Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας στο Επιμελητήριο για τις όψες και διαστάσεις της επιχειρηματικής δράσης στο νέο οικονομικό περιβάλλον

Το ΤΕΙ Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης , το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Λογιστική , Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές διοργανώνουν το Σάββατο στις 9.15 το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ” Όψεις και Διαστάσεις της Επιχειρηματικής Δράσης στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον».

Ο Προεδρεύων στην 1η Συνεδρία καθηγητής ΤΕΙ Α.Μ.Θ. – Διευθυντής ΠΜΣ κ Αναστάσιος Κρασαββόγλου στην συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας είπε:

” Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να περιγράψουμε και να προσδιορίσουμε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, για να δούμε ακολούθως επι μέρους παραμέτρους της επιχειρηματικότητας. Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε δύο κύκλους εισηγήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες που θα αναλύσουν το οικονομικό περιβάλλον, κυρίως της κρίσης. Αφού θα περιγράψουμε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα πάμε σε δεύτερη ενότητα που αναπτύσει ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Είναι ειδικότερα ζητήματα αυτά που έχουν το ενδιαφέρον τους για τους επιχειρηματίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας. Τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν πολύ τους φοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Έχουν ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους που έχουν θέση στην ελεγκτική , το επιχειρείν και την φορολόγηση καθως και για την κοινωνία της Καβάλας για να μάθει ο κόσμος περισσότερα πράγματα .

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ο κ Καρασαββόγλου τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Φέτος είπε, πήραμε 35 φοιτητές, όσους μπορούσαμε να πάρουμε με βάσει το νομοθέτημα. “Πιάσαμε ταβάνι» δηλαδή, έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες που δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσχερή θέση να τις αποκλείσουμε . Θεωρώ όμως ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερους φοιτητές, αφού σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε μια επιθετική πολιτική διαφήμισης σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα:

 • ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος μιλήσει με θέμα ” Η διαχείρηση της κρίσης του 2008 από την ΕΕ και η περίπτωση της Ελλάδας»,
 • ο καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας κ Αναγνώστης Κηπουρός με θέμα ” Τα συστήματα προληπτικής διαβάθμισης και φερεγγυότητας των χωρών και εταιριών με βάση το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο».
 • Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαχρήστου για την “επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012»
 • Ο Αθανάσιος Βαζακίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα ” Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα. Οικονομική κριση».

Στην δεύτερη ενότητα ομιλητές θα είναι οι ;

 • Κωνσταντίνος Αλεπάκος, Δικηγόρος Δρ. Νομικής και θα μιλήσει για ” το πρόβλημα της διμελούς ανώνυμης εταιρίας με ισοδύναμη συμμετοχή 50%-50%.Το φαινόμενο της εταιρικής εμπλοκής
 • Η Ράνια Χατζηνικολάου καθηγήτρια ΑΠΘ για τις “Προυποθέσεις πτωχευτικής και προπτωχευτικής διαδικασίας»
 • Και ο Λάμπρος Κοτσίρης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα ” Σύγχρονα ζητήματα περί αφερεγγυότητας».

Στους φοιτητές δε, που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά

Μεσημβρινές ώρες την 30-11-2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με την συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α.Δράμας προέβησαν σε σύλληψη ενός ημεδαπού, για παράβαση του Ν. 4139/2013.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ο εν λόγω ημεδαπός εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του ανωτέρω γραφείου, πλησίον της οικίας του στην Δράμα, όπου με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του οικείου Τ.Α., παρέδωσε οικειοθελώς ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο
περιέχον ακατέργαστη κάνναβη.

Στη συνέχεια ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου με τη συνδρομή της ομάδας K9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ΘΟΡ” του Κ.Λ. Καβάλας, εντοπίστηκαν τα παρακάτω:

 • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους δύο χιλιάδων πεντακοσίων εννέα (2.509) γραμμαρίων,
 • ένας (01) μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

 • δύο (02) πλαστικοί τρίφτες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,

 • ένα (01) κουτί με δεκατέσσερις (14) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενος από μία (01) σκηνή εσωτερικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο (02) λαμπτήρες LED, ένας (01) υγραντήρας, ένας (01) μετασχηματιστής, ένα (01) κάτοπτρο λαμπτήρα, δύο (02) ανεμιστήρες και έξι (06) μπουκαλάκια με υγρό λίπασμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στο Καλογερικό της Θάσου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου «Ο Γλαύκος» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξένησε τη Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο κόσμος, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα στις παραμονές του Μικρασιατικού εγχειρήματος».

Η ανταπόκριση των πολιτών της Θασου για την ομιλία της ιστορικού και καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θάσου “Ο Γλαύκος” με την σειρα του ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Sunlight Group | Δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα Νέου Όλβιου

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει τις ανάγκες και δράσεις των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποίησε μία νέα πρωτοβουλία για την προαγωγή της ποιοτικής εκπαίδευσης στηρίζοντας τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Νέου Όλβιου.

Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο χώρο του Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση τεχνολογικού εξοπλισμού που η εταιρεία προσέφερε στο σχολείο. Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, ανακοίνωσε τη δέσμευση της εταιρείας να αναλάβει την πλήρη αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου.

O τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες, κάμερες υπολογιστών και εκτυπωτές. Στόχος της δωρεάς είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στα εκπαιδευτικά οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία και η κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Γυμνασίου Νέου Όλβιου.

Οι εργασίες στις σχολικές εγκαταστάσεις που ανακοινώθηκαν πρόκειται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, καθώς έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών και η σχετική μελέτη. Το έργο, αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του επόμενου σχολικού έτους και περιλαμβάνει ανακαίνιση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτηρίων. Στόχος είναι να αναβαθμιστούν σημαντικά οι συνθήκες για τους 100 μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου, με τη δημιουργία πιο σύγχρονου και φιλικού περιβάλλοντος μάθησης. Ταυτόχρονα, οι εργασίες θα αναβαθμίσουν το κτήριο και ενεργειακά, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα και εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, με δεδομένη τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή και ευεξία των παιδιών, η Sunlight θα προχωρήσει επίσης στην κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5, στο οποίο οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση για παιχνίδι τόσο στο πλαίσιο του σχολικού τους προγράμματος, όσο και στον ελεύθερό τους χρόνο!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τοπείρου, κ. Θωμάς Μίχογλου, o Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Μάλαμα Σιδηροπούλου, ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Παύλου, δημοτικοί σύμβουλοι, και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της εταιρείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Μιλώντας για την πρωτοβουλία της εταιρείας, ο Δήμαρχος κ. Μίχογλου, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Sunlight Group, η οποία για ακόμη μια φορά έδειξε την έμπρακτη στήριξή της στην περιοχή του Νέου Όλβιου. Είναι πραγματικά σημαντικό που εταιρείες όπως η Sunlight, με πολυετή παρουσία στην περιοχή μας, γίνονται μέρος της κοινωνίας μας. Και είναι ακόμη σημαντικότερο το γεγονός ότι αφουγκράζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας και τη στηρίζουν, όπως έκανε Sunlight με την σημερινή της δωρεά και δέσμευση που έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας».

Σχολιάζοντας τη δωρεά από πλευράς της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, δήλωσε: «Η Sunlight είναι ένας δυναμικός και συνεχώς εξελισσόμενος οργανισμός. Επίκεντρό του αποτελούν οι 1.850 και πλέον εργαζόμενοί μας που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το Νέο Όλβιο είναι η βάση του μεγαλύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος που λειτουργεί η εταιρεία μας και η σημερινή δωρεά αποτελεί ένα ακόμη βήμα στήριξής μας στην τοπική κοινωνία, αλλά όχι το τελευταίο. Εκτός της δωρεάς, αναλαμβάνουμε επίσης μια σημαντική επένδυση συνολικής αναβάθμισης του Γυμνασίου Νέου Όλβιου που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής των 100 μαθητών που φοιτούν εκεί. Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχει ο οργανισμός μας προς τα παιδιά και τη νέα γενιά. Η παροχή ενός σύγχρονου χώρου, με σημαντικά τεχνολογικά εργαλεία, χώρους άθλησης, και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση σε επίπεδο κτηρίου θα συμβάλλει σε εξοικονόμηση πόρων του δημοσίου και θα αναβαθμίσει τις μαθησιακές και αθλητικές δυνατότητες των παιδιών. Είμαι περήφανος που η απόδοση της Sunlight Group και η εργασία των ανθρώπων της μας επιτρέπει να επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών της περιοχής και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην πρόοδο του τόπου. Και η Sunlight θα συνεχίσει τις στοχευμένες ενέργειες στήριξης της νέας γενιάς στις τοπικές κοινωνίες».

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Μπίσαλας, είχε τη χαρά να απευθύνει πρόσκληση στους μαθητές του σχολείου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Sunlight στο Νέο Όλβιο και να γνωρίσουν καλύτερα την εταιρεία και το έργο της, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να εξελιχθούν στα αυριανά ταλέντα της Sunlight ή/και του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας και να συμβάλλουν και εκείνοι στη δημιουργία καινοτόμων ενεργειακών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η σημαντική πρωτοβουλία της Sunlight Group επιβεβαιώνει την υποστήριξή της στην τοπική κοινωνία του Νέου Όλβιου. Περιοχή που κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της εταιρείας, καθώς φιλοξενεί τη βασική παραγωγική της μονάδα τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Και η εταιρεία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ουσιαστική υποστήριξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης –με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία– καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: