Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιστημονική ημερίδα του ΤΕΙ Καβάλας στο Επιμελητήριο για τις όψες και διαστάσεις της επιχειρηματικής δράσης στο νέο οικονομικό περιβάλλον

Το ΤΕΙ Ανατολικης Μακεδονίας Θράκης , το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Λογιστική , Ελεγκτική και Διεθνείς Συναλλαγές διοργανώνουν το Σάββατο στις 9.15 το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου Καβάλας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα ” Όψεις και Διαστάσεις της Επιχειρηματικής Δράσης στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον».

Ο Προεδρεύων στην 1η Συνεδρία καθηγητής ΤΕΙ Α.Μ.Θ. – Διευθυντής ΠΜΣ κ Αναστάσιος Κρασαββόγλου στην συνέντευξη που έδωσε χθες το πρωί στο ΤΕΙ Καβάλας είπε:

” Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι να περιγράψουμε και να προσδιορίσουμε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα την Ευρώπη και τον κόσμο, για να δούμε ακολούθως επι μέρους παραμέτρους της επιχειρηματικότητας. Έτσι λοιπόν διαμορφώσαμε δύο κύκλους εισηγήσεων με εξαιρετικούς επιστήμονες που θα αναλύσουν το οικονομικό περιβάλλον, κυρίως της κρίσης. Αφού θα περιγράψουμε το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, θα πάμε σε δεύτερη ενότητα που αναπτύσει ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το επιχειρείν.

Είναι ειδικότερα ζητήματα αυτά που έχουν το ενδιαφέρον τους για τους επιχειρηματίες και όλους αυτούς που βρίσκονται στον πυρήνα της επιχειρηματικότητας. Τα θέματα αυτά ενδιαφέρουν πολύ τους φοιτητές μας που θέλουν να παρακολουθήσουν την ημερίδα. Έχουν ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους που έχουν θέση στην ελεγκτική , το επιχειρείν και την φορολόγηση καθως και για την κοινωνία της Καβάλας για να μάθει ο κόσμος περισσότερα πράγματα .

Μιλώντας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ο κ Καρασαββόγλου τόνισε ότι προχωράει πολύ καλά. Φέτος είπε, πήραμε 35 φοιτητές, όσους μπορούσαμε να πάρουμε με βάσει το νομοθέτημα. “Πιάσαμε ταβάνι» δηλαδή, έχοντας άλλες τόσες υποψηφιότητες που δυστυχώς βρεθήκαμε στην δυσχερή θέση να τις αποκλείσουμε . Θεωρώ όμως ότι του χρόνου θα έχουμε περισσότερους φοιτητές, αφού σκεπτόμαστε να εφαρμόσουμε μια επιθετική πολιτική διαφήμισης σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Ομιλητές θα είναι στην ημερίδα:

  • ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ Σπύρος Λαπατσιώρας, ο οποίος μιλήσει με θέμα ” Η διαχείρηση της κρίσης του 2008 από την ΕΕ και η περίπτωση της Ελλάδας»,
  • ο καθηγητής ΤΕΙ Καβάλας κ Αναγνώστης Κηπουρός με θέμα ” Τα συστήματα προληπτικής διαβάθμισης και φερεγγυότητας των χωρών και εταιριών με βάση το χρηματοπιστωτικό κίνδυνο».
  • Ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαχρήστου για την “επαναγορά ομολόγων τον Δεκέμβριο 2012»
  • Ο Αθανάσιος Βαζακίδης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα ” Κοστολόγηση κατά δραστηριότητα. Οικονομική κριση».

Στην δεύτερη ενότητα ομιλητές θα είναι οι ;

  • Κωνσταντίνος Αλεπάκος, Δικηγόρος Δρ. Νομικής και θα μιλήσει για ” το πρόβλημα της διμελούς ανώνυμης εταιρίας με ισοδύναμη συμμετοχή 50%-50%.Το φαινόμενο της εταιρικής εμπλοκής
  • Η Ράνια Χατζηνικολάου καθηγήτρια ΑΠΘ για τις “Προυποθέσεις πτωχευτικής και προπτωχευτικής διαδικασίας»
  • Και ο Λάμπρος Κοτσίρης ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ μέλος της Ακαδημίας Αθηνών που θα αναπτύξει το θέμα ” Σύγχρονα ζητήματα περί αφερεγγυότητας».

Στους φοιτητές δε, που θα παρακολουθήσουν την ημερίδα θα χορηγηθεί σχετική βεβαίωση

Πηγή: Εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στο φως κύκλωμα που παράνομα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια

Στα «δίχτυα» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιάστηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, χωρίς την έγκριση του φορέα που κατέχει την άδεια παροχής σε όλη την επικράτεια.

Για την αποδόμησή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα, σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 9 βασικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλα 3 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – κατά περίπτωση – συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Χειροπέδες σε 8 άτομα σε περιοχές της Α.Μ.Θ., στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν οχτώ (8) άτομα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά το χρονικό διάστημα από 29-11-2023 έως και 5-12-2023 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης επτά (7) Έλληνες και ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν οχτώ ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τέσσερις οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, συνολικά 78,27 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, 4 μεταλλικούς τρίφτες, 7 ναρκωτικά δισκία και 1 ζυγαριά ακριβείας.

Αναλυτικότερα συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στη Δράμα, ένας ημεδαπός στην  Καβάλα, τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στην Αλεξανδρούπολη και ένας ημεδαπός στη Ροδόπη. 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις οχτώ υποθέσεις ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας, Καβάλας και Κομοτηνής.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Έναρξη Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην Θάσο με την φωταγώγηση του Καραβιού στον Λιμένα

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι της Θάσου (Λιμένας) Θάσου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου κ, Γεώργιο Κουτσουμανή, παρουσία του Δήμαρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου κ. Δημητρίου Πιπίνη, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημητρίου Μανίτσα και των Αντιδημάρχων κ. Σταύρου Τσολάκη, κ Σωτήρη Στρατηγέντα και κ. Γεωργίου Τσουλκάνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κάτοικων της Θάσου με τα παιδιά τους και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

https://youtu.be/TI8CDRRK9eY

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: