Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστολή Αντωνιάδη για να αποκτήσει ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων δωρεάν ασύρματο internet

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, με την οποία ζητάει να συμπεριληφθεί και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Φιλίππων στον κατάλογο των 25 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας τα οποία θα αποκτήσουν δωρεάν ασύρματο internet, στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου με την Cosmote.

«Η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρυζωνικό δίκτυο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αναζητούν εύκολα πληροφορίες για τα μνημεία, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα της σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης.

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν Ελλάδα και Σερβία, που θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με όσα συμφώνησαν σε τηλεδιάσκεψή τους ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και η ομόλογος του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Τουρισμού, συμφωνήθηκε να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Έλληνες που επισκέπτονται τη Σερβία.

«Το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για τους πολίτες μας κατά τη θερινή περίοδο θα είναι μια συμβολική εικόνα της πλήρους ομαλοποίησης της ζωής μας, και αποτελεί επιβεβαίωση της βαθιάς και αληθινής φιλίας και των εξαιρετικών διμερών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ελλάδας» δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Θολό το τοπίο στο θέμα των κρατήσεων. Ο πρόεδρος ξενοδόχων Θάσου τονίζει ότι και με ενδεχόμενη αύξηση 100% σε σύγκριση με το 2020 , οι τουρίστες που θα επισκεφτούν το νησί θα είναι πολλοί λιγότεροι από αυτούς που βρέθηκαν στην Θάσο το 2019. Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης τονίζει ότι οι κρατήσεις της τελευταίες στιγμής θα ευνοήσουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Συνεχίζονται οι εργασίες στον δρόμο της ΜΟΜΑ

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του δρόμου στην ΜΟΜΑ, για την αντιμετώπιση του προβλήματος κατολισθήσεων. 

Οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς ωστόσο σύμφωνα με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας Καβάλας Μάκης Χαραλαμπίδης δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί το έργο καθώς προκύπτουν τεχνικά προβλήματα τα οποία καθυστερούν την διαδικασία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ιστορίες Εβραίων για το Ολοκαύτωμα στον ΑΝΑΛΥΤΗ του ENA Channel

Ημέρα με βαρύ ιστορικό φορτίο η σημερινή, καλεί να θυμηθούμε και να ξανασκεφτούμε τη θηριωδία του Ολοκαυτώματος που στιγμάτισε τον ανθρώπινο πολιτισμό. Η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπως καθιερώθηκε η 27η Ιανουαρίου, έχει ορόσημο εκείνη την ημέρα του Ιανουαρίου 1945 όπου ο σοβιετικός στρατός απελευθέρωσε το μεγαλύτερο στρατόπεδο εξόντωσης των ναζί, το  Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Έχοντας τα τελευταία χρόνια ενταχθεί στη δημόσια σφαίρα και λειτουργώντας στη συλλογική μνήμη, η Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος φέτος, λόγω της πανδημίας, τιμάται διαδικτυακά και όχι μόνο από τους θεσμικούς φορείς. Την πρωτοκαθεδρία έχει η Θεσσαλονίκη, μια και έχει το θλιβερό προνόμιο του αποδεκατισμού σχεδόν του συνόλου της εβραϊκής της κοινότητας.

Άγνωστη ωστόσο είναι η ιστορία και των Εβραίων της Καβάλας. Μάλιστα στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel στις 14:30 το μεσημέρι θα γίνει ευρέως γνωστή η ιστορία του Ολοκαυτώματος μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες Εβραίων από το σύνολο της χώρας αλλά και μέσω του Αντιπορέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονικής Λάζαρου Σεφιχά.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: