Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ιωαννιτών προς τον Δήμαρχο Καβάλας

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Μωυσής Ελισάφ, απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την πρόσφατη βράβευση του στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης από τον Δήμο Καβάλας. Παράλληλα, του απονέμει τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο φρόντισε να τιμήσει τη μνήμη των 1.484 θυμάτων του ολοκαυτώματος της εβραϊκής κοινότητας της Καβάλας και τον προσκαλεί να επισκεφθεί τα Ιωάννινα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
“Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου για την τιμητική εκδήλωση που διοργανώσατε άψογα προς τιμήν μου. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μου και της κοινωνίας γενικότερα. Σας ευχαριστώ για την υποδειγματική φιλοξενία και σας περιμένω σύντομα στα Γιάννενα ώστε να ανταποδώσω τη φιλοξενία. Έτσι θα μας δοθεί η ευκαιρία περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων μας. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες σας για τη συνεργασία.
Οφείλω να υπογραμμίσω ότι η πόλη της Καβάλας με τη δική σας έμπνευση και καθοδήγηση τίμησε με παραδειγματικό τρόπο τη μνήμη των 1.484 Καβαλιωτών Εβραίων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής της πατρίδας μας και έτσι ουσιαστικά τίμησε τη δική της ιστορία.
Σας εύχομαι να είστε πάντα υγιής και δημιουργικός”

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Εκδήλωση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα

 Εκδήλωση με θέμα: «Ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και της ιστορικής κληρονομιάς».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Έδρα Θάσου της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και αφορούσε την παρουσίαση των ολοκληρωμένων μελετών των
φοιτητών του Master 2 Architecture Archeologie του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αφορούσαν την δημιουργία τριών (3) σεναρίων για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Λιμένα Θάσου και την σύνδεσή του με τον οικισμό.

Στην παρουσίαση πέραν των φοιτητών, των καθηγητών του και των εκπροσώπων της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, παρευρέθηκε η Προϊσταμένη της
Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας κα. Σταυρούλα Δαδάκη και ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρω την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και την έδρα της στη Θάσο για την πρωτοβουλία της και για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Η ανάδειξη, των αρχαιολογικών χώρων αποτελεί υποχρέωση όλων μας απέναντι στο μέλλον του τόπου μας μέσω όμως μιας λογικής διαχείρισης αλλά και μιας ουσιαστικής προστασίας.

Η ιστορική κληρονομιά του τόπου μας πρέπει να αναδειχθεί, να συνδεθεί αρμονικά με τις ανάγκες της σύγχρονης τοπικής κοινωνίας και των οικισμών και να αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης του τόπου μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά και με αγαστή συνεργασία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Η μεγαλύτερη Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ιnternational Police Association (Ι.Ρ.Α.) με περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου.

Αφοσιωμένη στις αρχές που καθορίζονται από την Διεθνή Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από τον Ο.Η.Ε. το 1948. Η μοναδική Παγκόσμια Οργάνωση Αστυνομικών χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Ο συνδετικός κρίκος όλων των Οργανώσεων της Αστυνομίας και η γέφυρα με τον πολίτη. Ο χώρος όπου ο Αστυνομικός αισθάνθηκε την ανάγκη να αναζητήσει τη φιλία, την ειλικρινή, την ανιδιοτελή, την πραγματική φιλία και πέρα από τα εθνικά σύνορα. Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) έχει σαν σκοπό την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομικών όλου του κόσμου, την άνοδο του πολιτιστικού επιπέδου, την ανταλλαγή εμπειριών και την προβολή του έργου της Αστυνομίας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με 950 επιβάτεσε έφτασε το πλοίο ¨ARTANIA” στην Καβάλα

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο με επιβάτες έφτασε το πρωί της Τετάρτης 25 Μαΐου, στο λιμάνι  της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο ARTANIA, φιλοξενεί πάνω από 950 επιβάτες οι οποίοι είχαν αρκετές ελεύθερες ώρες στην διάθεση τους για να κάνουν μια βόλτα στην Καβάλα.

Όπως δηλώνει στο Ena Channel, o πρόεδρος του Eπιμελητηρίου Καβάλας φέτος στο λιμάνι της Καβάλας θα φτάσουν πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: