Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις κυρώσεις της ΕΕ σε Ρωσία και Λευκορωσία

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει ότι στη Διαδικτυακή Πύλη Επιχειρηματικών Πληροφοριών του Υπουργείου Εξωτερικών www.agora.mfa.gr , είναι διαθέσιμα τα περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο που
προκύπτουν από τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και στη Λευκορωσία, καθώς και από τα ρωσικά αντίμετρα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.agora.mfa.gr/news/1140-perioristika-metra-sto-emporio-e-e-rosias-rosika-antimetra

Επιπλέον, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων-ΟΕΥ Μόσχας, απέστειλε σχετικό έγγραφο, που αφορά στη λήψη αντιμέτρων, από πλευράς ρωσικής κυβέρνησης, μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων. Τα εν λόγω αντίμετρα ρυθμίζουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα αποπληρωμής, σε ρούβλια, χρέους σε ξένο νόμισμα των Ρώσων οφειλετών σε ξένους πιστωτές, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε και κατάλογος των μη φιλικών χωρών προς τη Ρωσία, που περιλαμβάνει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ (ο οποίος δύναται να επικαιροποιηθεί, αναλόγως των εξελίξεων).

Υπάρχει ωστόσο προβληματισμός σχετικά με τυχόν ρήτρες αποζημίωσης, σε περίπτωση αποπληρωμής σε διαφορετικό νόμισμα από αυτό, στο οποίο συνήφθησαν οι σχετικές συμβάσεις πιστωτικής διευκόλυνσης καθώς και σε περίπτωση μη άμεσης διαθεσιμότητας των αποπληρωτέων κεφαλαίων.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο ΟΕΥ Μόσχας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: e-mail: ecocom-moscow@mfa.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ποταμιά Θάσου | Υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες και εθελοντές

Ολονύχτια θα είναι η μάχη όσων επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της Θάσου. Η εικόνα είναι βελτιωμένη και χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Επί ποδός επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και ομάδων εθελοντών, υπό τον φόβο νέων αναζοπυρώσεων.

Στην Ποταμιά, καλύτερη η εικόνα στην κορυφογραμμή. Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες.

Σταμάτησαν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα στην περιοχή ενώ όλοι αναμένουν την αυριανή βροχή στην Θάσο που φαίνεται πως θα βοηθήσει την κατάσβεση.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε αναμονή για τις αποζημιώσεις οι αγρότες του Δ. Παγγαίου

Για τις τεράστιες ζημίες που προκάλες η τελευταία κακοκαιρία στις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου μιλάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ena Channel, ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου του Δ. Παγγαίου, κ. Γρηγόρης Γρουζίδης.
Όπώς δηλώνει ο κ. Γρουζίδης, εχούν γίνει πολλές συναντησείς τόσο με τον Δήμο Παγγαίου όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο ακόμα όλοι βρίσκονται σε στάση αναμόνης για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, αποζημιώσεις που όπως δήλωσε ο ίδιος θα αργήσουν ακομα αρκετούς μήνες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναζωπύρωση φωτίας στην Θάσο – Στο σημείο οι εναέριες δυνάμεις

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπο έλεγχο η αναζώπυρωση της φωτιάς η οποία ξεκίνησε λίγο πρίν απο τα μεσάνυχτα της Παρασκεής 13 Αυγούστου.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο της φωτιάς στην Σκάλα Ποταμιάς στην Θάσο επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και πολλές εναέριες δυνάμεις, με την φωτιά πλεον να είναι πολύ κοντά σε οικισμό.
Πιο συγκεκριμέν, φωτιά έχει φτάσει εως και τον Προφήτη Ηλία, μια ακόμα δύσβτη περιοχή στα ορεινά της θάσου.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: