Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Επιχορήγηση Δήμου Σαμοθράκης από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Για πρώτη φορά, ο Δήμος Σαμοθράκης επιχορηγείται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ποσό των 385.461,53 ευρώ, για παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης του νησιού, στα πλαίσια του έργου “Υδροδότηση άνυδρων νησιών & Έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών”

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 106.993,61 ευρώ για την κατασκευή και τον εξοπλισμό γεώτρησης στη θέση Σωτέρα και 278.467,92 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές υδροδότησης των οικισμών του Δήμου. Προηγήθηκε το 1833/22-04-2021 αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης, μαζί με τεχνική περιγραφή και εκτιμώμενο προϋπολογισμό. Τα έργα, που θα ακολουθήσουν ,θα δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του οικισμού της Χώρας,των Αλωνίων, αλλά και των υπολοίπων οικισμών του νησιού. Ο Δήμος Σαμοθράκης ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό, κύριο Πλακιωτάκη και την πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Ναυτιλίας, κυρία Καλογήρου, για τις άμεσες ενεργειές τους.

Πηγή: evros24.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Επετειακή συναυλία με τη Ζωή Τηγανούρια στην Κομοτηνή

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, προκειμένου να τιμήσει την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:00 μ.μ. στον χώρο του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Κομοτηνής (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) η μουσική παράσταση «200 χρόνια» με την Ζωή Τηγανούρια. Μαζί της ο Μπάμπης Τσέρτος. Συμμετέχει ο Κώστας Τηγάνης.

H μουσικοσυνθέτις Ζωή Τηγανούρια, με προπομπό την πρόσφατη επετειακή της σύνθεση «Επανάσταση 1821 – Ζήτω η Ελευθερία» μας παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που υμνεί την επέτειο των 200 χρόνων, μέσα από ορχηστρικές μελωδίες και τραγούδια που μιλούν στις καρδιές και τις συνειδήσεις, με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών και ερμηνευτών, αφηγηματικών κειμένων, αλλά και τις υπέροχες ερμηνείες του λαοφιλή Μπάμπη Τσέρτου. Ένα μουσικό πέρασμα από τους ήχους των Βαλκανίων του χθες και του σήμερα, μέχρι τη διαχρονική απ΄ άκρη σ’ άκρη Ελληνική Παράδοση και τη σύγχρονη μουσική της συνέχεια, ασφαλώς με ειδική αναφορά στην Πατρίδα της τη Θράκη.

Περιλαμβάνονται επίσης, σπουδαία μουσικά έργα από τον διεθνή χώρο, με έναν έξυπνο και συνάμα επιμορφωτικό χρονικό παραλληλισμό.
Από την «Επανάσταση 1821 – Ζήτω η Ελευθερία» της ίδιας της συνθέτιδος σε στίχους Τ. Θεοδωρακόπουλου που ερμηνεύει ο Μπάμπης Τσέρτος στα Παραδοσιακά «Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά» και «Χορός του Ζαλόγγου». Από το τις δικές τις συνθέσεις με αναφορά στο μεταναστευτικό της Θράκης «Το χρονικό της ερήμωσης» σε στίχους Κ. Ασμανίδη ή το «Σαμοθράκης Βήμα» με τους στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στο «Λιανοχορταρούδια», «Στέργιους» και «Μαντηλάτος Θράκης». Από το πολυαγαπημένο «Να ‘τανε το ’21» του Σ. Κουγιουμτζή και Σ. Τσώτου και το «Το τραγούδι του Μοριά» των Θ. Σακελλαρίδη και Μ. Τραϊφόρου στο «Waltz No.2» του D. Shostakovich και τον «Κλέφτικο» του δικού μας μέγιστου Έλληνα συνθέτη Ν. Σκαλκώτα, καθώς και το «Libertango» (Το Tango της Ελευθερίας) του Astor Piazzolla, κ.ά.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Open Farm Days 2021 | Τα αγροκτήματα ανοίγουν τις πόρτες τους

Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Σεπτεμβρίου πάνω από 50 επισκέψιμα αγροκτήματα και επιχειρήσεις αγροτουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ανοίγουν τις πύλες τους και προσκαλούν επισκέπτες όλων των ηλικιών να μοιραστούν τοπικές ιστορίες, να ξεναγηθούν στους χώρους τους, να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν στην φύση και να ανακαλύψουν προϊόντα που καλλιεργούνται και παράγονται τοπικά.

– Χορηγούμενη-1

Σχετικά με το “Open Farm Days”

To Open Farm Days είναι ένας ετήσιος θεσμός που αφορά ταυτόχρονες δράσεις σε ανοιχτά επισκέψιμα αγροκτήματα & μονάδες παραγωγής τροφίμων του δικτύου openfarm. Ο θεσμός, που διοργανώνεται κεντρικά από το δίκτυο openfarm, δίνει την ευκαιρία σε μεγάλους και παιδιά να γνωρίσουν τα αγροκτήματα και να κατανοήσουν από πού προέρχεται η τροφή τους. Είναι ένα πέρασμα στα παρασκήνια για να επανασυνδεθούμε με τον αγρότη και τον πραγματικό αγροτουρισμό στην Ελλάδα και να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα απευθείας από τον παραγωγό.

Πηγή: evros24.gr

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Μέχρι τις 30/9 η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων επί της παραλιακής οδού

Μέχρι τις 30/9 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων επί της παραλιακής οδού Αλεξανδρούπολης, τις ώρες 20.00 – 01.00 σύμφωνα και με την απόφαση 48 / 2020 της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οπότε όλοι όσοι απολαμβάνουν τις βόλτες τους επί της Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου τα βράδια, θα έχουν ακόμα ένα δεκαήμερο στη διάθεσή τους. Από την 1η Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να περπατούν στο χώρο κάτω από το φάρο στην ανάπλαση της παραλίας.

Πηγή: evros24.gr

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: