Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ | Ισχυρό παρών στην 86 η ΔΕΘ

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης για τα Τομεακά Προγράμματα 2021-2027

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ (ΓΓΔΕ-ΕΣΠΑ) δίνει ισχυρό παρών στο Περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό την προβολή και ενημέρωση για τα Προγράμματα και τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Με την παρουσία της στην 86η ΔΕΘ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες, εκπροσώπους θεσμικών
φορέων, επιχειρήσεων και τοπικές κοινωνίες, για τη συμβολή του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027 στον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της
κοινωνικής συνοχής καθώς και τον περιορισμό των περιφερειακών ανισοτήτων.

Μέσω της διοχέτευσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία συνολικών πόρων 26,2 δισ ευρώ, τα Τομεακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 υποστηρίζουν έμπρακτα τους εθνικούς στόχους για βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, καθώς και τις νέες δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, καινοτομικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, υποδομών, μεταφορών, περιορισμού των
επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ορθολογικής διαχείρισης υδάτων, βιοποικιλότητας, «καθαρής» ενέργειας, δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού, ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υγείας και ψυχικής υγείας, ποιοτικής εκπαίδευσης νέων, ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 86 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ σας προσκαλεί σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση (Open Day), με σκοπό την ενημέρωση και προβολή των Τομεακών Προγραμμάτων 2021-2027, τα οποία περιλαμβάνουν τους άξονες Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή, Πολιτική Προστασία, Μεταφορές και Ανταγωνιστικότητα.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Γιάννης Τσακίρης. Η ενημερωτική εκδήλωση, που θα είναι ανοικτή στο κοινό και τους επισκέπτες της 86 ης ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της ΔΕΘ HELEXPO, την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 16:00.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

10.00: HELEXPO CENTER, Αίθουσα Αιμ. Ριάδης.
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Δ. Σκάλκου στην ημερίδα Δημοσιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Παρουσίαση Θαλάσσιας Χωροταξικής Στρατηγικής και Θαλάσσιου Χωροταξικού σχεδιασμού».

13.15- 16. 00: Επίσκεψή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Τσακίρη, του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Δ. Σκάλκου και της Αντιπεριφερειάρχη κας Πατουλίδου στο Αγρόκτημα Α.Π.Θ. – Πλατφόρμα Φαινοτυπικής Απεικόνισης (13.15), στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (14.00) και στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» – Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Α.Π.Θ. (15.00).

16.00 Επίσκεψή με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Γεωργιάδη και την Αντιπεριφερειάρχη κα Πατουλίδου στην Αγορά Μοδιάνο.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου

11.00 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

Ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Τσακίρη στην εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τίτλο «HDB Next Gen: Πως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον»

16.30: HELEXPO CENTER- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 10 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Ομιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Τσακίρη στην εκδήλωση με θέμα «Δεξιότητες του σήμερα για το αύριο».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου

11.00 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ

Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τίτλο «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Η κάθε επιχείρηση μετράει! Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Τράπεζας: Ποιους αφορούν, σε ποιους απευθύνονται, ποιο το όφελος».

16.00 HELEXPO CENTER, Αίθουσα Αιμ. Ριάδης

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Το Equifund και το μέλλον των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα», με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Τσακίρη.

17.00 HELEXPO CENTER, Αίθουσα Αιμ. Ριάδης

Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης (Open Day) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ για την παρουσίαση των νέων Τομεακών
Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Γεωργιάδης.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

10.00 Σύσκεψη του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας.

11.00 Επίσκεψη του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, Παράρτημα Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, με τη Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Barbara Kauffmann.

12.00 Συνάντηση του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου με τον Πρόεδρο του ΔΣ της HELEXPO κο Αναστάσιο Τζήκα.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

18.30 HELEXPO CENTER – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 15 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα : Μέτρα Στήριξης Ελληνικής Οικονομίας – Πολιτική Ανταγωνισμού ΕΕ

20.00 HELEXPO CENTER, Εκθεσιακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ κου Σκάλκου στην εκδήλωση του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των μηχανικών ΠΠ 2021-2027 και ο ρόλος του στην αξιοποίησή τους»

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

17.00 HELEXPO CENTER – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ 12
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ στην εκδήλωση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την παρουσίαση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027.

17.30 HELEXPO CENTER- ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 7 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΑ
Ομιλία του ΓΓΔΕ ΕΣΠΑ στην εκδήλωση της ΜΟΔ με θέμα «Δράσεις Επιχειρηματικότητας ανοικτές σε όλους»

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο.Κ.Α.Φ | Αγιασμός για όλα τα τμήματα για την νέα αθλητική χρονιά

Στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” τελεστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε όλα τα τμήματα του Ο.Κ.Α.Φ. ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς 2022-2023.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αγιασμός του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, παρέστη στην τελετή αγιασμού του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής ΑΜΘ, Ανδρέας Καραγιώργης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς και πολλά μέλη του Συλλόγου.
“Ο Δήμος Καβάλας και κυρίως η Δημωφέλεια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό και να υποδεχθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που φιλοξενεί ο “Πυθαγόρας”.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας, θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που στηρίζουν τα ιδανικά και τις αξίες μας, προκειμένου να επανέλθουν ομαλά στους κανονικούς ρυθμούς, μετά την πολύμηνη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας, για τη διαχρονική προσφορά του στον Πολιτισμό”.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τα ΚΑΠΗ Καβάλας γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία

Ο δήμος Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων διοργάνωσε εκδλώσεις σε όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης , σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Η Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Καβάλας δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα στους χώρους των ΚΑΠΗ, με μουσική, χορούς, τραγούδια και μεζέδες, για τους απόμαχους της ζωής.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης και των Ποταμουδίων παρέστη, συνομίλησε με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανέστη Δημητριάδη, Ανθή Χατζηφραντζή και Παύλο Χαβιαρόπουλο, τη γενική διευθύντρια των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας, Αθηνά Παυλίδου και την υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, Αναστασία Κανέλα.
Στις Κρηνίδες, με πρωτοβουλία των υπευθύνων του ΚΑΠΗ και παρουσία του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα και Κοινοτήτων, Θόδωρου Παπαδόπουλου, γιόρτασε τα εκατοστά γενέθλια του ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης.
Στις εκδηλώσεις της Νέας Καρβάλης παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Καρακεϊσογλου και η Βίκυ Νάτση, εκπρόσωπος της βουλεύτριας Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου.
Για την πραγματοποίηση των σημερινών εκδηλώσεων, συνεισέφεραν είτε οικονομικά, είτε με τη διάθεση προϊόντων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης (ΝΔ) και Τάνια Ελευθεριάδου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού, Λεωνίδας Παππάς, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής και οι εταιρίες Αφοί Τσατσούλη, ΒΙΚΡΕ, Βουγιουκλής Α.Ε., Hondos Center, Ταβέρνα “Μελτέμι”.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: