Connect with us

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επιμελητήριο Καβάλας προς κυβέρνηση | Ανακοινώστε οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους τους κλάδους

Δημοσιεύτηκε

στις

Με επιστολή που έστειλε το Επιμελητήριο Καβάλας στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα και στον Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κκ Άδωνι Γεωργιάδη και Παπαθανάση, ζητά την ανακοίνωση οριζόντιων μέτρων στήριξης για όλους τους κλάδους, για όλα τα ΚΑΔ, για όλες τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που πραγματικά πλήττονται και καταστρέφονται από τα πρωτοφανή μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί

Είναι βέβαιο ότι καθημερινά γίνεσθε αποδέκτες αιτημάτων και παρατηρήσεων για την απρόσμενη και ραγδαία κρίση που έχει δημιουργηθεί.

Σήμερα, πλέον της Δέσμης μέτρων, ανακούφισης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, της κοινωνίας, που έχετε ανακοινώσει και που είναι στην πολύ σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να γίνει κατανοητό και να μην αγνοείται, ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομίας, έχουν δεχτεί σφοδρή πίεση και χτυπηθεί αλύπητα, και ακόμη και αυτές οι επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να είναι σε λειτουργία, ουσιαστικά υπολειτουργούν, με δραματική πτώση του τζίρου τους.

Είναι απαραίτητο επομένως και σας καλούμε να κατανοήσετε αυτή την κατάσταση και να ανακοινώσετε οριζόντια μέτρα στήριξης για όλους τους κλάδους, για όλα τα ΚΑΔ, για όλες τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που πραγματικά πλήττονται και καταστρέφονται.

Τα μέτρα, όπως αναστολή πληρωμών των πάσης φύσεως οφειλών, δημοσιονομικών, φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών, προστίμων και κάθε είδους ρυθμίσεων, η μη σφράγιση των επιταγών, η αναστολή των πάσης φύσεως δικαστικών αναγκαστικών εκτελέσεων, όπως πλειστηριασμοί, η στήριξη της πολιτείας του μικτού μισθού των εργαζομένων, θα πρέπει να έχουν εφαρμογή για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας μας.

Είναι δεδομένο ότι αυτή η υγειονομική κρίση είναι παροδική και ευχόμαστε σύντομα να τελειώσει με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες.

Η αγωνία όλων μας, κυριολεκτικά είναι τι θα συμβεί την Επόμενη Ημέρα. Όταν περάσει αυτή η κρίση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να λειτουργήσουν. Αλλά πως θα γίνει αυτό;; Θα βγούνε λαβωμένες και οι ίδιες, αλλά και οι καταναλωτές – πελάτες.

Είναι απαραίτητο επομένως, πλέον των πολύ σημαντικών μέτρων ανακούφισης, να σχεδιασθεί και ανακοινωθεί Δέσμη μέτρων, ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, για να έχουν την δυνατότητα την επόμενη μέρα, που θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις, να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Τόσο οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, όσο και οι εξαγγελθείσες προτάσεις της ΕΚΤ, του EUROGROUP, του ECOFIN, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονώνουν την αισιοδοξία ότι επιτέλους παίρνονται άμεσα οι τολμηρές αποφάσεις, που δίνουν την δυνατότητα, της απαραίτητης ρευστότητας και ευελιξίας στα κράτη μέλη.

Η κάθε επιχείρηση, το κάθε ΑΦΜ, είναι αναγκαίο την ημέρα επαναλειτουργίας και επιστροφής στην οικονομική ομαλότητα, να έχει την δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων, για να μπορέσει να πληρώσει τις λειτουργικές και όχι μόνο δαπάνες της. Μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα που διάθετέ έχετε την πλήρη εικόνα της κάθε επιχείρησης, σε απαιτήσεις. Αυτά τα απαιτούμενα κεφάλαια επανεκκίνησης, πρέπει να είναι διαθέσιμα την κρίσιμη στιγμή, αλλιώς φοβάμαι ότι τα χειρότερα θα τα βρούμε μπροστά μας.

Μέσα από τους διαθέσιμους πόρους που έχετε πλέον,  πρέπει οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αντλήσουν από το τραπεζικό σύστημα άτοκα κεφάλαια κίνησης, επίσης μέσω των κοινοτικών πόρων και των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, να απλουστευθούν οι διαδικασίες και να γίνουν ελαστικότεροι οι κανόνες για την καταβολή επιδοτήσεων, να αυξηθεί η ρήτρα του καθεστώτος ενισχύσεων (de minimis), από 200.000€ σε 500.000€, και γενικότερα να υπάρξει η άμεση δυνατότητα άντλησης των απαραίτητων κεφαλαίων το συντομότερο δυνατό.

Επιτρέψτε μου να σας παροτρύνω, στην δημιουργία Επιτελικής Ομάδας, που να ασχολείται αποκλειστικά, με τον σχεδιασμό, ανάλυση, και υποβολή δράσεων, για την Επόμενη Ημέρα  και μέσα από συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Fora, να προτείνονται πολιτικές που πρέπει να εφαρμοσθούν, την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Επιμελητηριακή Κοινότητα είναι στην διάθεση σας.

Το έργο σας είναι δύσκολο και σας ευχαριστούμε για ότι έχετε  ανακοινώσει μέχρι σήμερα και σας ευχόμαστε καλή δύναμη και κουράγιο, με σωστές και γρήγορες αποφάσεις, προς όφελος της κοινωνίας μας.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορονοϊός | Στην εντατική o 25χρονος που νόσησε στην Τήνο – Δεν έχει υποκείμενα νοσήματα

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο νεαρός βρέθηκε διασωληνωμένος μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα

Κρίσιμη αλλά και σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση του 25χρονου που μεταφέρθηκε το Σάββατο με αεροδιακομιδή από την Τήνο στην Αθήνα, έχοντας διαγνωσθεί με κορονοϊό.

Όπως μετέδωσε το Open, o νεαρός παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου της Βούλας, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αναπνευστική του λειτουργία είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Ο 25χρονος μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από την Τήνο στο νοσοκομείο της Σύρου, καθώς παρουσίαζε ύποπτα συμπτώματα και έντονη αδιαθεσία. Στη Σύρο υποβλήθηκε σε τεστ, όπου βρέθηκε θετικός στον κορoνοϊό, διασωληνώθηκε και μέσα στην ειδική κάψουλα διακομίσθηκε με το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 25χρονος είχε υποβληθεί σε δύο τεστ Covid-19 στην Τήνο, αλλά είχαν βγει αρνητικά.

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τονίζουν πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, θέλοντας να καταδείξουν τη σοβαρότητα του ιού. Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος βρέθηκε διασωληνωμένος μέσα σε πέντε ημέρες από τη στιγμή που εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός | 218 νέα κρούσματα – 3 θάνατοι

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα ανακοινώνουμε 218 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τα περίπτερα έκλεισαν, όμως ο κόσμος πήγε… πλατεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα νέα μέτρα δεν απέτρεψαν τον συνωστισμό σε αρκετές περιπτώσεις – Δείτε φωτογραφίες

Τα μεσάνυχτα τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού σε ορισμένες περιοχές (Αττική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Ζάκυνθο, Χανιά, Μύκονο, Λέσβο), που οδήγησαν στο να κλείσουν περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες μέχρι στις 07:00, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να γεμίσει τις πλατείες.

Συγκεκριμένα, στο Παγκράτι, στα Εξάρχεια, στο Μοναστηράκι και σε άλλες περιοχές αρκετοί αποφάσισαν να χαλαρώσουν στις πλατείες, χωρίς να τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Δείτε φωτογραφίες:

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός | Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στις «κόκκινες» περιοχές

Δημοσιεύτηκε

στις

Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ένα μέτρο που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Σάββατο 26/9.

Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη Χαλκιδική, στα Χανιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη, στη Ρόδο, στην Κώ, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ. Το μέτρο ισχύει από τις 5 το πρωί του Σαββάτου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Πλέον τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. Άρα από σήμερα στις 5 το πρωί αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Σχετικά με το δίλημμα που έθεσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοπεριορισμός ή καραντίνα, και αν η λογική θα ακολουθηθεί και μετά τις 4 Οκτωβρίου και αφορά και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε προσφυγικές δομές, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Το δίλημμα του πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε μέτρα για να μη χρειαστεί να πάρουμε άλλα. Αυτή τη στιγμή, σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε, ειδικά στην Αττική, το ζήτημα είναι να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αυτοπεριοριστούμε. Εφόσον τα μέτρα αυτά δεν αποδώσουν, θα δούμε όλα τα υπόλοιπα μέτρα. Αν φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν μπορεί να αποδώσει κανένα μέτρο, προφανώς θα πάμε στην ύστατη λύση που είναι το θέμα της καραντίνας».

Σε μίνι lockdown τα Τρίκαλα -Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους

Επιπροσθέτως, σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνει η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πλέον, στα Τρίκαλα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ισχύουν από το Σάββατο και για 14 ημέρες μέτρα τύπου Πόρου προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, το «112» ενημέρωσε τους κατοίκους της περιοχής για τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν.

«Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 25-09-2020. Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του «112».

Το μήνυμα του «112» στα Τρίκαλα

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ