Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας η ΒΦΛ – Καθυστερήσεις μισθών ως και 3 15θήμερα

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες όταν η παραγωγή λιπάσματος είχε μειωθεί μόλις στο 50%, τόσο λόγω της αυξημένης τιμής του φυσικού αερίου και του ειδικού φόρου κατανάλωσης όσο και λόγω της δυσκολίας στην εύρεση πρώτων υλών. Όπως ανέφερε στο KavalaPress ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Τσιμενίδης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα περί τις 3-4 παραγωγικές μονάδες δεν λειτουργούσαν πλέον η μοναδική μονάδα που δεν έχει τεθεί σε λειτουργία είναι η μονάδα λιπάσματος. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσιμενίδη, οφείλεται σε νέες παραγγελίες που έγιναν προς την ΒΦΛ (αν και η αλήθεια είναι ότι δεν λείπουν οι περιπτώσεις στις οποίες η λειτουργία έχει σαν στόχο την παραγωγή αποθέματος για ώρα ανάγκης – όπως η περίοδος της άνοιξης, κατά την οποία η ζήτηση λιπάσματος είναι αυξημένη). Είναι χαρακτηριστική η φράση του κ. Τσιμενίδη: “Ήδη το εργοστάσιο λειτουργεί πολύ καλύτερα, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης»

Στο μέτωπο των πληρωμών, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι καλά, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Τσιμενίδης “οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών αγγίζουν τα 3 15θήμερα. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες αλλά βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση του εργοστασίου. Σύμφωνα με νεότερες δεσμεύσεις της διοίκησης εντός της εβδομάδας θα πληρωθούμε»

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη | Πλημμύρισε απο κόσμο στη συναυλία των ONIRAMA

Η δεύτερη μέρα για το Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη, ήταν άκρως επιτυχημένη.

Το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2024, η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη ενώ η συναυλία των ONIRAMA έκλεψε την παράσταση, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που απόλαυσε τη μουσική και τη ζωντάνια του φεστιβάλ. Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα κλείσει με ρεμπέτικους ρυθμούς, προσφέροντας μια ακόμα μοναδική εμπειρία στους παρευρισκόμενους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Παρουσίαστηκε το 7ο βιβλίο της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”

“Στου Ζαχαριάδη” είναι ο τίτλος του 7ου βιβλίου της σειράς “Ιστορικά της Χρυσούπολης”, που εκδόθηκε από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε.

Η παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 στις 21:00, στον χώρο του Μουσείου, από τον φιλόλογο, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα, κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο.

Το θέμα του βιβλίου αφορά ένα βιομηχανικό συγκρότημα έκτασης 6.500 τ.μ., το οποίο περιλάμβανε καπναποθήκες, γραφεία και σπίτια, και δέσποζε στο κέντρο της πόλης από το 1924 έως το 1996, όταν και κατεδαφίστηκε, δίνοντας τη θέση του στη σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ. Το μοναδικό κτίριο από αυτά που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη, η σημερινή Τράπεζα Πειραιώς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση ενός τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ, το οποίο δημιούργησε ο συγγραφέας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε διαμέσου του χρόνου. Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.

Στην εκδήλωση, πέραν του δημάρχου, παρευρέθηκαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, ο πατέρας Αδαμάντιος, ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ουρές οχημάτων στο Λιμάνι της Κεραμωτής -Ενάερια λήψη από drone

Το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2024, η Κεραμωτή βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της αυξημένης προσέλευσης Βαλκάνιων τουριστών.

Το πρωί του Σαββάτου πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων καθώς οι τουρίστες κατέφθαναν στην περιοχή έτσι ώστε να περάσουν στην Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονταν σε μεγάλες αποστάσεις, προκαλώντας ταλαιπωρία τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους κατοίκους.

Οι τοπικές αρχές εξετάζουν ήδη λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως η δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης και η βελτίωση των οδικών δικτύων.

Δείτε την εναέρια λήψη από drone στην Κεραμωτή του ENA Channel :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en