Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Καβάλας | Η στάση της Κυβέρνησης απέναντί μας είναι ανέντιμη

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Σωματείου :

«Οδεύοντας προς τη λήξη της θητείας της, η Κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε τις πραγματικές της προθέσεις για το ΕΣΥ, απώλεσε και το τελευταίο “φύλο συκής” της δήθεν στήριξης του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας με το σχέδιο νόμου “Δευτεροβάθμια περίθαλψη, Ιατρική εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις” του Υπουργείου Υγείας που τέθηκε σε διαβούλευση.

Ταυτόχρονα, διαλαλούν προς πάσα κατεύθυνση πως προτίθενται να κάνουν το ΕΣΥ “ελκυστικό”, υπονοώντας πως αυτό θα επιτευχθεί αλλάζοντας τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ανοίγοντας ορθάνοιχτη πόρτα στην κατάργηση της μονιμότητας, απασχολώντας μερικώς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, μοιράζοντας επιδοματάκια σε κάποιους τόσο όσο να κρατεί καλά το διαίρει και βασίλευε και  διαπράττοντας τη μεγαλύτερη απρέπεια δεν αναφέρουν πουθενά, θεωρούν πως δεν έχει κανένα ρόλο  στην “ελκυστικότητα”, όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται βέβαια, του ΕΣΥ το υπόλοιπο, πλην ιατρών, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό, Διοικητικό, Τεχνικό  προσωπικό των Δημοσίων Νοσοκομείων!!!

Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχουν την άποψη πως τα Δημόσια Νοσοκομεία λειτουργούν μόνο με ιατρικό προσωπικό…

Έφυγαν από τη ζωή 30 συνάδελφοι από τον κορονοϊό και 50 νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ. 3.000 διαθέτουν πιστοποιητικό αναπηρίας και όλοι οι συνάδελφοι της πρώτης γραμμής πάνω από τα 25 χρόνια αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Χάνονται κάθε χρόνο αρκετοί συνάδελφοι από αυτοάνοσα νοσήματα και καρκίνο. Και όμως αρνούνται να θεσμοθετήσουν την επαγγελματική νόσο, το εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται οι οικογένειές τους καμία παροχή από το κράτος. Αρνούνται ακόμη και την πρόσληψη ενός μέλους της οικογένειας στο Δημόσιο.

Πάνω από έναν χρόνο βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας το θετικό πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη που σύστησε το ίδιο το Υπουργείο για την ένταξή μας στα ΒΑΕ.

1η Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε ένα χρόνο το άδικο μέτρο των Αναστολών Εργασίας των υγειονομικών που στερεί από το ΕΣΥ τις υπηρεσίες 7.000 Υγειονομικών κατά χρονικά διαστήματα, χωρίς κανένα υγειονομικό όφελος. Ανάλγητα, μισαλλόδοξα και εκδικητικά κρατούν σε ομηρεία τους εργαζόμενους, δίχως ένα ευρώ αμοιβή και στερώντας το δικαίωμα να εργαστούν αλλού!!!

Δεν τρέφαμε βέβαια αυταπάτες, οι προθέσεις ήταν φανερές ακόμα και στην καρδιά της πανδημίας όταν μοναδική τους μέριμνα ήταν να κρατήσουν τον ιδιωτικό τομέα “καθαρό” κατευθύνοντας τους αρρώστους, πλην covid, με άλλες παθήσεις στα ιδιωτικά Νοσοκομεία και κλινικές. Την ίδια στιγμή που οι προσλήψεις στα Δημόσια Νοσοκομεία γινόταν με το σταγονόμετρο, πάντα επικουρικού προσωπικού, μη καλύπτοντας όχι μόνο τις αυξημένες ανάγκες αλλά ούτε καν τις αποχωρήσεις προς συνταξιοδότηση οι  αμοιβές των εργαζομένων καθηλωμένες, εξευτελιστικές, οι δε οφειλόμενες ημέρες ανάπαυσης ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες! Πώς λοιπόν θα γίνει “ελκυστικό” το ΕΣΥ για το υπόλοιπο, πλην ιατρών, προσωπικό όταν οι υπηρετούντες είναι εξαντλημένοι, κακοπληρωμένοι, εξουθενωμένοι ψυχικά και σωματικά; Όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας ξέχασε τους “ήρωες”, τα χειροκροτήματα, τους νεκρούς συναδέλφους μας και στη ΔΕΘ δεν χαλάλισε ούτε 1% αύξηση των αποδοχών μας παρά μόνο στο ιατρικό προσωπικό;

Η στάση της Κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι ανέντιμη και ανήθικη!

Συμμετέχουμε, μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ, στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022! Προτεραιότητά μας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας είναι η διαφύλαξη με κάθε τρόπο του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας! Για ένα ΕΣΥ πρώτα και πάνω από όλα ελκυστικό στον πολίτη»!

Η Πρόεδρος
Κατερίνα Πετράκη

Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλειος Νικολαΐδης

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου στις Σέρρες | Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι στον 11χρονο από τις Σέρρες που σκοτώθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να συμπαρασταθεί στους γονείς και να αποχαιρετήσει τον 11χρονο Βασίλη. Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι.

 

Το τραγικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμπαράταξη Πολιτών | Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να πάρει άμεσα θέση για την απόφαση του ΣτΕ

Τελεσίδικα αντισυνταγματική αποτελεί η πολιτική λογική και πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση 2377/2022 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου τόσο για τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των δήμων, όσο και για τη μεταβίβαση σε αυτές αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.

Με τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 επιχειρήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά όργανα. Να διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων αλλά κυρίως να αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση, καθώς η συγκρότηση των οργάνων δεν έγιναν με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Πρόκειται για την πλήρη δικαίωση της Συμπαράταξης Πολιτών, η μόνη δημοτική παράταξη στο δήμο Καβάλας που είχε εξαρχής και με επιμονή καταγγείλει το “νόμο Θεοδωρικάκου”, όπως και κάθε άλλο νομοθετικό πόνημα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που είχε ως σκοπό να ανατρέψει τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι». Να υπενθυμίσουμε ότι ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» περιελάμβανε τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και μια σειρά από διατάξεις με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων και με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 η δημοτική μας παράταξη ζητούσε επανειλημμένως από τον δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μουριάδης με αλαζονικό και χλευαστικό ύφος, όπως συνηθίζει, όχι μόνο δεν ασκούσε κριτική στο νόμο Θεοδωρικάκου αλλά δήλωνε περιχαρής ότι τον επικροτεί!

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Μουριάδη, να πάρει άμεσα δημόσια θέση για την απόφαση του ΣτΕ. Να απολογηθεί για την απόλυτη και τυφλή στήριξη που παρείχε στο αντισυνταγματικό έκτρωμα -νόμο Θεοδωρικάκου- το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να επαναφέρει και να αποδώσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να αποκαταστήσει τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Ο καιρός της ασυδοσίας του τελείωσε και θα λογοδοτήσει στις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες για όσα έπραξε. Ο κ. Μουριάδης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, όλες τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για να ασκεί διοίκηση με αυταρχισμό, αδιαφάνεια, έπαρση και συγκεντρωτικό τρόπο. Με αποτέλεσμα να απαξιώσει και να υποβαθμίσει πλήρως το δημοτικό συμβούλιο και κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.

Ο «σύγχρονος δήμος» του κ. Μουριάδη αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ένα κακόγουστο αστείο που προσβάλει την ιστορία του τόπου μας και υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στο δήμο Καβάλας και να δώσουμε προοδευτική διέξοδο.

Η Συμπαράταξη Πολιτών μετά από 12 συνεχή χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και δίπλα στους συνδημότες μας είναι πιο έμπειρη και πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στο σκοπό αυτό. Οι πολίτες του δήμου Καβάλας, κάθε ηλικίας, αξίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής με όραμα και προοπτική για τον τόπο μας.

Θέλουμε ένα δήμο που να μας χωράει όλες και όλους.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την κινητοποίηση εξαφάνισης στο Παγγαίο – Συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου

Χθες (5-12-2022) το βράδυ, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας κατόπιν άμεσης κινητοποίησης και συνεργασίας αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και εθελοντών, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ανήλικο αγόρι τριών ετών, το οποίο είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα και αναζητούνταν από την ημεδαπή μητέρα του, με την οποία φέρεται να είχαν μεταβεί στην εν λόγω περιοχή πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας για λόγους αναψυχής.

Όπως εξακριβώθηκε το παιδί ήταν καλά στην υγεία του, πλην όμως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα του ανήλικου συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, καθώς σε προγενέστερο χρόνο είχε υποβληθεί σε βάρος της σχετική έγκληση από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος -σύμφωνα με σχετικές δικαστικές αποφάσεις-έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: