Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Επίσκεψη Aλκιβιάδη Στεφανή σε Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο, Χίο

αδοχικές επισκέψεις πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής το διήμερο της Πέμπτης 14 και Παρασκευής 15 Μαΐου 2020, στις νήσους Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Χίο, ώστε να ελέγξει τα μέσα και τις διαδικασίες επιτήρησης και ασφάλειας των θαλάσσιων συνόρων, στο πλαίσιο του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝ.Φ.Ε.Σ.) και ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των «διυπηρεσιακών επιχειρήσεων αποτροπής».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε τον κύκλο των επισκέψεών του από τη Λήμνο. Παραβρέθηκε διαδοχικά στις έδρες των 130 Σμηναρχίας Μάχης (130 ΣΜ) και 88 Στρατιωτικής Διοίκησης (88 ΣΔΙ), όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές των Σχηματισμών, καθώς και με τον Λιμενάρχη και τον Διοικητή του Ναυτικού Κλιμακίου της νήσου. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ) «ΠΛΑΚΑΣ» και «ΦΙΣΙΝΗΣ».

Ακολούθως, μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΕΦ «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ». Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με τη Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) που κατασκευάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Μουσείο Δημοκρατίας και ακολούθως επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Υποσμηναγού (Ι) Νικολάου Σαλμά, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 18 Ιουνίου 1992.

Το απόγευμα, αναχώρησε για τη Λέσβο. Αρχικά επισκέφθηκε τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας, όπου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο εν υπηρεσία προσωπικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια, μετέβη στην περιοχή «ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ», όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού (Ι) Σπυρίδωνος Παπαδίτσα, που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στις 7 Μαρτίου 1990.

Ακολούθησε επίσκεψή του στην έδρα του Στρατηγείου της 98 ΑΔΤΕ, όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι τοπικές Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές. Τις βραδινές ώρες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε νυχτερινή επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια, αναχώρησε για τη Χίο και πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Στρατηγείου της 96 ΑΔΤΕ όπου είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Σχηματισμού, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της νήσου. Επίσης, επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και παρέδωσε ιατροφαρμακευτικό υλικό (προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά) για την προστασία των πληρωμάτων των πλωτών μέσων. Τέλος, συμμετείχε σε ημερήσια επιχειρησιακή πλεύση με πλωτό σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των επισκέψεών του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ικανότητας και αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και καθόρισε τις κατευθύνσεις σχεδιασμού και οργάνωσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Στο «πράσινο» η Θάσος στον δείκτη θετικότητας

Ξανά στο «πράσινο» βρίσκεται η Θάσος στον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), ενώ η εικόνα είναι καλύτερη και στον σύνθετο δείκτη, σύμφωνα με τους νεότερους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC. Πράσινο όμως, και για το νησί της Λήμνου καθώς με την ανακοίνωση των «πράσινων» νησιών, ανοίγει και η είσοδος για τους βρετανούς τουρίστες που κατά την επιστροφή τους δεν θα είναι υποχρεωμένοι να τεθούν σε κατ’οίκον απομόνωση.

 

Continue Reading

ΛΗΜΝΟΣ

Souvlaki.gr | Ο πρώτος και ο τελευταίος σου σταθμός στην Λήμνο

Στο κέντρο της Μύρινας λοιπόν από το Νοέμβριο του 2016 ο κ. Κώστας Ζαφείρης αποφασίζει να επενδύσει και να ανοίξει το δικό του κατάστημα εστίασης.

Στην ερώτηση της δημοσιογραφικής μας λοιπόν για ποιόν λόγο αποφάσισε να επενδύσει στο νησί η απάντηση είναι απλή έπρεπε να μείνω στην οικογένεια μου και στον τόπο μου. Τα διλήμματα ωστόσο ήταν πολλά.. όταν ήρθε και η πρόταση να μεταναστεύσει στην Αμερική για να εργασθεί με καλές αποδοχές ωστόσο το συναίσθημα νίκησε.

Ο κ. Ζαφείρης για τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού είναι ο δικός τους άνθρωπος, η καθημερινή καλησπέρα τους στο στενό της Μύρινας και αυτό το έχει κερδίσει γιατί είναι αυτός που έχει κερδίσει με το χιούμορ του, την ευγένεια και τον αληθινό του χαρακτήρα να κλέβει καθημερινά το Χαμόγελο του καθενός.

Ένας άνθρωπος που από 17 ετών έχει περάσει από πολλά πόστα εργασίας ακόμη και στην Αθήνα, ωστόσο σήμερα το 2021 βρίσκεται με την οικογένεια του στον τόπο του.. Στην ερώτηση λοιπόν τί είναι η Λήμνος γι αυτόν η απάντηση ήταν άμεση “ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΜΟΥ”.

Το συμπέρασμα λοιπόν και το μυστικό για το πως μία επιχείρηση μπορεί να πετύχει εκτός από την ποιότητα στην πρώτη ύλη, στην γεύση και στην ποιότητα που μπορεί να βρεις στο souvlaki. gr, είναι μάλλον ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκρια ENA CHANNEL

Continue Reading

ΛΗΜΝΟΣ

Κατενίδης | Η Λήμνος αποκτά σιγά σιγά ένα δυνατό brand name στον τουρισμό

Σε μία από τις ελάχιστες τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ο σύμβουλος τουρισμού της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική Κώστας Κατενίδης, μεταφέρει στο ENA CHANNEL τον αγώνα συνολικότερα των φορέων τα τελευταία 7 χρόνια Για την ανάδειξη της Λήμνου στον τομέα του τουρισμού.

Ο κ. Κατενίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Λήμνος αποκτά σιγά σιγά ένα δυνατό brand name στον τομέα του τουρισμού και φυσικά να “χτίσει” μια δυνατή φήμη και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες.

Ένα νησί που διαθέτει πολλά και μπορεί να προσφέρει μία δυνατή εμπειρία στον κάθε επισκέπτη και να μείνει στην μνήμη του καθενός. Έχει δοθεί ταυτοχρόνως τονίζει ο κ. Κατενίδης μία τεράστια προσπάθεια από τους επιχειρηματίες του νησιού να στηρίξουν και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα του νησιού και να τα κάνουν ακόμη πιο γνωστά στις διεθνείς αγορές και να μεταφέρουν φυσικά τον γαστρονομικό πλούτο της Λήμνου σε όλο τον κόσμο.

Έχουν να γίνουν ακόμη βήματα αναφέρει ο κ. Κατενίδης για την τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη της Λήμνου, ωστόσο υπάρχει μεράκι και αγάπη σ αυτό το νησί και μπορούν να γίνουν ακόμη περισσότερα “θαύματα” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Κώστα Κατενίδη πρόκειται να προβληθεί στο ENA LIVE NEWS στο ENA Channel

Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL

Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης

Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια ENA CHANNEL

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: