Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας στο Επιμελητήριο για τις όψες και διαστάσεις της επιχειρηματικής δράσης στο νέο οικονομικό περιβάλλον

Το ΤΕΙ Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης , το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Λογιστική , Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές διοργανώνουν το Σάββατο στις 9.15 το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ” Όψεις και Διαστάσεις της Επιχειρηματικής Δράσης στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον».

Ο Προεδρεύων στην 1η Συνεδρία καθηγητής ΤΕΙ Α.Μ.Θ. – Διευθυντής ΠΜΣ κ Αναστάσιος Κρασαββόγλου στην συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας είπε:

” Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να περιγράψουμε και να προσδιορίσουμε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, για να δούμε ακολούθως επι μέρους παραμέτρους της επιχειρηματικότητας. Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε δύο κύκλους εισηγήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες που θα αναλύσουν το οικονομικό περιβάλλον, κυρίως της κρίσης. Αφού θα περιγράψουμε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα πάμε σε δεύτερη ενότητα που αναπτύσει ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Είναι ειδικότερα ζητήματα αυτά που έχουν το ενδιαφέρον τους για τους επιχειρηματίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας. Τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν πολύ τους φοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Έχουν ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους που έχουν θέση στην ελεγκτική , το επιχειρείν και την φορολόγηση καθως και για την κοινωνία της Καβάλας για να μάθει ο κόσμος περισσότερα πράγματα .

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ο κ Καρασαββόγλου τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Φέτος είπε, πήραμε 35 φοιτητές, όσους μπορούσαμε να πάρουμε με βάσει το νομοθέτημα. “Πιάσαμε ταβάνι» δηλαδή, έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες που δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσχερή θέση να τις αποκλείσουμε . Θεωρώ όμως ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερους φοιτητές, αφού σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε μια επιθετική πολιτική διαφήμισης σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα:

 • ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος μιλήσει με θέμα ” Η διαχείρηση της κρίσης του 2008 από την ΕΕ και η περίπτωση της Ελλάδας»,
 • ο καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας κ Αναγνώστης Κηπουρός με θέμα ” Τα συστήματα προληπτικής διαβάθμισης και φερεγγυότητας των χωρών και εταιριών με βάση το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο».
 • Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαχρήστου για την “επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012»
 • Ο Αθανάσιος Βαζακίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα ” Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα. Οικονομική κριση».

Στην δεύτερη ενότητα ομιλητές θα είναι οι ;

 • Κωνσταντίνος Αλεπάκος, Δικηγόρος Δρ. Νομικής και θα μιλήσει για ” το πρόβλημα της διμελούς ανώνυμης εταιρίας με ισοδύναμη συμμετοχή 50%-50%.Το φαινόμενο της εταιρικής εμπλοκής
 • Η Ράνια Χατζηνικολάου καθηγήτρια ΑΠΘ για τις “Προυποθέσεις πτωχευτικής και προπτωχευτικής διαδικασίας»
 • Και ο Λάμπρος Κοτσίρης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα ” Σύγχρονα ζητήματα περί αφερεγγυότητας».

Στους φοιτητές δε, που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ηλεία: Απολογείται ο 37χρονος παιδοκτόνος | Έντονοι φόβοι για βεντέτα

Υπό τον φόβο αντεκδίκησης και βεντέτας απολογείται σήμερα (14/6) ο 37χρονος παιδοκτόνος στην Ηλεία. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να μην γίνει η διαδικασία στον Πύργο, λόγω των πιθανών επεισοδίων.

Το πιο πιθανό είναι να μεταβούν οι δικαστικοί λειτουργοί στην αστυνομική διεύθυνση Πύργου ώστε να πάρουν εκεί την απολογία του και στη συνέχεια να αποφασίσουν εάν θα τον προφυλακίσουν ή όχι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γιαπρακά για το OPEN. Μάλιστα, είναι πολλοί οι δικηγόροι που αρνήθηκαν να αναλάβουν τον κατηγορούμενο. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως βρέθηκε ένας δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει.

Τι έχει καταθέσει στις Αρχές

Σύμφωνα με το MEGA, στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του». «Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Στη συνέχεια, περιέγραψε στους αστυνομικούς την απόπειρα βιασμού, λέγοντας πως εκείνη όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά του είπε και πως θα το πει στους γονείς της. Τότε ήταν που ο δράστης δηλώνει πως θόλωσε, την πέταξε κάτω και άρχισε να την χτυπά με το κατσαβίδι. «Την άρπαξα από τα μαλλιά και άρχισα να την σέρνω στο χωράφι» ανέφερε κυνικά.

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε. Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

Τα ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, κάμερα ασφάλειας καταγράφει το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος σε κεντρικό δρόμο στο χωριό Μυρτιά της Ηλείας. Δευτερόλεπτα μετά φαίνεται η 11χρονη Βασιλική, να τρέχει προς την κατεύθυνση του οχήματος φορώντας ένα λευκό φουστανάκι.

Σε άλλο βίντεο από διαφορετική κάμερα ασφαλείας το ίδιο όχημα με οδηγό τον 37χρονο θείο της 11χρονης περνά μπροστά από την ανήλικη με μειωμένη ταχύτητα, με τις Αρχές να θεωρούν πως της μίλησε με σκοπό να την κάνει να μπει μέσα στο αμάξι, κάτι που τελικά κατάφερε λίγα δευτερόλεπτα μετά

Από αυτή τη στιγμή, τα ίχνη της 11χρονης χάνονται. Δηλώνεται η εξαφάνισή της και ο 37χρονος που ομολόγησε ότι προσπάθησε να την βιάσει και την σκότωσε, έκανε αρχικά πως αγωνιούσε για την τύχη του παιδιού.

«Της είπα να την πάω στο σπίτι του παππού της και αυτή δέχθηκε. Όταν όμως απομακρυνθήκαμε, άρχισε να ανησυχεί και με ρωτούσε πού πάμε. Μου έλεγε “έχουμε περάσει το σπίτι του παππού, είναι μακριά, πού πάμε;”. Εγώ τότε σταμάτησα το αυτοκίνητο και της είπα ότι θέλω να συνευρεθούμε ερωτικά γιατί μου αρέσει πολύ», ανέφερε ο 37χρονος.

Η 11χρονη αντιστέκεται και τότε ο θείος της, αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ομολογεί το έγκλημα στους αστυνομικούς και τους οδηγεί στο χωράφι που είχε αφήσει το άψυχο σώμα της ανιψιάς του.

Στην κυνική του ομολογία, ο 37χρονος ανέφερε πως θόλωσε όταν η μικρή του είπε πως θα ενημερώσει τους γονείς της. Με ένα κατσαβίδι άρχισε να την χτυπά και το παιδί έπεσε νεκρό μπροστά του. «Η 11χρονη αντέδρασε και μου είπε ότι αν δεν την αφήσω να φύγει, θα το πει στον μπαμπά της και την μαμά της. Εγώ τότε θόλωσα και φοβήθηκα. Πήρα ένα κατσαβίδι που είχα στην πόρτα του αυτοκινήτου και άρχισα να την χτυπάω στον λαιμό. Έβγαλα το πτώμα της έξω και το πέταξα σε χωράφια ενώ το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο. Δεν την βίασα», είπε ο 37χρονος.

Μέσα σε μια ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από το σπίτι που έμενε η 11χρονη με τους γονείς της, στη διασταύρωση που είδε το αυτοκίνητου του θείου της και στη συνέχεια στο σημείο, που οι αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό της. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το κορίτσι δέχθηκε χτυπήματα στην καρδιά και την σπλήνα. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα, δεν φαίνεται να προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση πριν τη δολοφονία.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μετακίνηση ΑμεΑ | Καθημερινά επεισόδια οδηγών λεωφορείων με ΑμεΑ

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα πρόσφατα περιστατικά που ανέφεραν  τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας ότι συνέβησαν σε αστικά λεωφορεία της πόλης, τα οποία δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στην Καβάλα αλλά και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ όπως έχουμε ενημερωθεί από τους φορείς μέλη μας.

Ειδικότερα, οι οδηγοί των αστικών με αυθαίρετη εντολή της Ομοσπονδίας τους αποδοκιμάζουν τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι Δελτίων Μετακίνησης επειδή δεν τα έχουν ακόμη
ανανεώσει για το έτος 2024 και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις τους αναγκάζουν να πληρώσουν το αντίτιμο του εισιτηρίου αλλιώς τους απειλούν ότι θα τους κατεβάσουν από το λεωφορείο. Σύμφωνα με τις δικές τους αυθαίρετες οδηγίες η θεώρηση των καρτών έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 31/05/2024. Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 21258/15.3.2024 (ΦΕΚ Β΄ 1806) και την επακόλουθη Εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 24376/28.3.2024 Εγκύκλιο που υπογράφει η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η προθεσμία για την ανανέωση των Δελτίων Μετακίνησης αρχίζει στις 4.4.2024 και λήγει στις 31.10.2024.

Συνεπώς μέχρι τις 31.10.2024 ισχύουν τα Δελτία που ήταν θεωρημένα για το 2023. Η 31.5.2024 που αναφέρεται στο από 29.3.2024 έγγραφο της ΠΟΑΣ ως ημερομηνία λήξης για τις ανανεώσεις δεν προβλέπεται από καμιά διάταξη. Αυτό ακριβώς δέχεται και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, η οποία με το υπ’ αριθ. 8132/28.12.2023 έγγραφο (επισυνάπτεται παρακάτω), ανακοίνωσε πως τα Δελτία έτους 2023 θα γίνονται δεκτά για όσο χρόνο απαιτείται να χορηγηθούν για το έτος 2024.

Κατόπιν αυτών, και στο πλαίσιο των καλών σχέσεων συνεργασίας που όλοι επιθυμούμε να υπάρχουν, ζητούμε να εφαρμόσουν τα Αστικά ΚΤΕΛ όλης της περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας κατ΄επέκταση τα ανωτέρω, δεδομένου ότι η πλειονότητα των δικαιούχων έχει ήδη ανανεώσει τα Δελτία και όσοι, ελάχιστοι, δεν το έχουν ακόμη πράξει προφανώς αδυνατούσαν για δικούς τους προσωπικούς λόγους. Ευελπιστούμε επίσης ότι θα πάρετε και εσείς θέση στα παραπάνω.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ακρίβεια: Ανθίζει το ταπεράκι και το ψυγειάκι στην παραλία

Ανάσες δροσιάς στις παραλίες βρίσκουν οι Αθηναίοι έχοντας τα απαραίτητα… όπως πετσέτεςξαπλώστρες ομπρέλες και …ταπεράκια.

Η νέα τάση στην παραλία λέει οικονομία καθώς λόγω ακρίβειας το φαγητό και ο καφές έξω είναι στα «ύψη».

Το «χαράτσι» της παραλίας

Σύμφωνα με το MEGA, τα έξοδα της παραλίας δεν είναι διόλου μικρά ειδικά αν κάποιος πηγαίνει συχνά για μπάνιο σε κάποια παραλία κοντά στην πόλη. Η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει για 10 μπάνια στην πόλη τα 410€ – 740€ από χρήματα που θα πληρώνονταν για να αγοραστούν τα πάντα επιτόπου.

Ενδεικτικά ένα μέσο κόστος για όσους παίρνουν από έξω:
 • 2 καφέδες και 2 χυμοί: 12€ – 18€
 • 1 κλαμπ σάντουιτς: 7€ – 12€
 • 4 παγωτά: 8€ – 24€
 • 4 νεράκια: 2€
 • 1 πίτσα και μία σαλάτα: 12€ – 18€
 • Σύνολο: 41€ – 74€

Σωτήρια τα φορητά ψυγεία – Πόσο κοστίζουν

Για τους πιο οργανωμένους και όσους μένουν όλη μέρα στην παραλία τα φορητά ψυγειάκια αποδεικνύονται σωτήρια και πολύ αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Το κόστος για φορητά ψυγειάκια κυμαίνεται:

 • Χωρητικότητα 25lt: 30€,
 • Χωρητικότητα 24lt ηλεκτρικό: 75€

Η νέα τάση όμως δεν έχει μόνο οικονομία αλλά συχνά φέρνει πιο κοντά και την οικογένεια που προετοιμάζει όλη μαζί τα απαραίτητα για την εξόρμηση ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en