγαλύτερες ηλικίες άνω των 60 για να είναι προστατευμένοι», αναφέρει ο σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας στο iatropedia.gr.

Φαρμακοποιοί: «Δραματικές και καθημερινές οι ελλείψεις»

Οι φαρμακοποιοί έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες τις εποχής. Τα φάρμακα που λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων αυτήν την εποχή, είναι: σιρόπια Depon για παιδιά, αντιβιοτικά (π.χ. Augmentin), εισπνεόμενα (Flixotide, Aerolin), αντιβηχικά (Aerius), αλλά και αντιιικά.

«Πλέον, η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη για τους γονείς, καθώς πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο, αναζητώντας το φάρμακο που θα ανακουφίσει το παιδί τους από συμπτώματα όπως βήχας, δύσπνοια, πυρετός κ.ά.», εξηγεί ο πρόεδρος των Φαρμακοποιών της Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος και προσθέτει πως το πρόβλημα εστιάζεται – εκτός από την αυξημένη ζήτηση – και στις παράλληλες εξαγωγές.

Ένα φαινόμενο κατά το οποίο φθηνά φάρμακα στην Ελλάδα, οι εταιρείες τα εξάγουν στο εξωτερικό σε υψηλότερες τιμές, αφήνοντας ακάλυπτη την εγχώρια αγορά.

Ένα πρόβλημα που προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να επιλύσει το υπουργείο Υγείας, με απαγόρευση των εξαγωγών σε επίμαχα σκευάσματα που παρουσιάζουν έλλειψη.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ακόμα και αν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απαγορεύσει τις παράλληλες εξαγωγές σκευασμάτων, μόλις λήξει η άρση, γίνονται πενταπλάσιες εξαγωγές. Κάτι που σημαίνει ότι κάποιοι κρατάνε τα φάρμακα στην άκρη για να τα στείλουν αργότερα στο εξωτερικό. Αυτό δεν είναι λύση. Ειδικά στη φάση της έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων», προσθέτει ο ίδιος.

 

Πηγή : newsit.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας

Παρουσία πολιτών και φορέων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Καβάλα.

Δείτε εναέρια λήψη από το drone του ENA Channel

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σέρρες: Με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο κ. Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως ευχήθηκε κουράγιο στους γονείς του άτυχου μαθητή από το δημοτικό σχολείο Σερρών. 

Με τους γονείς του 11χρονου Βασίλη που «έσβησε» μετά την έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως ευχήθηκε κουράγιο στους γονείς του άτυχου μαθητή και τόνισε πως είναι καθήκον του υπουργείου να κάνει «ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

«Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου αυτό που έγινε με τον τραγικό χαμό του Βασίλη, του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες. Ακόμη περισσότερο συγκλονισμένοι αισθανόμαστε όλοι εμείς που έχουμε οι ίδιοι μικρά παιδιά. Ένα ξεχωριστό, όπως φαίνεται, παιδί, σημαιοφόρος στο σχολείο του, έφυγε από κοντά μας ξαφνικά, μετά την αναπάντεχη έκρηξη του καυστήρα στο σχολείο του.

Πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Βασίλης ήταν γιος της κ. Δήμητρας Καντά, υπαλλήλου του ΕΦΚΑ στις Σέρρες. Κάλεσα λοιπόν στο τηλέφωνο και μίλησα απόψε και με τους δύο γονείς. Τους ευχήθηκα φυσικά κουράγιο και δύναμη, πολύ περισσότερο καθώς έχουν κι άλλο ένα παιδάκι που πρέπει να προστατεύσουν και να μεγαλώσουν. Ιδιαίτερα στην κ. Καντά, που εκδίδει συντάξεις στον ΕΦΚΑ, είπα ότι τόσο η διοίκηση του ΕΦΚΑ όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στη διάθεσή της για ό,τι χρειαστεί.

Ξέρω ότι αυτό το τηλεφώνημα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ο Βασίλης είναι πια με τους αγγέλους στους ουρανούς. Όμως εμείς ως Πολιτεία – κι ακόμα πιο πολύ εμείς ειδικά στο Υπουργείο Εργασίας- οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να απαλύνουμε τον πόνο των γονιών του και ιδιαίτερα της μητέρας του. Καλό Παράδεισο, Βασίλη!».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: newsbomb.gr

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: