Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας στο Επιμελητήριο για τις όψες και διαστάσεις της επιχειρηματικής δράσης στο νέο οικονομικό περιβάλλον

Το ΤΕΙ Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης , το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Λογιστική , Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές διοργανώνουν το Σάββατο στις 9.15 το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ” Όψεις και Διαστάσεις της Επιχειρηματικής Δράσης στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον».

Ο Προεδρεύων στην 1η Συνεδρία καθηγητής ΤΕΙ Α.Μ.Θ. – Διευθυντής ΠΜΣ κ Αναστάσιος Κρασαββόγλου στην συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας είπε:

” Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να περιγράψουμε και να προσδιορίσουμε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, για να δούμε ακολούθως επι μέρους παραμέτρους της επιχειρηματικότητας. Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε δύο κύκλους εισηγήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες που θα αναλύσουν το οικονομικό περιβάλλον, κυρίως της κρίσης. Αφού θα περιγράψουμε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα πάμε σε δεύτερη ενότητα που αναπτύσει ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Είναι ειδικότερα ζητήματα αυτά που έχουν το ενδιαφέρον τους για τους επιχειρηματίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας. Τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν πολύ τους φοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Έχουν ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους που έχουν θέση στην ελεγκτική , το επιχειρείν και την φορολόγηση καθως και για την κοινωνία της Καβάλας για να μάθει ο κόσμος περισσότερα πράγματα .

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ο κ Καρασαββόγλου τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Φέτος είπε, πήραμε 35 φοιτητές, όσους μπορούσαμε να πάρουμε με βάσει το νομοθέτημα. “Πιάσαμε ταβάνι» δηλαδή, έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες που δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσχερή θέση να τις αποκλείσουμε . Θεωρώ όμως ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερους φοιτητές, αφού σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε μια επιθετική πολιτική διαφήμισης σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα:

  • ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος μιλήσει με θέμα ” Η διαχείρηση της κρίσης του 2008 από την ΕΕ και η περίπτωση της Ελλάδας»,
  • ο καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας κ Αναγνώστης Κηπουρός με θέμα ” Τα συστήματα προληπτικής διαβάθμισης και φερεγγυότητας των χωρών και εταιριών με βάση το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο».
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαχρήστου για την “επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012»
  • Ο Αθανάσιος Βαζακίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα ” Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα. Οικονομική κριση».

Στην δεύτερη ενότητα ομιλητές θα είναι οι ;

  • Κωνσταντίνος Αλεπάκος, Δικηγόρος Δρ. Νομικής και θα μιλήσει για ” το πρόβλημα της διμελούς ανώνυμης εταιρίας με ισοδύναμη συμμετοχή 50%-50%.Το φαινόμενο της εταιρικής εμπλοκής
  • Η Ράνια Χατζηνικολάου καθηγήτρια ΑΠΘ για τις “Προυποθέσεις πτωχευτικής και προπτωχευτικής διαδικασίας»
  • Και ο Λάμπρος Κοτσίρης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα ” Σύγχρονα ζητήματα περί αφερεγγυότητας».

Στους φοιτητές δε, που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Νέες συλλήψεις στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 31-5-2023 έως και 6- 6-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν έξι ξεχωριστές δικογραφίες, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών συνολικά 26,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τρία (3) ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη, δύο ημεδαποί σε οικισμό της Ξάνθης, δύο ημεδαποί στην Καβάλα και δύο ημεδαποί σε περιοχές της Δράμας. Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς ενώ την προανάκριση για τις έξι υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Στη Θάσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι selfies στο πλοίο προς το νησί

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες

Περιοδεία σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φτάνοντας στην Καβάλα ο κύριος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής όπου ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο του συνεταιρισμού που φιλοξενεί την μονάδα επεξεργασίας και μεταποίησης αλλά και το πωλητήριο του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια περπάτησε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου μίλησε με ντόπιους, καταστηματάρχες και επισκέπτες.

Αυτή την ώρα είναι εν πλω προς την Θάσο όπου σε λίγο θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε καφέ του νησιού. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε με τους επιβάτες του πλοίου και δεν έλειψαν και οι selfies.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τελικοί Αγώνες του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημοτικών Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κάνει γνωστό ότι οι Τελικοί Αγώνες του 34 ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας θα διεξαχθούν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο ΔΑΚ «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
-18:00 Μικρός Τελικός Κοριτσιών: 24 ο Δημ. Σχολείο – 11 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Μικρός Τελικός Αγοριών: 9 ο Δημ. Σχολείο – 5 ο Δημ. Σχολείο

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023
-18:00 Μεγάλος Τελικός Κοριτσιών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο
-19:30 Παιχνίδι Μπάσκετ από το Ειδικό Σχολείο Καβάλας
-20:00 Μεγάλος Τελικός Αγοριών: 2 ο Δημ. Σχολείο – 12 ο Δημ. Σχολείο

Μετά το τέλος του Μεγάλου Τελικού Αγοριών θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: