Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με Oreo, χωρίς ψήσιμο!

Τα μπισκότα Oreo είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων και τα λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους. Η σοκολατένια τους γεύση με την πλούσια κρέμα στη μέση, είναι ο απόλυτος συνδυασμός που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς! Άρα αν τα χρησιμοποιήσεις μέσα σε ένα γλυκό, θα ΄το κάνουν σίγουρα πιο νόστιμο και λαχταριστό.

Πως μπορείς όμως να φτιάξεις ένα θεσπέσιογλυκό ψυγείου, χρησιμοποιώντας τα σαν το βασικό σου υλικό και χωρίς να χρειάζεται και ψήσιμο; Δες στη συνέχεια αυτή την εύκολη συνταγή!

Πως να φτιάξεις γλυκό ψυγείου με μπισκότα Oreo, χωρίς ψήσιμο

Υλικά για την βάση:

  • 24 μπισκότα Oreo
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:

  • 250 g Λευκή σοκολάτα
  • 150 g τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 12 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα

Υλικά για την επικάλυψη (προαιρετικό):

  • 6 μπισκότα Oreo χοντροκομμένα
  • 100 g μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

Διαδικασία παρασκευής

Το πρώτο πράγμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθείς, είναι φυσικά η βάση του γλυκού σου. Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη, μιας και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπλέντερ σου και να τα χτυπήσεις καλά, μέχρι το αποτέλεσμα να είναι ομαλό.

diadikasia glikou

Μόλις είσαι έτοιμη, πάρε ένα τετράγωνο ταψάκι και στρώσε μέσα ένα κομμάτι λαδόκολλα, ώστε να βάλεις από πάνω τα τριμμένα μπισκότα και να τα απλώσεις καλά σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντας τα προς τα κάτω. Έπειτα, βάλε το ταψί στην κατάψυξη για να σκληρύνει η βάση.

Τώρα σειρά έχει η γέμιση μας, για την οποία θα πρέπει να λιώσεις τη λευκή σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί είτε βάζοντας την σε ένα μπολάκι και στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας όμως σταδιακά.

gliko mpiskota oreo

Στην συνέχεια, θα πρέπει να χτυπήσεις το τυρί κρέμα και σιγά σιγά να ρίξεις μέσα του τη λευκή σοκολάτα, μέχρι να έχεις ένα λείο και ομογενοποιημένο μείγμα. Τέλος, κόψε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσε τα μέσα στην κρέμα. Τι μένεις; Μα φυσικά να απλώσεις την γέμιση, πάνω από την βάση.

Τελευταίο βήμα, είναι η επικάλυψη και το πως θα κάνεις το γλυκό σου να δείχνει και εξωτερικά το ίδιο νόστιμο. Πάρε λοιπόν τα 6 μπισκότα και αφού τα κόψεις σε χοντρά κομμάτια, άπλωσε τα επάνω από το γλυκό σου και έπειτα κάλυψε τα με την λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

gliko oreo sintagi

Όπως είδες, δεν χρειάστηκε να ανοίξεις τον φούρνο σου ούτε για ένα δευτερόλεπτο, πράγμα που κάνει την συνταγή σου και οικονομική. Μια εξίσου οικονομική και λαχταριστή ιδέα είναι και αυτή που θα δεις στο άρθρο που ακολουθεί:

  • Συνταγή: Σοκολατένιο Cheesecake (τσίζκεικ) χωρίς ψήσιμο!

Μην ξεχάσεις όμως να βάλεις το ταψί στο ψυγείο ή ακόμη και στην κατάψυξη για δύο ώρες και σερβίρισε το στους φίλους και τους συγγενείς σου, για να τους μαγέψεις με τις μαγειρικές σου ικανότητες! Καλή επιτυχία κορίτσια!

πηγή: www.ediva.gr

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en