Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Επιστολές των Αντιπεριφερειαρχών Καβάλας – Δράμας για τις “μειονεκτικές περιοχές”

Δημοσιεύτηκε

στις

Σχετικά με κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση με αντικείμενο το παραπάνω θέμα, στο οποίο προβλέπεται νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς («μειονεκτικές περιοχές») σε εφαρμογή των καν. (Ε.Ε.) 1698/2005 και 1305/2013, η οποία μετά την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ισχύει από 1-1-2019, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Π.Ε. οι οποίοι συμμετείχαμε σε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε την κάθετη αντίρρησή μας στην προτεινόμενη νέα οριοθέτηση που περιγράφεται στο κείμενο. Το συγκεκριμένο κείμενο ενώ συμπεριλαμβάνει στην παράγραφο «Ειδικά Κριτήρια» την περιοχή όλης της Θράκης, στις «μειονεκτικές περιοχές» εξαιρεί το υπόλοιπο κομμάτι της Περιφέρειάς μας δηλαδή την Ανατολική Μακεδονία από αυτές χωρίς την παραμικρή αιτιολογία. Πέρα από το γεγονός ότι η επιλογή αυτή δεν τεκμηριώνεται, στην ουσία η αυθαίρετη αυτή διάκριση καταργεί την έννοια της Περιφέρειας και της «περιφερειακότητας» καθώς διαιρεί χωρίς κανένα κριτήριο την Περιφέρεια σε δύο περιοχές την «προνομιούχα», η οποία εντάσσεται στον νέο κατάλογο των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς («μειονεκτικές περιοχές») και την «μη προνομιούχα» που δεν εντάσσεται σ’ αυτές. Σε περίπτωση δε που το παραπάνω ατυχές κείμενο διαβούλευσης υιοθετηθεί ως έχει θα προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπως και της Δράμας. Συγκεκριμένα οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι 12 Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Καβάλας που χαρακτηρίζονται μέχρι σήμερα ως «μειονεκτικές περιοχές» θα στερηθούν των
ενισχύσεων των εξισωτικών αποζημιώσεων που λαμβάνουν μέσω του ΟΣΔΕ για τα επόμενα 20 χρόνια, καθώς η νέα οριοθέτηση θα ισχύει για 2 ή και 3 προγραμματικές περιόδους. Πέραν αυτού οι αγρότες των παραπάνω περιοχών αλλά και όλοι οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας ευρύτερα θα στερηθούν την αυξημένη μοριοδότηση στην περίπτωση του προγράμματος των νέων γεωργών όπως και τα αυξημένα ποσά εφάπαξ ενίσχυσης που ισχύουν για τις «μειονεκτικές περιοχές» και με δεδομένο ότι η τελική κατάταξη των δικαιούχων για τα παραπάνω μέτρα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφέρειας οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας θα μειονεκτούν έναντι των αγροτών της υπόλοιπης Περιφέρειας, δηλαδή της Θράκης. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να στερηθούν την εύλογη πρόσβαση σε χρήσιμα χρηματοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα, με αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της Ανατολικής Μακεδονίας. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που κατέληξε και πρότεινε την συγκεκριμένη εμφανώς προβληματική νέα οριοθέτηση δεν έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ούτε και τελεί σε γνώση των ενδιαφερόμενων φορέων, οπότε παραμένει άγνωστο με ποια ακριβώς κριτήρια, μετρήσιμα μεγέθη και σκεπτικά επιλέχθηκε η
ένταξη στις «μειονεκτικές περιοχές» σύμφωνα με το κείμενο διαβούλευσης. Άποψή μας είναι ότι η νέα οριοθέτηση οφείλει να γίνει με κριτήρια αντικειμενικά και μετρήσιμα, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και με απόλυτα διαφανή τρόπο. Η δε οριοθέτηση οφείλει να γίνει, ανά περιοχή, σε επίπεδο τοπικής κοινότητας με όλα τα δεδομένα και τους συντελεστές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε κάθε περίπτωση ο καθορισμός «Ειδικών Κριτηρίων» δεν μπορεί να διαιρεί αδικαιολόγητα μία περιφέρεια σε μία ευνοούμενη περιοχή που θα λαμβάνει την εξισωτική αποζημίωση και τα επιπλέον ωφελήματα και σε μία μη ευνοούμενη. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω όλοι οι παρακάτω υπογράφοντες εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαμε στην σύσκεψη της 02-10-2018 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για το θέμα διαβούλευσης για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά προβλήματα («μειονεκτικές περιοχές») της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ζητάμε την τροποποίηση του συγκεκριμένου κειμένου διαβούλευσης για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και την αντικατάσταση της λέξης «Θράκη» με τις λέξεις «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» στο κεφάλαιο «Ειδικά Μειονεκτήματα» για τους λόγους που παραθέσαμε. Επίσης ζητούμε το παρόν κείμενο να προωθηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει σχετικά και να προωθήσει το αίτημά μας στο αρμόδιο υπουργείο.

ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ Δρ. Θ. Μαρκόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

Δήμος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης
Δήμαρχος

Δήμος Νέστου Ε. Τσομπανόπουλος

Δήμαρχος
Δήμος Καβάλας Β. Μπαλτζίδου

Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα

ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ Ζ. Μυστακίδης
Πρόεδρος ΔΕ
Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Καβάλας Γ. Μπαλίκας
Πρόεδρος
Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας Θ. Καλπακίδης
Πρόεδρος
Αγροτικός Σύλλογος Νέστου Σ. Αργυράκης
Πρόεδρος

Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Ν.
Καβάλας

Ν. Δημόπουλος
Πρόεδρος
ΤΟΕΒ Χρυσούπολης Αθ. Καβάζης
Πρόεδρος
ΕΑΣ Καβάλας Κ. Λεπίδας
Πρόεδρος ΔΣ

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΜΗ
ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ:
ΠΕ Δράμας               Πατακάκης Ανάργυρος
Αντιπεριφερειάρχης Δράμας
Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας                                          Κιουτσουκάκης Ιωάννης
Πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Δράμας       Κεσκίνογλου Ιωάννης

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ν. Δράμας                               Γκότιας Χρήστος

Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Προσοτσάνης                  Ακριτίδης Κωνσταντίνος

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κομοτηνή | Ο αγώνας 6.500 καπνοπαραγωγών συνεχίζεται

Δημοσιεύτηκε

στις

6.500 ενεργοί καπνοπαραγωγοί υπάρχουν στο νομό Ροδόπης, οι οποίοι καλλιεργούν περίπου 60.000 στρέμματα. Η ποσότητα καπνού που παράγεται σ’ ένα χρόνο είναι 7-8 εκατ. Κιλά. Σύμφωνα με τον κ. Σινάν Αμέτ, μέλος του Δ.Σ. της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Θράκης η συμβολή του στην οικονομία είναι 35-40 εκατ. Ευρώ. Υπολογίζεται πώς τουλάχιστον 10.000 άτομα ασχολούνται με την καπνοκαλλιέργεια και έμμεσα 20.000 άτομα επωφελούνται οικονομικά από την παραγωγή καπνού.

«Η καπνοπαραγωγή είναι μια καλλιέργεια που συνεχίζει να υπάρχει στο Ν. Ροδόπης από τον 16ο -17ο αιώνα. Η Έχει γίνει η καλλιέργεια που κληρονομείται από γενιά σε γενιά. Ο μέσος όρος στρεμμάτων που αναλογεί στους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής είναι μόνο 11 στρέμματα περίπου ανά άτομο. Κι αυτό δείχνει ότι η καπνοκαλλιέργεια δεν έχει εναλλακτικές, επειδή σε μία έκταση των 11 στρεμμάτων, και εφόσον σκεφτούμε ότι τα περισσότερα απ’ αυτά δεν ποτίζονται, δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια άλλη καλλιέργεια που μπορεί να κάνει η οικογένεια για να επιβιώσει.» δηλώνει ο κος Σινάν Αμέτ μέλος του Δ.Σ. της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον έμπειρο καπνοκαλλιεργητή «Η τιμή πώλησης του καπνού ήταν 4,56 ευρώ ανά κιλό το 2015, 5,17 ευρώ το 2016 και 5,17 ευρώ το 2017 και ως αποτέλεσμα ο μέρος όρος της τιμής πώλησης ήταν 4,97 ευρώ. Υπολογίζοντας τα έξοδα του καπνοκαλλιεργητή το κόστος ανέρχεται στα 3,85 ευρώ ανά κιλό καπνού. Αυτό πολύ φανερά δείχνει ότι , μετά από την επίπονη και κοπιαστική εργασία του καπνοκαλλιεργητή το κέρδος του δυστυχώς ανέρχεται μόνο στα 1 ευρώ περίπου ανά κιλό.»

Αν και ένα πολύ σημαντικό προϊόν εξαγωγής εδώ και 20 χρόνια, όπως λέει, η τιμή πώλησης του καπνού στην αγορά δεν έχει αλλάξει και είναι στα 4 με 5 ευρώ το κιλό. Καθώς ο καπνός απαιτεί εντατική εργασία, η ποσότητα καπνού που μπορεί να παράγει ένα άτομο ετησίως είναι περίπου 700 κιλά. «Η εργασία που απαιτείται στην καλλιέργεια ενός (1) στρέμματος καπνού είναι περίπου 400 ώρες. Αυτές οι ώρες αντιστοιχούν με την εργασία σε 40 στρέμματα παραγωγής σιταριού.» Αναφερόμενος στα προβλήματα τόνισε πως από το 2010 και μετά, οι πριμοδοτήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%, ενώ οι παραγωγοί καπνού στην περιοχή υπέστη συνολική ζημιά ύψους 15-20 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα. «Αυτό το γεγονός αποτέλεσε σημαντικό οικονομικό πλήγμα για την περιοχή και την τοπική κοινωνία. Δεν υποβλήθηκε καμία εναλλακτική λύση για τις περικοπές αυτών των ενισχύσεων.»

Την δουλειά των καπνοκαλλιεργητών την δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, όπως λέει, το γεγονός ότι η δυνατότητα άρδευσης στις περιοχές παραγωγής καπνού είναι πολύ περιορισμένη. «Μόνο το 30% των εκτάσεων μπορεί να αρδευτεί. Όσον αφορά το κόστος της άρδευσης είναι πολύ υψηλό, επειδή η άρδευση γίνεται με κατανάλωση καυσίμου.» Σύμφωνα τέλος με τον κο Σινάν Αμέτ λόγω των απωλειών που βιώνει η παραγωγή του καπνού και εξαιτίας τη μη στήριξης της επικρατεί ένα κύμα μετανάστευσης από την περιοχή, νέοι εγκαταλείπουν την καλλιέργεια, μαζί και τους οικισμούς τους, γι αυτό το λόγο αναγκαία κρίνεται η στήριξη της.

ert

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο αγρότης με τα 160 στρέμματα ροδιών στη Ροδόπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Γιατί ο Χρήστος Χατζηαποστόλου λέει ότι είναι μονόδρομος η στροφή στην δενδροκαλλιέργεια παρά τα προβλήματα.

Παρότι νέος  είναι ίσως, αν όχι ο πρώτος σε έκταση, ανάμεσα  στους μεγαλύτερους αγρότες-καλλιεργητές ροδιών στην Βόρεια Ελλάδα. Ο αγρότης Χρήστος Χατζηαποστόλου από το Κόσμιο φιλοξενήθηκε την Πέμπτη στην Αγροτική Ματιά του Ράδιο Χρόνος 87,5 και μίλησε στους Σάκη Αντωνίου και Κυριάκο Κρόκο για την δενδροκαλλιέργεια και την πεποίθησή του ότι ο αγροτικός κόσμος πρέπει να στραφεί προς την δενδροκαλλιέργεια. Και αυτό γιατί παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που και ο ίδιος συνάντησε, θεωρεί ότι η προοπτική της είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα.

Ο κος Χατζηαποστόλου έχει προφίλ «πολυδραστηριότητας» δουλεύοντας 160 στρέμματα ροδιών, 3 στρέμματα κυδωνιών, 20 στρέμματα βερικοκιάς, 150 στρέμματα βαμβάκι και 150 περίπου στρέμματα σιτηρά, 30 στρέμματα επιτραπέζια και οινοποιήσιμα σταφύλια και φυσικά το γνωστό αποστακτήριο στον παράδρομο της Εγνατίας προς το Κόσμιο. 

Αιτιολογώντας την στροφή στη δενδροκαλλιέργεια αποκαλύπτει πως ο ίδιος θεωρεί «ότι το μέλλον βρίσκεται στις καλλιέργειες που δεν επιδοτούνται. Πιστεύω ότι οι επιδοτήσεις θα μειωθούν και  κάποια στιγμή μπορεί, βιαίως, να καταργηθούν. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι οι καλλιέργειες που επιδοτούνται θα αποκτήσουν τεράστιο πρόβλημα. Προσπαθώ να πείσω και άλλους για την άποψή μου. Έχουμε μεγάλο κλήρο και πρέπει σιγά σιγά να φύγουμε από τα βαμβάκια, στάρια και τεύτλα και να στραφούμε στα δέντρα, τα αμπέλια, τα αρωματικά φυτά» τονίζει.

 

Η επιλογή της ροδιάς

Ρισκάροντας επέλεξε να καλλιεργήσει πολλά στρέμματα με ρόδια της γνωστής ποικιλίας “Wonderful” από το Ισραήλ  προ περίπου 12ετίας, τότε που η ροδιά μπήκε στην Ελλάδα με πολλές υποσχέσεις  για την πορεία της. Τελικά όπως απεδείχθη και ο ίδιος ομολογεί η «ποικιλία αυτή ήταν λάθος» καθώς δεν ήταν καλά προσαρμοσμένη στην κλίμα της χώρας. Αποδείχτηκε πολύ όψιμη η καρποφορία της για τη Θράκη με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ποιοτικά. Στην κλιματική δυσκολία ήρθε να προστεθεί και η επιθετική αγορά της Τουρκίας που με συγκεκριμένη  ποικιλία ροδιάς  «μπαίνει» στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης συμπιέζοντας τις τιμές. 

Ο ίδιος πλέον στρέφεται σε άλλη πρωιμότερη ποικιλία η οποία ήδη έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής, τόσο ως προς τον χρόνο και την ποιότητα της καρποφορίας της, όσο και στις τιμές της αγοράς.

Η προοπτική των αρωματικών φυτών 

Ο κος Χατζηαποστόλου στέκεται και στην προοπτική των αρωματικών φυτών για τα οποία το κλίμα της Θράκης είναι ιδανικό, ενώ υπάρχει και πολύ μεγάλη παράδοση. Η οικογένειά του για χρόνια καλλιεργούσε ρίγανη σε 27 στρέμματα τα οποία ενώ είναι άγονα και φτωχά για οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια, εν τούτοις έδινε εκπληκτικής ποιότητας αρωματική ρίγανη, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή. Η ρίγανη και άλλα αρωματικά φυτά δίνονταν τότε σε πολύ καλές τιμές στην γνωστή βιοτεχνία που δραστηριοποιούνταν στην ΒΙ.ΠΕ. και που εδώ και χρόνια έκλεισε, σφραγίζοντας για δεκαετίες την διακοπή της στροφής στις αρωματικές καλλιέργειες. 

Και ο ίδιος επιβεβαιώνει το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει για την λεβάντα καθώς καθημερινά αυξάνονται τα στρέμματα που καλλιεργούνται. Η ποιότητά της αναγνωρίζεται και πληρώνεται αναλόγως από τις αγορές του εξωτερικού, ενώ υπάρχει και η προοπτική δημιουργίας αποστακτηρίων ελαίου λεβάντας τα οποία θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την έκταση αλλά, κατά την άποψή του, θα ρίξουν την σημερινή τιμή που απολαμβάνουν οι παραγωγοί.

xronos

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Συμβόλαια Besana | Οι φουντουκιές ανθίζουν στην Ξάνθη

Δημοσιεύτηκε

στις

Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις συμβολαιακής καλλιέργειας ακρόδρυων μεταξύ του ιταλικού ομίλου Besana και παραγωγών της Ξάνθης για έκταση πλέον των 800 στρεμμάτων στο πλαίσιο του στρατηγικού ενδιαφέροντος του ομίλου για την καλλιέργεια έως 20.000 στρεμμάτων φουντουκιάς στην ευρύτερη περιοχή σε βάθος πενταετίας, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Ξάνθης, Ανδρέα Καμαριανάκη, που πραγματοποιεί επαφές με την εταιρεία και ενημερώνει τους παραγωγούς. Αισιοδοξεί ότι μέσα στο 2019 οι φυτεύσεις στην Ξάνθη θα ξεπεράσουν τα 1.500 στρέμματα, ενώ οι ενδείξεις από τον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο προσθέτουν 300-500 στρέμματα. Από τους παραγωγούς που προχώρησαν σε συμβόλαια, ελάχιστοι έχουν προηγούμενη καλλιεργητική εμπειρία πάνω στη φουντουκιά, στις περιοχές Σταυρούπολης και Κομνηνών.

Ο κ. Καμαριανάκης αναφέρει ότι η εταιρεία θα συμμετάσχει με περίπτερο στην 5η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, που θα διεξαχθεί στην Ξάνθη στις 11 Μαΐου, ως μια κίνηση γνωριμίας με τους αγρότες. «Θα είναι παρόντες εκπρόσωποι του ομίλου από την Ιταλία και οι αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα». Ο ίδιος θα βρεθεί σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου στην Ιταλία ως εξωτερικός προσκεκλημένος, με την ιδιότητα του διευθυντή της ΔΑΟΚ.

Τα συμβόλαια που συνάπτει η εταιρεία είναι 13+10 ετών. «Η πρώτη παραγωγή ξεκινάει στην τετραετία, αλλά οι παραγωγοί θα έχουν εισόδημα από την πέμπτη χρονιά. Η καλλιέργεια θα αναπτυχθεί στα πεδινά και τα ημιορεινά του νομού». Σημειώνει ότι η ελάχιστη εγγυημένη τιμή του συμβολαίου είναι τα 2,2 ευρώ/κιλό και «ο παραγωγός πληρώνεται με την εκάστοτε ετήσια χρηματιστηριακή αξία του προϊόντος».

Ο κ. Καμαριανάκης εξηγεί ότι οι αντιπρόσωποι δημιουργούν μια σελίδα που θα κοινοποιηθεί, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Σημειώνει ότι οι φυτεύσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αφορούν φυτά σε λήθαργο με μπάλα χώματος, τα οποία έρχονται από την Ιταλία.

ypaithros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σε απόβαση στην Αθήνα προσανατολίζονται οι αγρότες

Δημοσιεύτηκε

στις

Δεν αποκλείει την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, ο αριθμός των οποίων ολοένα και αυξάνεται.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζέλας, μετά την κινητοποίηση στα Τέμπη, δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

«Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη», δήλωσε.

Οι αγρότες αναμένεται να κάνουν νέα σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ περιμένουν να προσκληθούν από την κυβέρνηση για να συζητήσουν.

«Πάντα είναι ανοιχτή η πρόσκληση διαλόγου. Δεν έκλεισε ποτέ και για κανέναν», είχε τονίσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η άρνηση των μπλόκων αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σ’ ένα σημείο που νομίζω ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να το λύσουμε το θέμα. Η άρνηση διαλόγου δεν είναι σωστή για ένα κίνημα αγροτικό. Η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο» επισήμανε.

Πού στήθηκαν μπλόκα το Σάββατο

Αγρότες απέκλεισαν το οδόστρωμα στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών για δύο ώρες.

Την Ιόνια Οδό απέκλεισαν το απόγευμα τους Σαββάτου οι αγρότες, στο ύψος του κόμβου Μπάγια.

Μέχρι και τις 14:00 διήρκεσε ο αποκλεισμός στον κόμβο του Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Σε αποκλεισμό προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

  • Στα διόδια Μαλγάρων, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας
  • Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας
  • Στην Εθνική Οδό Βέροιας – Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
  • Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
  • Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
  • Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
  • Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: